2012/04/29

pastellitaivas Snurre


Luin Sort of pink -blogista Hietalahden torin laidalle avatusta käsityöliikkeestä, Snurresta, ja vähän myöhemmin myös ystäväni kehotti käymään siellä. Eilen sitten suuntasin nokkani Hietalahden torille, valmiina kohti uusia virkkuutaistoja. Eikä jää muuten viimeiseksi kerraksi! Mä en oo ikinämissäänmilloinkaan nähnyt sellaista väriskaalaa matonkuteissa kuin Snurressa! Erityisesti viehätti nuo pastelli- ja karkkivärit, yllättäen, nehän ei nyt oo yhtään muotia ;) Pienempiä projekteja ajatellen on näppärää että kuteita saa vyyhtien lisäksi myös kerinä, sillä monet duunailee nyt varmaan erinäisiä pikkukoreja ja pussukoita, joihin ei välttämättä tarvita sitä koko kilon vyyhtiä. Kuteiden lisäksi Snurresta löytyi tarvikkeita, lankoja ja ystävällinen palvelu. 

Mulle lähti mukaan nyt kolmisen kiloa tuollaista vaaleanpunaista kudetta sekä bambukoukku nro 8, jos se vaikka kestäisi paremmin kuin muovipuikot. Pitää pian raahailla myös tuo mun luottomakutuomari Jokke kyseiseen liikkeeseen, sillä sekä keittiö että vessa kaipaisivat kipeästi mattoa ja taannoisista tuskailuista viisastuneena en kyllä enää yksin yritä tehdä päätöksiä siitä, mikä väri olis kiva.

EDIT: tsori, mulla oli mennyt paikkojen nimet sekaisin. Snurre on siis Hietalahden torin tuntumassa.


-hanne

35 kommenttia:

  1. I H A N I A VÄREJÄ!!! :)

    Pakko mennä käymään, kun Hesaan seuraavan kerran eksyy :))

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisen värisiä matonkuteita! Pakko kyl mennä joku päivä paikan päälle ihastelemaan.:) Mulla olis tarvetta pienelle pitsimatolle eteiseen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mullakin olis suunnitelmissa just joku semmonen keittiöön...pitääkin vähän googlailla malleja.

      Poista
  3. Apua, aivan ihania värejä löytyy, pitääkin tuolla poiketa jos sinne etelä-suomeen joskus eksyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu kannattaa poikeata, valikoima varmaan vaihtelee myynnin mukaan, mutta nyt oli ainakin hyllyt ihanuuksia pullollaan

      Poista
  4. Kurikan Panttilasta löytyy myös sellanen piharakennus, joka on lattiasta kattoon täynnä mitä ihanempia kuoseja ja värejä! Kannattaa käydä jotka etelä-pohjanmaalla asuvat ;-) Toki sinne pitää soittaa ennen kuin menee, koska ei ole tarkkoja aukiolo-aikoja! Ja hinta tais olla naurettavat 2-4€/kilo, laadusta riippuen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei kiitos kovasti vinkistä, pitääpä laittaa korvan taa, me nimittäin vieraillaan niillä huudeilla säännöllisesti.

      Poista
  5. Ihania värejä! Ohhoh, mulla on jääny taas varmaan kuukauden postaukset lukematta, kun blogger, jolla blogiasi seurailen, ei ole näyttänyt päivityksiä!! Äkkiä lukemaan siis.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo siis mä ainakin luotan vain old schoolisti kirjanmerkkeihin, kun nuo bloglovinit sun muut tuntuu päivittelevän postauksia vähän koska sattuu..

      Poista
  6. Aah mitkä värit!! Kiitos vinkistä, tuossa kaupassa täytyy ehdottomasti käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mä en oo tosiaan missään muualla vielä nähnyt moista väriloistoa kuteiden osalta. Suosittelen siis!

      Poista
  7. Oi, tämä saattaa pelastaa mun projektin, joka on melkein jäämässä kesken, kun oikeanväristä kudetta ei löydy mistään. Kiitti!

