2012/04/18

meidän DIY häät [10/10: vieraskirja]


Viimeistä viedään!

DIY vieraskirja häihin


Miksi/mihin:
Vieraskirjan teko (tulostus) jäi meillä kirjaimellisesti viimeiseen iltaan, kun suunnitelma photoboothista hylättiin viime metreillä. Halusin kuitenkin jonkin muun vieraskirjan, kuin ihan vaan kirjan...Itse oon ainakin onneton keksimään nopeasti mitään muuta kirjoitettavaa kuin vain oman nimeni, jos seuraava kirjoittaja seisoo jo oven selän takana odottamassa...Ja mulla on vielä niin ruma nimmarikin! Ajattelin, että meillä olisi kuitenkin paljon vieraita joilla olisi muutakin sanottavaa, jos he vain saisivat ajan ja paikan mihin sen sanoa. 

Määrä/materiaalit/miten:
Viime hetkillä päätettiin, että Jokke tekisi pöytiin saman tyyppiset "vastauskortit", kuin mitkä meidän kutsuissa oli mukana RSVP -kortteina. Kortit sijoitettiin pöytiin ihan vaan nipuiksi ja viereen kyniä lasipurkkiin. Joken mielestä kynien olisi pitänyt olla järjestään klassisia bic-kyniä tai jotain hienoja lyijykyniä, mutta valitettavasti näitä ei tähään hätään enää saatu. Isän kynäkokoelma sai kelvata.

Sovitusti seremoniamestarit mainostivat sitten muutamaan otteeseen päivän aikana, että kaikki kirjoittaisivat edes nimensä korttiin. Ei ollut väliä kirjoittaako jokainen oman kortin vai koko perhe samaan korttiin, pääasia että johonkin sen nimensä pistäisi. Juhlapaikalla oli myös palautuspaikka korteille (vanha maitohinkki). 



Ja voi että millaisia kortteja me saatiin!
Me saatiin mitä mielikuvituksellisimpia toivotuksia ja onnitteluja, mm. toivottiin ettei meitä ammutta ja että meidän edes mennyt koira nousisi kuolleista(!), paljon toivoteltiin myös rahaa ja lapsia, sitten oli piirustuksia, runoja, sitaatteja, kommentteja juhlista ja jopa tiukka arvostelu kakkubuffetin kakuista. Tottakai joukossa oli niitäkin kortteja, joissa oli vain nimet ja rastit toivotusruuduissa, mutta yllättävän monet olivat innostuneet tuhertelemaan koko kortin täyteen...no, ties mitä! Ja palautuspisteestä huolimatta muutamat vieraat olivat napanneet kortin mukaansa ja saimme niitä sitten hiljalleen postitse pitkin syksyä, viimeisin tuli jouluna.

Tämä oli loppujen lopuksi ehkä jopa yksi onnistuneimmista jutuista meidän häissä. On mukavaan että käteen jäi konkreettisesti jotain näin hauskaa vierailta! Kortti ja sen visuaalinen ilme on siis kokonaan Joken käsialaa.



Ja se olis sitten siinä!!
Vieraskirja päättää tämän hääpostausputken.Vielä tosiaan jäi esittelemättä meidän överit paikkamerkit ja kiitoskortit, jälkimmäiset siksi kun ne ovat edelleen tekemättä. Huoh. Mutta ehkä vielä joskus. 

Hirveesti me (ja joukko sukulaisia ja ystäviä) duunailtiin meidän häiden eteen, ja monet kysyikin että oliko kaikki todella sen yhden päivän arvoista. No täytyy kyllä sanoa, että ei se sen yhden päivän arvoista ollut, mutta mä en ainakaan tehnyt tätä missään välissä pelkästään hääpäivän takia. Eikä näin isoa työmäärää ehkä kannatakaan ajatella tekevänsä "vain" häiden takia. Meille (okei, erityisesti mulle :) häiden järjestämisestä tuli sellainen puolen vuoden tiivis ja hauska harrastus, me valittiin että me hoidetaan tämä tälleen pitkän kaavan kautta ja otetaan irti siitä muutakin kuin avioliitto (ja tietty hyvät bileet).  Tämä suunnitteleminen, rakentaminen, maalaaminen, askartelu, ompeleminen ja kaikki muu näpertely olikin yhtä mieleenpainuvaa kuin sitten se itse päivä.


