2012/11/15

Tadaa! -huivi / -scarf

 
Mä joskus tossa alkusyksystä töissä ollessani värjöttelin tapani mukaan aivan jäässä, ja haaveilin kiihkeästi hartiahuivista, joka olis vähä niinku poncho mutta ehkä aika paljon myös niinku villatakki, ja ehkä tavallaan myös tuubihuivi, mutta vaan tosi leveä. Mut kuitenkin silleen kapee, että se toimis kaulahuivinakin. Mutta sitten sen pitäis kuitenkin saada levitettyä hartioille just mahdollisimman leveeksi. Semmonen, mihin vois kääriytyä ja sitten kuitenkin liikkua ja tehdä töitä ihan helposti. 

Just.

Noh, lopulta epätoivoisina hetkinä inspiksen vallassa lähdin luonnostelemaan ajatusta siirrettävistä napeista ja neulepinnasta, jossa olisi miljoonan monta napinläpeä. Aloin jo tekemään tästä yhtä versiota (tuo vaaleanharmaa palmikkohuivi täällä), mutta malli osoittautui aivan liian monimutkaiseksi ja hitaaksi tehdä tähän akuuttiin ja huutavaan tarpeeseen...Sitten törmäsin netissä pidennettyihin silmukoihin. Jostain syystä nämä on jäänyt multa ihan kokeilematta. Pidennetyt silmukat on huippuja. Niillä syntyy neuletta n-o-p-e-e-s-t-i. Neule myös näppärästi (ja ylläolevien toiveiden mukaisesti) venyy pituutta, ja erityisesti leveyttä. Lisäksi tuo reikäinen pinta sopii täydellisesti mun tarkoituksiin.

Huivin perusidea siis on, että kun koko huivi on yhtä napinläpeä, saa sen napitettua päälleen just niinkun haluamaan. Liikuteltavina nappeina toimii itse päällystettävät kangasnapit yhteen kiinnitettynä. Tietenkin mitkä tahansa napit käyvät yhtälailla. Näitä nappipareja on mun huivissa yhteensä 7 kpl, mutta kuusikin riittänee hyvin. Miten nyt tykkää napitella.Ihanat peltiset nappipohjat (ja yllättävän edulliset niihin kaupan päällystettäviin muovinappeihin verrattuna...) on tilattu Nappikauppa Punahilkasta. Ostin kerralla vähän isomman satsin, niin ei heti tarvi lähtee nappikaupoille, you know. Pakko kehaista myyjää, laitoin epätoivoissani tilauksen jälkeen myyjälle mailia että mulla on vähän kiire tän tilauksen kanssa, niin sain kauppiaalta samantien vastauksen että he hoitavat tilauksen vielä samana päivänä postiin. Paketti kolahti mulle postiluukusta seuraavana päivänä. Se oli hyvää palvelua se!

Mulla oli tässä lankana tosi paksu ja hieman karvainen Sandnesgarnin Alfa, jossa on 85% villaa ja 15% mohairia. Halusin karvaisen langan sen muhkean fiiliksen vuoksi, ja koska neulomisaikataulu oli tiukka, mulle kelpasi vain lanka mitä neulotaan minimissään seiskan puikoilla. Mutta tämä ohje on superhelppo, joten tämä onnistunee varmasti minkäpaksuisesta langasta tahansa. Ajattelin, että voisin ite kokeilla tehä vaikka ihan Novitan isoveljestä. Vähän vaan lisää silmukoita leveyteen ja pituutta niin paljon että riittää.


Huom. 
Ylläolevat kuvat (todelliseen päivän asu -henkeen otetut, heh heh :D)  on otettu ensimmäisestä huivista. Tein heti perään toisen huivin, josta tein hieman kapeamman. Allaoleva ohje on tähän jälkimmäiseen, noin 5-10cm kapeampaan huiviin! Kuvissa näkyvissä huivissa oli 55 silmukkaa.