    VastaaPoista
  8. Hakaniemen tori ei oo Hietsussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei voi ei, kiitos kun kommentoit, mulla oli mennyt nyt ihan totaalisesti torit sekaisin! Loppujen lopuksi mikään ei ollut oikein, eli oikea tori oli siis hietalahti...Helsinkiläisempi ystävä valaisi mua myös että hietsu tarkoittaa vielä kolmatta eri paikkaa. Just. Mutta kiitos kun huomautit!

      Poista
  9. Snurre todella on taivas - ihania kuvia sulla sieltä!

    VastaaPoista
  10. Kävin tuolla just viikko sitten Koti ja keittiö -lehdessä olleen jutun perusteella. Palvelu oli ihan huippua! Mukana oli ystävä, joka halus oppia virkkaamaan. Joten, kun mä valkkailin matonkudevärejä, ystävä sai samalla virkkausopetusta. Mahtavaa, kun ei ollu kiire.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, siellä oli kyllä kotoisa fiilis, mäkin hengailin siellä varsin kauan. Just mukavan kiireetöntä.

      Poista
  11. Kyseiseen kauppaan on matkaa turhan paljon, mutta matonkuteita löytyy onneksi omasta takaa... Koukkuun sanoisin sen verran, että kumpikaan ei muovi- eikä bambukoukku ole metallikoukun veroinen. Itse en suostu muilla edes virkaamaankaan. Metallisella on turvallista - saa tehdä niin tiukkaa kuin haluaa, eikä se mene poikki. Niitä vaan ei joka paikasta saakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuh, onhan ne kestäviä, mutta just isoissa koossa niitä ei oikein löydä mistään..ja toisaalta tuo bambu on ihan super miellyttävä kädessä. Pidän peukkuja että se kestäisi :)

      Poista
  12. Pakko käydä tutustumassa tuohon liikkeeseen. Matonkuteelle kun olisi tarvetta ainakin kahden projetkin tiimoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sit helposti käy niin että kun pääsee kauppaan, niin yhtäkkiä keksii vielä kolme projektia lisää...mulle ainakin käy aina niin jos pääsee inspiroivien värien ja materiaalien keskelle..:)

      Poista
  13. Voih mikä karkkikauppa :) Täytyypä itsekin poiketa seuraavalla reissulla. Tuo sininen tuossa vaaleanpunaisen kerän ja isoäidinneliön kyljessä on juurikin se sävy mitä olen tuskalla metsästänyt jo hyvän aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kieltämättä kiva sävy, toivottavasti sattuu olemaan vielä hyllyssä! :)

      Poista
  14. Kävinpäs Snurressa samaisena päivänä juuri ennen sulkemisaikaa. Liikkis myyjä kertoi innoissaan, kuinka 2 valokuvaajaa oli jo aikaisemmin heillä käynyt. Kovasti odottelin että mikä blogi Snurre-vierailustaan kertoo ja täältä löytyi ensimmäinen. :)
    Mutta Snurre oli kyllä aivan mieletön! Myyjä (omistaja?) aivan mielettömän mukava. Todennäköisesti tulee vierailtua jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu, kuulin myös että olin sattumalta toinen samana päivänä. Toinen blogi oli sellainen kuin Elsass.

      Poista
  15. Ooohhh.... Heti kun seuraavan kerran saan rahaa. Kiitos hyvästä vinkistä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Mitenkähän sitä aina jaksaa ite(kin) iloita kun löytää uuden tavan/paikan tuhlata rahaa! :D

      Poista
  16. Voi argh, juuri tänään tuolla palloilin, mutta tämä on mennyt ihan ohi. No, hyvä kun nyt siitä kuulin - iso kiitos :D

    VastaaPoista
  17. paljonko nuo matonkuteet maksoivat? laita ihmeessä ohje maton virkkaamisesta, jos sellasen jossain vaiheessa teet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Sori, oli mennyt vähän ohi sun viesti :) Muistaakseni nuo vyyhdillä olevat kuteet oli ehkä 7e kilo ja kerityt 9e kilo. Laitan toki ohjeen, kunhan vaan saisin aikaiseksi sen maton...ehkä vähän syksymmällä :)

      Poista
  18. hello! I'm so sorry that I only speak english so I hope maybe someone will be able to help me. I can't seem to understand if there is a link to order this material online? If so I would love to order some!

    VastaaPoista