2012/11/03

magneettipostaus!


Magneetit on mahtavia. Eikös?

Joku voisi sanoa, että nyt karkasi Hannelta mopo käsistä näiden magneettien kanssa. Itse sanoisin, että magneetteja ei voi koskaan olla liikaa. Jokke, tuo hieman toimivammalla esteettisellä silmällä varustettu parempi puoliskoni taas sanoisi, että voipas olla, ja karsii osan laatikkoon piiloon. No joo, ihan hyvä, meni jo ehkä vähän sekavaksi tuo jääkaapin ovi. Mutta sekin on magneettien hyvä puoli; niitä on helppo ottaa pois ja jemmata hetkeksi jonnekin aivan muualle. Toinen hyvä puoli on se, että ne on magneetteja - ne tarttuu asioihin. Se on mukavaa se. Mietinpäs tässä, että voisin vaikka tämän vuoden joulukortteihin yhdistää noita dymomagneetteja jotenkin. Hmm ja hmm.

*******

(Valkoinen kortti on Weekday Carnival -blogin Riikan käsialaa, hieman värikkäämpi kortti taas Kanelimaasta. Ja huomasinpas juuri, että Peace -merkki on väärin päin. HUPS :D )


Helminauhamagneetti

  1. osta puisia helmiä (mulla oli kolmea kokoa, 10mm, 15mm ja 18mm kokoisia) ja isompiin helmiin sopivia magneetteja (mulla oli käytössä 13mm levyisiä magneetteja)
  2. halkaise v-a-r-o-v-a-s-t-i puukolla isoimmista helmistä noin 1/4 osaa pois
  3. levitä magneettiin liimaa (esim. epoksiliimaa tai vanha kunnon kotiliimakin käy) ja paina magneetti kiinni helmen leikatulle pinnalle
  4. pujottele helmet, jätä nauhaan noin 2cm liikkumavara helmille, että nauhaa saa hyvin mutkiteltua
  5. aseta riittävän korkealle jääkaappiin, ettei kissat tiputa helminauhaa alas joka-ikinen-yö

Tästä magneetista tuli mun suosikki! Ensin liimailin joka helmeen magneetteja, mutta huomasinpas sen täysin tarpeettomaksi, tuo pysyy napakasti ovessa ilmankin. Lisäksi nuo magneetit meinaa sivulta katsottuna vähän pilkistää tuolta alta, joten mitä vähemmän magneetteja, sen siistimpi lopputulos.

*******


Hamahelmimagneetti

  1. lahjo pieni serkku askartelemaan hamahelmillä
  2. silitä hamahelmet kiinni toisiinsa
  3. liimaa taakse magneetti
  4. tee toinen magneetti, missä lukee mitä tämä magneetti esittää.
*******
 

Dymomagneetit

  1. naputtele Dymolla haluamasi lause
  2. liimaa kiinni magneettilevyyn
  3. leikkaa irti reunoja pitkin

Mä olin melko varma, että olen nähnyt tämmöisiä Dymomagneetteja Pinterestissä tai jossain, mutta en mä nyt sitten löytänytkään mitään tutoriaalia tai postausta näistä. Osaako joku linkatavinkata missä olisin voinut tämän nähdä?? Idea nyt ei sinänsä ole mikään suunnaton, kun ottaa huomioon että Dymonauhaahan myydään kuulemma valmiiksi magneettisenakin versiona. Veikkaanpa kuitenkin, että tämä on vähän halvempi versio.
  
Tässä (sekä washiteippimagneetissa) käytin magneettina Hobbypointista ostettua (tämän tyyppistä) magneettilevyä, josta voi leikata näppärästi haluamansa kokoisia paloja.

*******


Näiden ihanaisten puunappimagneettien alkuperä on NO HOME WITHOUT YOU -blogissa, täällä. Oikeastaan juuri nämä magneetit innosti uudistamaan koko meidän magneettivaraston! Yhtä näistä magneeteista piristin DEKA:n Neon -askartelumaalilla. Maalin pitäisi purkin etiketin mukaan loistaa semmoisessa yökerhojen violetissä UV-valossa. Jokke ehdotti, että asennettaisiin semmoset keittiöön, nyt kun on kerta tää yks magneettikin. Mut ei me nyt kuitenkaan asenneta. 


