2012/04/16

meidän DIY häät [8/10: purkkivalaisin]


DIY purkkivalaisin


Miksi/mihin:
Meidän häät jakautui kahteen tilaan. Toinen, isompi tila oli ladossa, joka näkyy myös täällä. Siellä siis syötiin, vedettiin ohjelmat, hypittiin bändin soittaessa ja tietenkin tanssittiin. Pitää vilauttaa vielä yksi kuva, kun tässä on niin kiva tunnelma :)

Toisena tilana meillä oli ladon vieressä oleva vanha kuivaaja, sympaattinen pienempi rakennus. "Bar Kuivaaja" avattiin illemmalla, ja sieltä löytyi baari, karkkibuffetti sekä sohvia ja pöytiä vapaata oleskelua varten. Kuivaajan valaisemiseksi Jokke (jälleen) naputteli näppärästi kuusi valaisinta litran hillopurkeista, tulevan vaimonsa suureksi riemuksi.


Määrä/materiaalit:
 • Kannellinen purkki (kannen pitää kiertyä napakasti paikalleen). Meidän omat oli ostettu ihan vaan Prismasta
 • Lampunpidin ja siihen sopiva lamppu
 • Työvälineinä pora, jossa on metalliporanterä(t) sekä jonkinlainen puristinsysteemmi, millä purkin kannen saa pysymään napakasti paikallaan poraamisen ajan


Miten:
Purkin kanteen tarvitaan isompi reikä jonka läpi laitetaan lampunpidin, sekä muutamia pienempiä reikiä ilmanvaitumista varten. Ison reiän on oltava niin iso että lampunpitimen johtoon kiinnittyvä osa mahtuu juuri ja juuri reiästä läpi, mutta niin pieni että lampunpitimen irti ruuvattava suojakaulus osio taas ei mahdu. Jos reikä jää niin isoksi että suojakaulus sujahtaakin sen läpi, pääsee koko purkkiosuus putoamaan. Lampunpitimen osien kiertäminen yhteen kannattalee siis koko purkkia. Mittaa siis tarvittavan reiän koko tarkasti. Ilmanvaihtoaukkojen koolla ei tietenkään ole väliä, mutta ne ovat ehdottoman tärkeitä, sillä ilman kannen "henkireikiä" lamppu kuumeenee liikaa lasipurkin sisällä.

Kiinnitä purkin kansi hyvin paikalle esim. puristimilla. Jos kantta yrittää pitää käsin paikoillaan poraamisen aikana, se lähtee hyvin nopeasti pyörimään terän mukana. Jokke teki reiät poraamalla kanteen siis suoraan oikean kokoisilla poranterillä.


Kuva yllä. Kun reiät on porattu, kierrä lampunpidikkeestä suojakaulus irti. Pujota lampunpitimen johto-osio purkin kannen ison reijän läpi, ja ruuvaa sitten suojakaulus takaisin napakasti paikalleen. Varmista että osat ovat tiukasti yhdessä ja puristavat samalla purkinkannen väliinsä.


Kuva yllä. Ruuvaa lamppu paikalleen. Kierrä sitten purkki kanteen kiinni. Tarkista että purkki asettuu hyvin kierteisiin ja että kansi kiertyy paikoilleen mahdollisimman tiukalle.


-hanne

18 kommenttia:

 1. Teidän hääjuhlapaikan koristelu ön ollut upea :0 ja vielä kun olette tehneet niin paljon itse :) aion paljonkin hyödyntää näitä ideoita kotonamme :) kiitos siis näistä! Tuon pullo-kukka roikkusysteemin oon jo pitkään miettiny kesäksi tekeväni parvekkeelle virkkaamalla ison pilttipurkin ympärille pienen amppelin ja tuo kerrostarjoilu astia on pyörinyt mielessä jo pitkään, ei vaan ole kirppareilla tullut vastaan sopivia materiaaleja :)

  Tää blogi on ollut jo jonkin aikaa kirjanmerkeissä ja on kyllä yksi parhaimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh mitä hehkutusta, kiitos :) Kuullostaa hauskalle tuo pilttipurkkijuttu, ajattelitko jotain pitsimäistä amppelia vai millaista?

   Poista
  2. Jotain pitsimäistä ajattelin :) syksyn tullen niihin voi heittää tuikut sisälle palamaan :) ensin pitäisi vain saada parvekkeen kevätsiivous käyntiin 8)

   Poista
  3. kuullostaa hyvälle. Paitsi tuo kevätsiivous... :D

   Poista
 2. Upea tunnelma kuvissa :) Oi jospa oisin saanut olla mukana.. :D
  Olisi kiva lukea, minkälaista ohjelmaa teidän häissä oli, vaikka eihän se ihan liitykään diy-juttuihin ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänjuu, meillä oli kyllä taitava valokuvaaja :)

   Ei meillä mitään ihmeellisyyksiä ollut ohjelmassa... Aika paljon musiikkiesityksiä, kun on tuo suku/kaveripiiri tuollaista helposti musisoivaa porukkaa. Sitten oli muutama puhe ja pari leikkiä/esitystä.