Nyt henkäisen pari päivää, sitten taas palajan hieman tavallisempiin aiheisiin.

Iso kiitos kaikille mukana roikkuneille sekä kommenttinsa jättäneille!
Teitä on ollut joka päivä ihan tosi paljon ja hirmuisesti on tullut myös uusia mukaan. Toivottavasti pysytte mukana edelleenkin!

-hanne

54 kommenttia:

  1. Likaisen parketin kautta löysin teidät eilen. Ihana blogi! Monta ideaa tuli jo "tämä täytyy tehdä"-listalle. Mukana pysyn varmasti. Anonyyminä, ehkä ilman tämän jälkeisiä kommentteja -uskolllisena kuitenkin.
    Kiitos! -Alma

    VastaaPoista
  2. Vaikka itsellä eivät häät ole ajankohtaiset vielä vähään aikaan, näitä on ollut ihana katsoa!
    Teillä oli ilmeisen ihanat häät ja tosi kivoja juttuja koristelusta alkaen. Nämä kortitkin ihania!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos tästä ihanasta ideasta!
    Terveisin nimimerkki Häihin aikaa 25 päivää ja vieraskirjasta ei ollut ennen tätä mitään haisua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, huippua jos löytyi jotain hyödyllistä! Voimia viimeiseen pinnistykseen ja muista myös nukkua tarpeeksi!

      Poista
  4. Löysin juuri blogisi (Likaisen parketin kautta minäkin) ja täytyy sanoa, että tämä on kyllä parasta, mitä mulle on tapahtunut (blogimaailmassa) aikoihin! Ihan mahtava meininki teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Huippu tuo lisäys "(blogimaailmassa)" tuohon väliin, muuten olisi voinut jo vähän huolestuttaa :D Kiva kun tulit!

      Poista
  5. Likaisen parketin kautta minäkin tänne eksyin:) siellä olin bongaamassa teidän hääpostauksen kohalta koristeluideoita lakkiaisiin.. ja semmonen kysymys oiski et mikäköhän ton keltasen pyöreen kukan nimi on, jota on siinä sun hääkimpussa ja sulhasen kukka-asetelmassa (tai mikä li onkaan). semmosia kukkia haluaisin ylppäreihin saaha mut ois helpompi metästää jos tietää mitä hakee.. ja aivan ihana ja idearikas blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä meinasin vastata jo Likaiseen parkettiin kun huomasin sun kysymyksen siellä, mutta jotenkin hairahduin asiasta. Eli, rakkaalla lapsella on monta nimeä, ainakin kultahehku, billy buttons ja drumstick flower. Nykyään näitä näkee monissakin kukkakaupoissa ihan "hyllytavarana", mutta varmasti kaikki kaupat saa näitä tilaamalla jos käy kysyys :)

      Poista
  6. oon aivan täysin totaalisen rakastunut teiän häihin! :D

    VastaaPoista
  7. Siis ei oo totta! Juuri tuollaisia häitä olen suunnitellut ja sulla on vielä sama mekkokin, jonka olen valinnut (en vielä ostanut). Hassua :)? -Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ehkä me ollaan sitten häämuodikkaita? :D Mutta että sama mekkokin, se on jo aikamoista! Mut oli muuten kiva mekko, suosittelen.

