2012/04/12

meidän DIY häät [4/10: ikkunankehys -liitutaulu]


DIY liitutaulut vanhoista ikkunankehyksistä


Miksi/mihin: 
Häissä tarvitsee, tai ainakin me tarvittiin useampiakin ilmoitustaulu -tyyppisiä juttuja infoa varten. Me ratkaistiin kaikki nämä liitutauluilla. Niistä tuli varsin kivat ja hyvin meidän häiden henkiset. Mä vähän mietin että mihin me ne tungetaan häiden jälkeen, varsinkin tuon jättkikokoisen...Mutta yllättäen meidän pitopalvelu pitikin niistä niin paljon, että osti kaikki jotka vaan suostuimme myymään. Näppärää.

Määrä/materiaalit:
Meillä oli yksi istumajärjestystä varten, yksi ohjema -taulu ja yksi "baarin" puolelle.
 • Vanhoja ikkunankehyksiä. Näitä löytyy esim. kierrätyskeskuksista.
 • Liitutaulumaalia
 • (tekotavasta riippuen) kovalevyä, pohjamaalia


Miten: 
Nämä ovat siis Joken tekemiä. Jokke teki näitä kahdella tavalla:

Tapa 1: Tämä on se yksinkertaisempi tapa. Pese lasi hyvin. Peitä maalarinteipillä tarkasti kehyksen reunat ja pohjamaalaa lasiosuus. Jokke muisteli että olisi käyttänyt ihan vaan spray -pohjamaalia. Maalaa sitten lasiosuus liitutaulumaalilla parin kerroksen verran. Maalipinnasta tuli hyvä ja kestävän oloinen, vaikka alkuun epäiltiin ettei maali tarttuisi kunnolla lasiin. Tämän tekotavan huonoksi puoleksi mainittakoon, että jos tällaisen liitutaulun tiputtaa lattialle, se menee rikki. Myös pari päivää ennen häitä.

Tapa 2: Suosittelemme yhteistuumin tätä tapaa, vaikka se on vähän työläämpi ja ehkä kalliimpi. Irrota kehysten takaa alaolevassa kuvassa näkyvä kapea lista (siis tuo metalliosion ja lasin välissä kulkeva lista), joka pitää ikkunaa paikoillaan. Irrota siten ikkunalevy. Piirrä lasia mallina käyttäen kovalelylle lasin ääriviivat. Maalaa ko. alue liitutaulumaalilla 2 kertaa. Kovalevyä ei ole tarpeen pohjamaalata, ellei sitten välttämättä halua. Sahaile maalattu osio oikeaan kokoonsa ja aseta kehyksiin. Jokke hoiti kiinnityksen ihan vaan niittipyssyllä, mutta tietenkin ikkunalistatkin voi asetella takaisin paikoilleen jos ne on saanut ehjänä irti. Tämä tekotapa kestää muutaman kolhaisun ja pudottamisenkin.


-hanne

6 kommenttia:

 1. Vitsi mä en ookaan tajunnut, että lasin voisi tosiaan myös maalata liitutaulumaalilla! Meillä on varastossa odottamassa ihana vanha ikkunankehys, jonka haluan häihin rekvisiitaksi. Haluan kaksi erilaista liitutaulua häihin, toiseen tulee pöytäjärjestys ja toiseen ohjelma. Sulhanen on luvannut myös rakentaa toiselle vanhoista laudanpätkistä telineen. Olin jo ajatellut, että pakko vissiin vielä se jonnekin missä vaihtaisivat siihen liitutaululevyä lasin tilalle, mutta eipä tarvitsekaan! Onneksi on olemassa blogit. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aikapaljon nopsammin tuollainen valmistui kun maalas vaan suoraan lasille. Joskaan se ei sitten tosiaan kestänyt pudottelua...:D

   Kuullostaa siltä että sultakin löytyy näppärä sulho, sellainen osoittautui oikein käteväksi DIY häitä järjestellessä.. :)

   Poista
  2. Ilmeisesti puhut kokemuksesta tuon pudottamisen kanssa ;D

   Juu hyvin on kätevä käsistään tuo komeampi puolisko! En pane ollenkaan pahakseni, että tykkää osallistua :)

   Poista
  3. Joo, siis mun isä tiputti tuollaisen joku kaks päivää ennen häitä, tosi näppärää kun just silloin oli vielä kauheesti aikaa tehä kaikkee lisähommia... :)

   Poista
 2. Aivan ihana blogi! Saako kysyä, mistä olet tuon nätin hääpukusi löytänyt? Olen aika valikoiva pukujen suhteen, mutta sinun pukusi miellytti kovasti silmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista :)
   Puku on Stillissimasta, se on Cymebelinen (muistaakseni ranskalainen merkki) Euriell - niminen puku. Se oli ennen kaikkea kiva koska se oli muunneltava. Kirkossa mulla oli puku päällä kokonaisuudessaan, silloin siis hame oli edestä ja takaa pitkä. Vihkimisen jälkeen nappasin semmosen alushameen siitä poikes, mikä myötä puku oli edestä vain hieman yli polviin. Tuntui että olisi ollu kaksi eri pukua, niin paljon muuttui fiilis tosta pienestä muutoksesta :)

   Poista