2013/05/04

MÄ TEEN AINASKI ÄITILLE SYDÄMEN

Mulla oli taas yövieraana ihana pieni Miksu-serkku, joka "raktorikuskiksi" suhtautuu yllättävän innokkaasti aina näihin mun askarteluehdotuksiin. Me ollaan jo aiemmin askarreltu magneettiautoja, hamahelmijuttuja ja mä oon oon hyödyntänyt Miksun piirustuksia kirjontahommiin. Myös kutistemuovijuttuja me ollaan tehty ennenkin, ne jäi vain silloin kuvaamatta. Nyt Miksu itse ehdotti, että tehtäisiin taas niitä. 

Ja että "mä teen ainaski äitille sydämen". Ja niinhän se teki.

Kutistemuovi on varmaan kaikille jo tuttu? Ekan kerran näin näitä lasten kanssa tehtyjä versioita Craft and creativity -blogissa, ja sieltä löytyy myös tarkempaa ohjeistusta.  Meillä on tässä käytössä huurteinen kalvo, johon tarttuu ihan perus puuvärit. Reikä tehtiin tavallisella paperirei'ittimellä. Tämä on kyllä kiva puuhaa lasten kanssa, ja varsin siistiä, helppoa ja edullista. Näistä tuli nyt avaimenperiä. 

Ja tehtiin me taas hamahelmiäkin. Tuossa yllä näkyy rekka, siitä tulee ehkä magneetti, jos löydän jostain kaapin perältä magneetteja.

Mäkin sain vielä omat avaimenperäni, kun kauniisti pyysin. Oikealla on tietenkin bussi ja keskellä oon minä ja Unto -kissa, kuten kuvasta saattaa tunnistaa. Mun kuva on tehty tavallisilla tusseilla (ei siis pernament -tusseilla), nekin tarttui yllätten huurteiseen kalvoon. EDIT, näköjään nuo tussit eivät kiinnitykkään kuitenkaan kunnolla, vaan kastuessa pyrkivät leviämään kutistetusta työstä. Höh.

-hanne

16 kommenttia:

 1. Hei kiitos! :D
  Sain paljon ideoita ja vastauksia, kun tongin sun bblogia :) Mä meinaan tein kutistemuovista magneetteja, mutta liimasin ne vaan kuumaliimalla :D Pettymys oli kova, kun ei se liimaus pitänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hyvä :) Kuumaliima toimii osassa jutuista hyvin, mutta aika monta kertaa oon huomannut tuon, että se helposti myös vaan napsahtelee irti...Siispä vannon juuri vaikka vähän elastisimpien liimojen nimeen..ja tietenkin superkestävät epoksiliimat on kans kova juttu :)

   Poista
 2. Ihania! Varsinkin tuo kuva sinusta ja kissasta on symppis! :)

  VastaaPoista
 3. rakastin näitä pienenä, ja olin jo unohtanut koko ihanuudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo jostain syystä koskaan ikinä lapsena törmännyt näihin. Hassua. Eivät ehkä olleet sitten kovin muodikkaita meilläpäin? Olisin kyllä tykännyt näistä silloin(kin) :)

   Poista
 4. Oi mikä idea! Tää menee meillä kyllä kokeiluun :)

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä kivoja sekä tehdä, antaa että saada :) Ja onnistuu pienemmänkin kanssa!

   Poista
 5. Aivan ihania! Ja enpä ole aikasemmin kutistemuovii törmännytkään, mutta pakko laittaa vinkki ylös (meidän tytöt vielä vähän liian nuoria) tulevien sadepäivien varalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hauskaa matskua, kannattaa ehdottomasti joskus kokeilla :)

   Poista
 6. Kutistemuovi on kyllä kivaa, minäkin olen sillä koruja itselleni tehnyt!

  Ja hei, sitähän piti kertoa, että sain viimein vastattua lapsuus käsillä- haasteeseen, hetki siinä menikin, mutta parempi myöhään ja sitä rataa! Kiva oli muistella menneitä ja kaivella kaappeja! :)
  http://piipadoo.blogspot.fi/2013/05/muistoja-menneisyydesta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee!! Mahtavaa, kävinkin jo pikaisesti vilkaisemassa. Onpa mukavaa että tartuit haasteeseen :)

   Poista
 7. Ihan mahtava idea! Nyt mä tiedän, mitä edulliseksi lahjaksi mummoille. Mä en oo kuullutkaan tuosta, saakohan tuota ihan tavallisesta askartelukaupasta?

  hilu.blogit.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä ovat kyllä just mitä edullisimpia ja nopeimpia lahjoja :) Kyllä uskoisin että näitä aika monesta paikasta saa...muistan joskus nähneeni jopa tiimarissakin. Toivottavasti tulee vastaan! :)

   Poista
 8. Osaisitko antaa vinkkiä mitä pitäisi tehdä kun muovi menee uunissa niin käppyrälle, että sitä ei saa enää suoristettua. Olen koittanut erilaisia lämpötiloja, mutta toistaiseksi yksikään riipus ei ole onnistunut.

  Sulla on kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips!
   Mulla on mennyt käppyrälle liian kovan lämpötilan vuoksi. Huomioi myös että kuinka kuuma on se taso mille asetat muovin (eli jos laitat uuninpelille, joka on ollut koko ajan uunissa, voi lämpötilla olla liian kova).

   Mä oon saanut parhaimmat silleen että uunin lämpötila on about 120 astetta, muovin oon laitannut ihan tavallisen keraamisen lautasen päälle ja nostanut nämä molemmat uuniin. Eli myös lautanen on ollut huoneen lämpöinen. Tälleen kipristymisen alkaminen kestää kauemmin, mutta tapahtuu hallitummin. Lopuksi avaan aina vielä uunin luukun ja painan tasaisella paistolastalla kevyesti muovin päältä, että saan sitä siinä vähän vielä tarvittaessa suoristettua. Tämä pitää tehdään uuniin päin, koska uunista nostettu työ jäähtyy niin nopeasti.

   Jos ei näinkään toimi, niin sitten vika on kyllä ehdottomasti muovissa! :) Onnea matkaan!

   Poista