      Poista
    2. No nii-in :). Ootkos muuten myymässä mekkoasi ;)? Mutta kauniita kuvia ja ihania uusia ideoita :). -Annika

      Poista
    3. Itse asiassa myin jo! En ehtiny edes laittaa virallisesti myyntiin ku kaks ihmistä kyseli jo sen perään...senkin puolesta se oli hyvä mekko; ei jääny nurkkaan kuleksimaan :)

      Poista
  8. Hei,

    löysin blogisi vähän aikaa sitten, ihania juttuja tulvillaan. Teidän hääkuvista välittyy rento tunnelma ja semmonen söpö meno, jota omiin häihinkin toivon :) Meidän häät on tosin talvella, mutta joitain ideoita sain silti - sulhanenkin sanoi huiskutuskepeistä, että "joo, tuommoset tulee meidän häihin!" :) Kiitos ideoista, jään linjoille... :)

    heininen

    VastaaPoista
  9. Vau! Tämäpäs oli tosi persoonallinen idea! :)

    VastaaPoista
  10. pakko jäädä seuraamaan tätä blogia, ei vitsi teillä on ollu kauniit häät :)

    VastaaPoista
  11. Tuo korttihommahan on aivan nerokas idea! Meidän häissä oli vähän saman tyylinen juttu jolla kalasteltiin vierailta muitakin terveisiä kuin nimi kirjaan, mutta ei yhtään näin huippu. Jos mää nyt menisin naimisiin, niin... ;D Minä oon täältä taustalta seuraillu sun hääpostauksia ja oli teillä kyllä tosi kauniin ja idyllisen näköiset maalaishäät. :) Hauskoja ja persoonallisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Riippuuhan se paljon vieraistakin, että mitä ne innostuu kirjoitteleen, meillä tästä tuli kiva just sen takia kun niin suuri osa jaksoi kirjoittaa...varmaan auttoi että kortit oli koko päivän siinä nenän edessä ;)

      Poista
  12. Aivan välttämätön pakko kommentoida ja ihastella. Löysin blogiinne Likaisen parketin kautta juuri nyt, ihan ihkaensimmäistä kertaa. Kuvien perusteella väittäisin, että häänne ovat kauneimmat kemut, mitä olen nähnyt, vaikka hyvin kauniissa olen mukanakin ollut. Uskoisin, että tulen pitämään blogin muustakin sisällöstä. Kiitos, bloginne löytäminen piristi tätä iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti viihdyt...mulle kasaantuu pian kauheat paineet näistä kehuista! :D

      Poista
  13. Tosi kiva idea! :) Onko kortit printattu ihan tavallisella tulostimella? Itse yritin jouluna tehdä pakettikortteja tuollaiselle ruskealle kartongille ja muste ei kuivunut millään :/ Eihän niistä korteista sitten tullut mitään, kun muste vaan levisi ja levisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortit on joo tulostettu ihan tavallisella tulostimella, mutta siis mustesuihkutulostimella. Meillä nuo kuivuivat hyvin, värin leviämistä en huomannut.

      Mutta iso ongelma oli sitten taas se että miten sai kaksipuoleiset tulosteet osumaan tarkasti kohdikkain...tuo paperi oli niin paksua että tulostin ei aina saanut työnnettyä sitä ulos riittävän suoraan ja sitten kortin eri puolet olivat ihan miten sattuu..

      Poista
    2. Mä tulostin laserilla, oliskohan syy leviämiseen siinä.. Pitää kokeilla uudestaan. Kohdistaminen on varmasti haastavaa. Taitaa tulla askarteluviikonloppu ;)

      Poista
    3. mä oon ymmärtänyt, että laser leviää helpommin, ku se jää siihen paperin pintaan, muste taas imeytyy paperiin nestemäisyytensä vuoksi. Mutta varmaan riippuu myös paperin laadusta, että kumpi leviää enemmän..
      Hyvää askarteluviikoloppua :)

      Poista
    4. Just tolta se vaikutti, että laserin muste? jäi siihen paperin pintaan, eikä imeytynyt paperiin.