 


Huivin ohje


Lanka: Sandnesgarn Alfa (valmistajan sivut)
Menekki: 300g
Puikot: nro 7
Koko: noin 55cm leveä ja 120cm pitkä (ilman venyttelyjä, vähänkin venyttäen mitat ovat selvästi isommat)
Muut materiaalit: 14 kpl päällystettäviä nappeja (leveys 37mm)

Huivi neulotaan koko ajan helmineuleena ja joka toinen kierros pidennettyjä silmukoita

Luo rennolla otteella 47 silmukkaa
1. - 3. krs: Neulo helmineuletta eli 1 oikein, 1 nurin koko kierros. Mä aloitin kierroksen aina nurjalla silmukalla.
4. krs: Jatka helmineuletta, neuloen samalla pidennettyjä silmukoita. Ks. alla kuvasarjat pidennettyjen silmukoiden neulomisest oikein (kuvasarja 1) ja nurin (kuvasarja 2)
5. krs: Neulo koko kierros helmineuletta, tällä kierroksella vapautetaan edellisellä kierroksella puikolle otetut pidennetyn silmukan langankierrot, ks. kuvasarja 3. Mä avustin kierteen avaamista (ja samalla kiristin silmukkaa) painamalla peukalolla edellisen kierroksen silmukan päältä, kuten kuvassa 3).

Jatka huivia toistaen kierroksia 4. ja 5. kunnes huivi on halutun mittainen. Pidä huoli, että reunimmaiset silmukat eivät ala kiristämään! Huivista kannattaa tehdä niin pitkä, että se riittää helposti hartioiden ympäri ja vielä jonkin verran päällekäinkin. Neulo loppuun jälleen 3 krs tavallista helmineuletta ja päättele silmukat melko löysästi, ettei reuna ala kiristämään.

Pidennetyt silmukat oikein neulottuna

pidennetyt silmukat nurin neulottuna

pidennettyjen silmukoiden avaaminen seuraavalla kierroksella

Napit

Näiden kangaspäällysteisten nappien yhdistämisen toteutin kokeilujen jälkeen korulenkillä. Tämä ei ehkä kuitenkaan ollut se paras mahdollinen ratkaisu, sillä lenkki takertuu ajoittain vähän villalankaan. Paremmin voisi toimia ihan tavallinen ompelulanka tai vielä paremmin joku joustava, ohut kumilanka. Napit kannattaa valita pidennettyjen silmukoiden koon mukaan.*****

Hello!

I know I have lots of readers around the world, and I'm being asked sometimes to translate some of the patterns. I won't yet promise to start writing everything also in english (sorry!), but this pattern is so simple that it was quite easy to translate :)

So, the idea with this scarf is that you are able to wear it just the way you like: as scarf, tube scarf, poncho or almost like sweater. I used drop stitches, so almost every stitch can be used as a buttonhole. To button up the scarf I used two buttons which are attached together. That way the buttons can be moved anywhere on the scarf.


Tadaa! -scarf


Yarn: Sandnesgarn Alfa, about 300g
Needles:  7.0mm
Size: about 55cm wide and 120cm long (without stretching)
Buttons: 14 pc big buttons, I used 37mm wide buttons

The whole scarf is knitted with moss stitches. In addition to every other row is knitted with drop stitches.

Cast on 47 st, stitches should be quite loose.

Rows 1-3: knit moss stitches, (purl 1, knit 1) the entire row 
Row 4: continue knitting moss stitches the entire row, knit also the entire row with drop stitches. Look the picture 1 (knit one) and picture 2 (purl one). 
Row 5: continue with moss stitches the entire row. When you are knitting the stitches, open the two yarn loops into one big loop (picture 3). I used my thumb to tighten the stitch little bit at the same time (picture). Make sure that the first and the last stitch of the row is loose enough!
Continue knitting repeating the rows 4 and 5 until the scarf is long enough. That is when you are able to wrap the scarf around your body and the edges go a little on top of each. Knit then 3 rows moss stitches with out drop stitches and bind off. Join the buttons with yarn/ jewelry ring /elastic band. Done :)
Ja hei hoi vielä kaikki kynnelle kykeneväiset, nyt olisi viikonloppuna tarjolla hienoutta meille kässäilijöille, kun huomenna perjantaina starttaa Tampereella Suomen kädentaidot messut. Mä aion vaeltaa messuilla sunnuntaina (tarviiko joku kyytiä helsingistä?). Moikatkaa jos tunnistatte! Ja jos käypi tsäkä, niin tuo mun huivi saattaa olla messuilla näkyvilläkin, osallistuin nääs huiveineni Suuren Käsityölehden ja Pirkanmaan kotityö Lämmöllä -huivikilpailuun ja tulin viidenneksi, je! (Ja tätä kisaa varten otin myös tuon hieman patsastelevan kuvasarjan eri tavoista pitää huivia..) Jostain luin, että ilmeisesti osa kilpailun huiveista on messuilla näkyvillä. En tiiä oisko tuo sitten, mutta sepäs selviää siellä!

