2012/04/15

meidän DIY häät [7/10: hiuskoriste]

 

DIY hiuskoriste häihin


Mihin/miksi:
En halunnut huntua, mutta jotain kuitenkin. Jotain pientä ja simppeliä. Etsystä löytyi monta hienoa pantaa ja nauhaa, mutta päädyin kuitenkin näpertelemään sellaisen itse. Valmiin pannan/nauhan kanssa mietin vielä pitkään, että olenko siihen tyytyväinen...se sai mun mielestä näyttää siltä että se on itse tehty, mutta ei siltä että se on itse kyhätty. Tämä kyhäysfiilis tuli varmaan siitä kun tämä(kin) tuli näperreltyä Ilosaarirockin leirintäalueella, kännykän valossa. Tosi protason työskentelyä! Käytössä hiuskoriste oli kuitenkin sitten ihan tosi kiva ja juuri sellainen kuin pitikin. Se vilahtaa myös yhdessä aikaisemmassakin postauksessa.

Määrä/materiaalit:
 • Ohutta, korutöihin sopivaa rautalankaa
 • Lasihelmiä
 • Satiininauhaa


Miten:
Leikkaa piiiitkä pätkä rautalankaa. Pujota rautalankaan 9 helmeä ja vie helmet rautalangan keskikohtaan. Ota sitten 1 helmi ja pujota rautalangan päät helmen läpi ristiin (katso yllä oleva kuva). Kiristä niin, että helmi painuu tiukasti 9 ensin pujotetun helmen yläpuolelle. Varmista, että rautalangan päät ovat about yhtä pitkät. Pujota molempiin rautalankoihin 8 helmeä. Pujota sitten taas rautalangat ristiin yhden helmen läpi, kiristä. Sitten taas 8 helmeä molempiin rautalankoihin, 1 kiristyshelmi jne. Jatka kunnes nauha on sopivan pituinen. Mun nauha oli noin 47cm pitkä. Päättele rautalangan päät pujottelemalla rautalankoja jonkin verran takaisin päin helmien sisällä ja kierrä vielä lankoja toisiinsa. Katkaise rautalangat ja pujota päät helmien sisään ettei ne jää törröttelemään. Pujota aloitus ja lopetus lenkkien läpi satiininauha. Muotoile vielä helmilenkkejä sen mukaan, haluatko niistä pyöreämpiä vai kapeampia.


-hanne

9 kommenttia:

 1. Kaunis herkkä koriste, ja upea kuva teistä!

  VastaaPoista
 2. Mahtava blogi sulla! Löysin tänne pari päivää sitten ja on pitänyt heti selailla pitkälle taaksepäin vanhoja postauksia, ihania juttuja! :)

  VastaaPoista
 3. Vau mitä juttuja täällä! Mäkin löysin tänne ihan hetki sitten ja jäin jotenkin koukkuun. Kaunis hiuskoriste!

  VastaaPoista
 4. Hieno! Tuollaisenhan voisi väsätä vaikkei naimisiin olekaan menossa... :)

  VastaaPoista
 5. Ihana! Mulle tulee huntu kirkkoon mutta sen jälkeen otan sen pois ja vaihdan illaksi jonkun muun koristuksen hiuksiin. Tää olisi yksi mainio vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks :) Kokeilin tätä silleenkin että näitä oli kaksi samanlaista helminauhapunosta vierekkäin, tää oli kuitenkin vähän simppelimpi ja kivempi..Etsystähän näitä erilaisia löytää jos haluaa vaklata mallia erilaisiin punoksiin :)

   Poista