*******



Washiteippimagneettien alkuperä löytyy täältä. Nämä ovat sinänsä ehkä aavistuksen turhakkeita, kun voisihan teippiä käyttää suoraan oveenkin, mutta hei, onhan ne nyt hauskoja! Teippi, mikä onkin magneetti. Meikäläisen washiteipit on peräisin tietty Teippitarhasta. Kuvan piirustus on muuten hamahelmitraktoristakin vastaavan ihana serkkuseni käsialaa. Mä pyysin ihmispiirosta, sain tämän. Taideteoksen nimi on taitelijan sanoin "isot pojat pissillä". Tämä voisi olla melkeinpä kirjomisen arvoinen teos!

*******


Nuppipalapelimagneetteja varten ostin paloja jo puolisen vuotta sitten käsityömessuilta, mutta unohdinpas koko jutun. Sitten Näpertelyä ja paperinpaloja -blogissa tuli vastaan ihan tismalleen samanlaisista palapelinpaloista tehtyjä jääkaappimagneetteja. Näiden innostamana kaivoin nämä omat palaseni kaapin perältä esiin ja pistin liimaten. Näistä tuli ihan hauskoja, tsekatkaa vaikka toi ampulanssi! Harvinaisen tyytyväisen näköisiä matkustajia auto täys :D Nää menee vähän samaan sarjaan kuin aikaisemmin väkerretyt pikkuautomagneetit.

*******

Oli mulla tuossa tekeillä vielä mustasta kutistemuovistakin semmosia siluettimagneetteja sun muita, mutta ehkä tämä nyt riittää tältä erää. Ettei vaan menisi silleen överiksi, tiettekö. Multa joskus menee, vaikkei uskoisi. Vinkkaan kuitenkin vielä, että ihan just äsken Pari ovea -blogissa oli Katja askarrellut lapseltansa ryöväämistä puupalikoista valtaisan tyylikkäitä magneetteja. Hienoja ovat! Jos mulla olisi lapsi, ryöväisin myös itse ehdottomasti moisia palikoita!

Superia viikonlopun jatkoa kaikille!! Jos ei oo mitään kummempaa tekemistä varattuna, ja magneettikiintiöt on jo täynnä, niin käykää ihastelemassa MUITA IHANIA pipogalleriaa ja pistäkää oma versio puikoille!

-hanne

44 kommenttia:

  1. Ai vitsi miten tuo "isot pojat pissillä" sai hihittelemään! Voi että odotan oman tänään kaksi vuotta täyttäneen muruseni taideteoksia ja selityksiä. Ihania magneetteja, pitänee pistää muutama idea korvan taakse... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaas montako kertaa me ollaan naureskeltu tuolle kuvalle, se on kerrassaan mahtava! Pojat pitävät lisäksi toisiaan käsistä kiinni pissalla ollessaan, luonnollisesti! Mä niin kirjailen tuon tauluksi ja annan sen sitten joskus serkulleni 18v lahjaksi :D

      Poista
  2. Wonderful magnets! Simple, cute, creative.

    VastaaPoista
  3. tosi kivoja magneetteja! toi helminauha on tosi hieno! Samoin kuin piirros :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helminauhasta tuli kyllä kiva! En vaan meinaa päästä yli tuosta että huitaisin tuon peace kortin todella tuohon väärinpäin! :D
      Ja piirustus on kyllä huippukamaa, se on meidän talouden hienoin taideteos! :)

      Poista
  4. Helminauha magneetti on kyllä tosi hieno!

    Vähän myös asiaa asian vierestä; mistä olet dymo -koneen hankkinut ja millä hintaa ja kuinka se mahtaa toimia? Myydäänkö nauhaa sitten erikseen täyttöä varten ja millä hinnalla? Laitteita olen ainakin nähnyt todella suuressa hinta haarukassa. Kiitän kovasti etukäteen mikäli vastaat näinkin aihetta sivuavaan kysymykseen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Oikein hyvä kysymys, ei ole mielestä ollenkaan asian vierestä :)
      Mun Dymokone (DYMO OMEGA) on jäänyt käteen aikoinaan muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta, hintaa en enää muista, vähän päälle kympin kait...Dymoja sekä tarranauhaa saa kirjakaupoista, varmaan myös prismoista tms. voi löytää. Ja Clas Ohlsonilta: http://www.clasohlson.com/fi/Kohokirjoitin-Dymo-Omega/Pr311849000

      Clasulla kohokirjoitin näyttäisi maksavan 13,95e, ei ollenkaan paha mun mielestä! Siinä tulee mukana yksi tarranauharulla. Tällä hetkellä mulla käytössä olevat tarranauhat ostin juuri äsken Suomalaisesta kirjakaupasta, siellä paketti, jossa oli kolme nauhaa (sininen, punainen ja musta) maksoi about 8e. Lisäksi esim. Teippitarha myy erilaisia erikoistarranauhoja, esim. läpinäkyviä. Nauhat on mun mielestä varsin riittoisia.