      Poista
  14. Miten mahtava blogi, kertakaikkiaan!!! :) Sen satatuhatta ihanaa ideaa, kun vielä jostain repisi ajan toteuttamiseen :) KIITOS siitä että jaat vinkit ja ohjeet, aivan mahtavaa! Luen jatkossakin, ihan varmasti :) Olen jo tänään selannut ja selannut läpi tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva, kiitos :) Noista ohjeista on paljon enemmän iloa täällä kun vaan jossain mun laatikon pohjalla..en mä kuitenkaan jaksa tehdä montaa kertaa samaa työtä!

      Poista
  15. Selailin kaikkia diy-ohjeita ja jäin lueskelemaan, kun vaikutti niin tutulta ;D Täällä siis se, jolla oli sama pitopalvelu kun teillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Mahtavaa! Jäi kato niin tyhjä paikka naikkareiden jälkeen, että piti pistää blogi pystyyn ;)

      Poista
  16. Kiitos ihan superpaljon kaikista tutoriaaleista! Sain tosi paljon inspistä omiin häihin! Aivan mahtavat häät on teillä ollu. Kaikki on ollu niin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, ja kiitos palautteesta, niin ja tietenkin ylipäänsä tämän toivomisesta. Eipä olisi tullut lähdettyä tähän, ellei parit teistä morsioista olisi kysellyt näistä :)

      Poista
  17. Ihana idea ja kaunis toteutus taas kerran! Jotain tän tyylistä ollaan pohdittu meillekin vieraskirjaksi, kun olis kiva keksiä jotain vähän erilaista, ja sellaista että vieraat kirjoittaisi muutakin kuin pelkät nimet kirjaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä kyllä tuntui inspiroivan vieraita vaikka minkämoisiin teksteihin...Nyt kun vaan keksisi vielä miten noi kokoais johonkin nätisiti nippuun...

      Poista
  18. Ihana blogi! Mainitsit ensimmäisessä postauksessa jotain tuolityynyistä, joihin oli kirjoitettu vieraiden nimet. Kuinka toteutitte nämä? Lisäksi vielä utelu siitä, että harkitsitteko muita hääpaikkavaihtoehtoja? Ihana, että näitte kaiken tuon vaivan, että saitte oman näköisenne häät ja vielä kotiympäristössä! Ja vielä yksi lisähehkutus kuvista; ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Me toteutettiin sellaisella epämääräisellä tulosta/siirrä/silitä -tekniikalla käyttäen mustesuihkutulostimelle tarkoitettuja piirtoheitinkalvoja (joille voi siis tulostaa). Mun on tarkoitus ohjeistaa tää tekniikka kuvien kera tännekin, kunhan saan aikaiseksi...

      Harkittiin me joo muitakin paikkoja, ja itseasiassa meillä oli jo varattunakin sellainen perinteinen opisto juhlapaikaksi. Mutta sitten yhdellä autoreissulla alettiin miettiin että miten sinne opistolle saisi kotoisan tunnelman, siis sellaisen rentouden mikä on, kun hengailee hyvällä porukalla ihan vaan kotonaan...Noh, sittenpä nokkelasti keksittiin että ehkä kotoisan tunnelman saa varmiten kun pitää juhlat kotona. Palaveerattiin asiasta mun porukoiden kanssa ja ne näytti vihreetä valoa. Olihan siinä hirveesti hommaa, mutta saatiin kyllä tismalleen sellaiset häät kun haluttiin :)

      Poista
  19. Ihanat häät, mahtavia ideoita! Onneksi meillä on häät vasta syyskuussa, niin ehdimme toteuttaa näistä itsekin osan :) Oliko tuo teidän mustesuihkutulostin ihan tavallinen kotitulostin siis? Miehesi on äärettömän taitava noissa graafisissa jutuissa... taitaa olla joku suunnittelija ammatiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :)
      Ihan juu tavallinen mustesuihkutulostin, tai oikeastaan me käytettiin kahtakin eri tulostinta, molemmat vanhoja, peruskotitulostimia. Hieman tuuripeliä oli välillä tulostusten kohdistuminen kun kortit olivat siis kaksipuoleisia, mutta tarpeeks monta yritystä niin onnistui :) Mies on siis teollinen muotoilija tehnyt myös aika paljon tommosta grafiikkahommaa että se vähän auttaa..;)