   Ehkä lyhyesti voisin mainita että varmaan onnistunein ohjelma oli Karhunkaato -tarinan ajatuksella kirjoitettu tosi tarina siitä miten Jokke kosi mua. Vieraat sitten näytteli tämän sitä mukaa kun tarinaa luettiin. Hahmoina oli Hannen ja Joken lisäksi esim. kynä, kukkakimppu, jännitys ja puna. Esitys onnistui kyllä ihan täydellisesti ja oli superhauska, kiitos heittäytyvien näyttelijöiden :) Täältä löytyy siis se perusidea: http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/16156-karhunkaato-naeytelmae/ Kuullostaa ehkä hölmöltä, mutta toimi meillä :)

   Poista
 3. Noi valaisimet on tosi kivan näköiset! Kysyisin vaan, että koska purkissa ei ilmeisesi ollut mitään suurempia reikiä, se ei silti pääse kuumenemaan liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuossa kannessa oli ne kolme reikää ilmavaihtoa varten, ja ne tuntui riittävän..en ainakaan huomannut että valaisimet olisi kuumennut liiaksi, vaikka ne oli kuitenkin päällä puoli vuorokautta putkeen. Toisaalta en kyllä kädellä kokeillut miten kuumia ne oli?

   Poista
 4. Moikka,
  Me olemme suunnitelleet tuollaisten paperipallojen virittelyä juhlatilaan. Mistä olette hankkineet palloja ja minkälainen valo teillä oli noissa sisällä? Meillä ongelmaksi meinaavat muodostua valojen johdot, joita tuskin saa meidän juhlapaikassa kovin helposti jemmattua. Pitäisi siis yrittää kehittää jotain johdotonta...

  Kiitos näistä ihanista postauksista! Ihan mainioita juttuja ja näistä saa kivasti inspiraatiota omiin järjestelyihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :)
   Ostin meidän paperipallot yhdeltä morsiammelta naimisiin.infosta. Tämä morsian oli hankkinut paperipallot jostain jenkeistä, en tiedä tarkemmin mistä. Oli tilannut siis jonkun nettikaupan kautta.

   Näissä tuli mukana sellainen pieni pattereilla toimiva led -valo, joilla olisi saanut valaistua pallon, mutta ei juuri sen enempää...lähinnä vaan siis luoda tunnelmaa. Tuo kuva meidän häistä hämää ehkä vähän, mutta meillä ei siis ole noissa lainkaan valoja sisällä. Me todettiin että ne ledit antoi niin pienen valon että oli melkein sama oliko niitä lainkaan. Ei siis jaksettu näpertää niitä kiinni palloihin. Ihan oikean valon ja sähköjen vetämistäkin harkittiin, mutta siinä olis ollu ihan hirvee homma. Valaistus ratkaistiin sitten niin että ladon seinille kiinnitettiin työmaavalaisimet jotka heitti valoa kattoon niin että se heijastui vähän palloistakin.

   Poista
 5. Ihanaa, ihanaa, teidän häissä oli ihanaa :)Lämmöllä ja suurella ilolla niitä täällä muistelen ja kaikkea kaunista, mitä sinne oli askarreltu ja tietenkin mahtavaa hääparia... <3 (tulipas hyvät hehkutukset, mutta ihan suoraan sydämestä! )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Redu <3
   Kyllä ne vieraat kuitenkin sen juhlan aina viime kädessä tekee :)

   Poista
 6. Oi, tämä blogi on ihana! Ja tässä merkinnässä, kaunis, niin kaunis hääpari! Näyttää kerrassaan satumaiselta :) Tanssikuva on kyllä kauneimpia hääkuvia, mitä olen nähnyt!

  Purkkivalaisin on supersöpö. Nyt typerä kysymys: toimiiko se sähköllä? Kun kuvissa näkyy vaan, että kiedottu palkkiin. Meneekö johto piilossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Purkkivalaisimet toimii juu sähköllä. Isukki veti noiden kattopaalujen päälle jatkoroikan. Lampun sähköjohto kierrettiin sit pari kertaa eka paalun ympäri että lamppu pysyy paikallaan ja sitten johdot vedettiin noiden kattopaalujen päällä lähimpään jatkoroikkaan (johto kiinnitettiin siis paalun päälle sellaisella muovikoululla millä nyt johtoja yleensäkin kiinnitellään seiniin tai listoihin..). Selvensikö yhtään?

   Poista
 7. Oivoi, tää on liian hyvä idea lahjaksi ystävälleni, jolla on jonkin sortin purkkihamstrausfetissi. Toinen parka on vuorannut keittiönsä ilves- ja karhupurkeilla, ehkä pitää sille tämmönenkin tehä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, purkinhamstrausfetissi :D Saatoin itsekkin kärsiä siitä näiden tekoaikaan ;) Kaverisi vois olla onnellinen tästä :)

   Poista
 8. Kerrostarjoiluastia? En läydä kuvaa, kommentin vain :) Sellainen kupeista ja lautasista koottu? Löytyykö linkkiä mistä näkisin teidän ihanuutenne?
  Tämä kiittää kauniisti valmiiksi ihasteltuaan näitä paria ihanaa hääjuhlavalokuvaanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Tässä linkki http://www.eilentein.com/2012/04/meidan-diy-haat-510-keksiteline.html Jos klikkaat tuolta sivusta Aiheet kohdasta DIY häät, niin löydät kaikki häihin liittyvät jutut ja ohjeet :)

   Poista