      Dymo toimii siis valitsemalla kiekosta pyörittämällä valintaruutuun haluttu kirjain. Sitten painetaan kahvassa olevaa painiketta, ja Dymo napauttaa nauhaan ko. kirjaimen. Dymoja on sitten kahdenlaisia, kohokirjoituslaitteita sekä tarranauhalaitteita. Tässä käytetty on siis kohokirjainlaite. Tarranauhalaite vain "tulostaa" tarraan kirjaimia. Nuo koholle jäävät on paljon hienompia, ainakin mun mielestä :)

      Poista
  5. "isot pojat pissilla" on kyllä ihan loistava!

    -Paula

    VastaaPoista
  6. "Isot pojat pissillä" .... En pysty, ihana! :D

    (Eka kerran kun lapset pääsi piirtämään keittiön isoon liitutauluun, sinne taiteiltiin ensin äiti, sitten dinosaurus joka pissasi äidin päähän. hehe.)

    Ehdottomasti kirjoisin, ehkä tauluksi jonka alle tulisi teoksen nimi sillai kuin gallerioissa on tapana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! :D No, eipä joka äiti tuu dinosauruksen pissimäksi!
      Ehkä mä laitan tuon kirjonnan To Do listalle ja toivon että Mikael osaa arvostaa sitä myöhemmin :) Mistähän sais semmosia kultakylttejä missä teoksen nimi lukee?

      Poista
  7. Wow, nuo teippi ja dymo magneetit on pakko saada tännekkin. Aivan ihanat. Vielä kun keksisin miten saan jo muutenkin täynnä magneetteja olevaan jääkaappiin edes sitä yhtä uutta magneettia paikoilleen, pakko varmaan pakata osa laatikkoon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista!
      Me huomattiin että meidän eteisen sähkökaapin ovi on metallia, saatiinpas näppärästi lisää magneettiensäilytystilaa siitä :D

      Poista
  8. ooh! mie bongasin tämän siun blogin juuri äsken. rakastuin <3
    pakko ehkä tuollainen helminauhamagneetti laittaa to do - listalle :)

    VastaaPoista
  9. Voi jestas millainen ansa tämä sinun ihastuttava blogi on tällaiselle käsityöhirmulle. Post it - lapulle pääsi varmaan noin viisitoista ihanaa ihanaa projektia odottamaan aloitusta. Tällä hetkellä työn alla on pitkävartiset palmikkovillasukat, mutta ehkä voisin aloittaa siihen sivuun vielä jonkun toisenkin projektin. ;-) Kiitos siis ihanasta blogistasi, tällaisia inspiraation lähteitä pitäisi olla enemmän.

    Ps. Ilahduttavinta oli, että olet käsitöistä pitävä toimintaterapeutti, sillä minä olen käsitöistä pitävä toimintaterapeuttiopiskelija. Kulkeekohan tämä innostus alalla yleisesti, meidän luonneilla tuntuu nimittäin ainakin "huolestuttavan" moni kutovan samaan aikaan jotain ja käsityöhöpötys on hyvin yleistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, kiitos nyt vaan kovasti <3 Monta yhtäaikaisprojektia on oikein suositeltavaa!

      Ja high five ammatinvalinnalle :) Mä luulisin että meidän joukossa on ehkäpä prosenttuaalisesti muuta väestöä enemmän käsitöistä pitävää, mutta hyvä niin, toiminta on terapeuttista ;)

      Poista
  10. Vitsit, miten kivoja ja hauskoja ideoita! Mun on ihan pakko saada tuollainen dymomasiina. Saako itselleen ostaa joululahjaa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa saa, mun mielestä suorastaan pitää ostaa itselleen joululahjoja (monikossa). Ja kuukausilahjoja, ja oikeastaan joka lauantai on myös tärkeää ostaa itselleen lahja.

      Mutta DYMO -kone on mun mielestä ihan must hankinta! Se on kuitenkin kohtuu edullinen ja sitä voi käyttää aikas moneen. Mulla on tosi ruma käsiala, joten tuolla saa varsin näppärästi hienoja tekstejä, toivotuksia ja merkintöjä tehtyä!