      Poista
  20. Heippa!
    Tää on ihan huippublogi, oon napannut monia hyviä ideoita ja inspiraatiota heinäkuun häihimme :) Kiitoksia! Jäin miettimään noita paikkakortteja joista mainitsit, ootko tehnyt niistä vielä juttua? :) En ollut ainakaan löytävinäni...

    t S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) En oo vielä tehnyt paikkamerkeistä juttua, yritän kyllä saada aikaiseksi...meidän paikkamerkkeinä oli siis tyynyt, sellaiset koriste-/istumatyynyt tuolilla pehmikkeenä, painoin jokaiseen tyynyyn jonkun kuvan sekä vieraan nimen. En suosittele tätä työmäärää kellekkään, vaikka tyynyt sitten saikin kiitosta häissä...postauksessa on siis tarkoitus esitellä ensisijaisesti sitä painotekniikkaa mitä käytin noita tehdessäni.

      Poista
    2. Kuulostaa kivalta! Kiitti vastauksesta :) Viikon päästä meilläkin juhlitaan... :) ihanaa kesän jatkoa!

      Poista
  21. Löysin blogisi vinkin perusteella ja tahtoisin kiittää siitä, että vieraskirjanne ratkaisi meidän ongelman vieraskirjan suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, sepäs on kiva kuulla :) Ole hyvä vaan :)

      Poista
  22. Mieletön kiitos mahtavista ideoista ja häätunnelmanne jakamisesta! :) Muistanko oikein naikkareissa olleesta blogistasi, että teillä oli vieraille sellaiset istuintyynyt, jotka sä olit tehnyt itse? Onko niistä kuvia täällä jossain tai haluaisitko laittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä :)
      Oli juu istuintyynyt/paikkamerkit, mun on pitänyt tehdä niistä postaus ehkä viimeisen vuoden ajan...että kyllä mä sen vielä teen! Hyvä kun taas muistuttelit! Yritän saada aikaiseksi ehkä vielä tämän vuoden puolella...ajattelin siis laittaa just kuvia ja sitten ohjeen siihen painomenetelmään mitä niiden tyynyjen kanssa silloin käytin.

      Poista
  23. Tosi kiva, jos voit laittaa jossain vaiheessa. Mä jään odottelemaan :)

    VastaaPoista
  24. Heippa! Kovan googlailun jälkeen löysin sattumalta tänne blogiisi ja vitsit kuinka kivalta näyttää! Taidan tämän kortti-idean varastaa, mutta jäin miettimään kortin materiaalia? Kuinka paksulle paperille/kartongille onnistuitte tulostamaan? Ja tulostitteko valmiiksi oikean kokoisiin pohjiin vai A4 joista leikkasitte? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! :) kortit on tulostettu muistaakseni a4 kartongille, eli aina kaksi korttia sai yhdelle. Vähän säätöä siinä oli että sai tehtyä tulostuspohjan niin, että kortin etu- ja takapuoli osui varmasti kohdakkain. Sitten vain giljotiinilla leikeltiin reunat pois. Ja matsku oli yllättävänkin paksua ekokartonkia, en nyt osaa grammamäärää sanoa, mutta tämä oli paksumpaa kuin sellainen perus askartelukartonki. Se että kuinka paksu kartonki toimii, riippunee koneesta. Mutta ohisyöttötoiminnolla (jos sellainen ohisyöttö aukko tulostimessa on) monet tulostimet pystyy tulostamaan vähän paksummillekin materiaaleille :)

      Poista