      Poista
  11. "isot pojat pissillä" aiheutti ehkä akuuteimman kikatuskohtauksen pitkään aikaan...
    Hienoja magneetteja! T:toinen magneettihamstraaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti!
      Pitää perustaa joku Anonyymit magneettihamstraajat -tukiyhdistys :)

      Poista
  12. Jes, kiitos tästä - juuri sitä, mitä tarvitsin! Minulla on nimittäin jemmassa melkein kokonainen A4 magneettilevyä, ja olen tässä mietiskellyt, miten ihmeessä sen kuluttaisin. Tässä olikin jo monta kokeilemisen arvoista vaihtoehtoa! Ja eikun Dymo laulamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajoitus siinä tapauksessa :)
      Mä oon jatkanut erityisesti noiden dymojuttujen naputtelua, se on koukuttavaa puuhaa kun mahdollisuudet on rajattomat ja nää valmistuu supernnopeasti! Tänään tein serkulle tuliaisiksi magneetin missä luki "kohti ääretöntä ja sen yli", kun olin menossa serkun luo Toy Story trilogiailtaan :)

      Poista
  13. Wau! Ihan mielettömän ihana postaus! :) Tuo helminauha on mieletön! Samoin nuo nuppipalapelin palaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos kiitos :) Helminauha on kyllä mun suosikki, se kirjaimellisesti taipuu niin moneen ;)

      Poista
    2. Haastetta pukkaa minun blogin puolella. :)

      Poista
  14. WAU!!! :D hirmu hauska idea tuo dymomagneetti!! :D pitää testata tässä joku päivä ;) Muutenki siulla on aivan ihania ideoita täällä blogissasi. Pitkään oon jo sinuu seurannu, mutta en (ainakaan muistaakseni) oo koskaan aikasemmin kommentoinu :) Nyt oli pakko, niin herttasia magneetteja! :)

    Anniina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no <3 vaan sulle kommentista :) parhautta, jos ideat pääsee muillekin testiin asti :)

      Poista
    2. voi kuule, et arvaakkaan miten paljon ideoita aina saa täältä siun blogista!!! :D oispa vaan pikkusen enemmän aikaa toteuttaa niitä, ni elämä ois ihanaa, heh! ;) ja ettei ideat unohtuisi ennenkuin kerkeen ne toteuttaa, pidän semmosta kirjaa niistä :D hihiiii :)

      Anniina :)

      Poista
    3. Sun pitää perustaa semmonen blogi mihin kirjataan kaikki mitkä pitäisi vielä joskus saada tehtyä ;)

      Poista
    4. Heheee!! :D totta, nii pitäiski!! :D ehkä tässä joku päivä vielä sen teen ;)

      Anniina :)

      Poista
  15. Oijoi, pakko hommata tollanen dymo-vempele itsellekin. En kyllä varsinaisesti uusia magneetteja tarvitsisi, mutta tosiaan, voihan niitä ylimääräisiä laittaa syrjään. Nuppipalapelimagneetit oli kans kivoja, sekä helminauha. Huomenna on varmaan suunnattava askartelukauppaan :) Kiitän inspiroivista ideoista!

    - Anu
    aninspirationburstuponher.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämmöllä, mulla tulee käytettyä tuota paljon kortteihin sun muihin. Kiva jos näistä sai inspistä :)

      Poista
  16. Ihania magneetteja! Ihastuin erityisesti noihin nuppipalapeleihin. Sopisi aika hyvin lastentarhanopettajaopiskelijan jääkaapin ovea koristamaan ;) muutenkin kun magneetit vetävät aika kovasti puoleensa. Ja blogi on muutenkin todella ihana ja hyvin hyvin innostava!

    VastaaPoista
  17. oi, ootps ihana :) !

    VastaaPoista
  18. Ihanan inspiroiva postaus:) Samantien piti mennä ostamaan magneettilevyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no sehän sitten osui kohdilleen. Vitsi ku vielä saisin jotain proviisioita noista ostoksista :D

      Poista
  19. Onpas hyvännäköisiä nuppipalapelimagneetteja! ;) Olipas hauska sattuma että siulta löytyi samanlaiset! :D Miusta just myös koomisinta noissa oli nuo ihmiset autoissa, ihanan iloisesti tässä ajellaan. Dymomagneetti idea täytyy laittaa korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eiks ookkin! :D Joo mua kans huvitti kun luin sun postauksen, että kappas kappas :) Noilla matkustajilla on kyllä niin ilokaasua nauttineet ilmeet että oksat pois! Ei paljo ahdista ambulanssillakaan ajelu :)

      Poista