-hanne

88 kommenttia:

 1. Hei, olen iloinen, että löysin blogisi. Jäin heti lukijaksi. Ihana meininki!

  VastaaPoista
 2. Kiitos loistavasta joululahja ideasta! :) Kummityttöni on jo pitkään hinkunut tuubihuivia, mutta mielestäni ne alkavat olla jo hieman tylsiä, tuosta ei voi ainakaan sanoa samaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä ja kiitos :)Kyllä tätä voi juu paljon enemmän varioida kun tuubihuivia, joskin tuubihuivitkin on kyllä varsin näppäriä keksintöjä. Kukakohan sen ekan on aikoinaan tajunnut tehdä??

   Poista
 3. Hei tää on kiva!! Tosi monikäyttöinen! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä ohjeesta! Monikäyttöasiat ovat aina mahtavia ja kun siihen lisää vielä aimokasan nappeja, pääsee tämä heti neulontalistalle! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttöisyys on kyllä joo aina plussaa, vaikka niinhän mulla on tämän kanssa tietenkin käynyt, että keksin sen lempitavan napittaa ja oonkin vähän jämähtänyt siihen...pitäis kokeilla taas jotain uutta :D

   Poista
 5. Taas sä heität ihan puun takaa jonkun maailman hienoimman jutun! :D :D Mä muuten sain kuin sainkin sen keittiöpyyheen valmiiksi ;) Mutta siitä lisää joulun jälkeen. Nyt mun täytyy ehkä ruveta harkitsemaan vakavasti tätä huivia koska tämä ehdottomasti näyttää joltain parhaalta ja näppärimmältä ja käytännöllisimmältä asialta ikinä! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D No kyllä mä tän kanssa sain ihan aivojumppaa harrastaa, siis ettei se nyt ihan puun takaa tullu :) Tuliski, vitsi ku se olis niin helppoa! Mutta mulla tää on kyllä päässyt ihan harvinaisen ahkeraan käyttöön, joskin luonnollisesti oon jämähtänyt siihen yhteen lempparinapitustapaan...

   Ja huippua että pyyhe valmistui, mä aloin jo huolestua että jos sä et saa tehtyä, niin sitte ei kyllä saa kukaan muukaan!

   Poista
 6. Vau! Kiitos ohjeesta. Tulee varmasti hyppäämään puikoille...jossakin vaiheessa. Näyttää tosi kivalta ja noi värilliset napit on myös huikea idea. Sulla se sytyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä vähä eka ajattelin että nuo napit olis liian räikeet, mutta ehkä se onkin vaan niin että mä yleensä suosin liian harmaita ja värittömiä vaatteita..:)

   Poista
 7. Tosi vekkuli! Pitänee kokeilla! :)

  VastaaPoista
 8. Hieno! Just minun kärsivällisyydelle sopiva idea ;o)

  Äkkiä kokeilemaan!

  Topukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä valmistuu todella nopeasti, mulla meni pari iltaa tätä neuloessa! Sit kolmantena vielä napit ja päättely.
   Pidennetyt silmukat <3

   Poista
 9. Wau! Norsis vei jalat suustani, ihanan monikäyttöinen huivi! Tämä on pakko tehdä! Kiitos kun keksit tällaisen mahtavuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kyllä syntyi niin kiihkeään tarpeeseen, että olen myös itse kiitollinen itselleni :D

   Poista
 10. Voi mahtavuus miten hyvä idea! Miäkin palelen aina ja just parhaillaankin töissä, tarviin tämmösen heti! Saiskohan lähteä just kotiin neulomaan! :D

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelisin että tässä tapauksessa voi hyvin vedota "kiireelliseen henkilökohtaiseen menoon" :)

   Tää on mulla ollut töissä käytössä melkeinpä päivittäin valmistumisen jälkeen. Joko a) tämä on ollut onnistunut tekele b) liian vähän liikuntaa... c) mun työhuoneessa on liian kylmä. Toivoisin että se olis tuo kohta a, mutta pahoin pelkään että se on myös hyvin paljon tuo kohta b. Miten vois liikkua ja neuloa samaan aikaan??

   Poista
 11. Kohta joutuu lykätä joulua muutamalla kuukaudella ku ei ehdi saada lahjoja valmiiks ja kaikkee tällasta kivaa tulee vastaan just ku ajattelee, että "nää teen enää ja sit saa riittää". :)
  siskolle värkkään Skappel-neuletta ja se tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan. Eilen päättelin toisen hian vain huomatakseni, että se on 8 kerrosta lyhyempi ku toinen.. :D joskus ois vaan helpompi ostaa kaupasta lahjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutukseksi voin kertoa, että tämä valmistuu kyllä oikeasti vauhdilla, mulla meni kaksi iltaa neuloessa :)

   Mutta kerrassaan kaunis tuo Skappel neule, kävin heti googlailees (ja taisinpas tupsahtaa siinä sunkin sivuille :). Näyttäisi olevan tuokin aika isosta langasta, mutta onhan tuossa sitten kyllä myös tuota pinta-alaa..Mä oon ite laiska tekemään lahjoja, suosin perinteisiä kauppoja ;)

   Poista
 12. Oho, sehän on nerokas! Mä olisin vaan tehnyt sen tuubin ja menny nokosille, nuo eri tyylit olis tyystin jääny kyllä keksimättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No mutta oikein hyvälle kuullostaa tuokin, erityisesti tuo nokosille meno. Nimim. nukahdan kohta tänne töihin -83.

   Poista
 13. Mahtava! Käytännöllinen ja kumminkin niin yksinkertainen tehdä! :) Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Olin kyllä erittäin innoissani siitä että mallista tuli noinkin simppeli, tän osaa tehdä kuka tahansa joka osaa tehdä oikean ja nurjan silmukan. Helmineule taas estää huivia rullaantumasta. Näköjään pitäis useamminkin miettiä ratkaisuja silloin kun on oikein epätoivoinen :D

   Poista
 14. Mulla olisi täysin epäolennainen kysymys, eli mikä toi sun fontti on mitä kuvissa käytät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäolennaiset kysymykset pitää mielen virkeenä :D Tarkoitatko noita numeroita, vai eilen tein -tekstiä? Eilen tein teksti on ihan vaan käsin kirjoitettu ja skannattu, ei siis mikään varsinainen fontti. Numerot on taas vanhaa kunnon Helvetica -fonttia.

   Poista
  2. Eilen tein- fonttia tarkoitin. Ei siis ihmekkään ettei sellaista mistään löydy! :)

   Poista
 15. Ihana huivi ja miten monikäyttöinen! :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Samoin sulle! Ai että kun on mukavaa että viikonloput on keksitty!

   Poista
 16. Vau, tämähän on ihan mahtava idea! Täytyypä kokeilla! Tai ehkä täytyy ensin opetella pitämään puikkoja kädessä ja käyttämäänkin niitä.. Vaikka kai tuollaisen voisi virkatakin? Seiskaveikkaa, kymppikoukku ja pylväitä, niin tulee reikiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan loistava idea! Isoveikka vois ehkä toimia vielä paremmin (tai siis, tulis nopeammin pituutta, heh heh), mutta ehdottomasti, mahtavaa! Vinkkaa mulle jos saat joskus tehtyä, ois hauska nähdä miten se toimisi :) Vaikka lupaan että tämä on puikoillakin ihan todella yksinkertainen tehdä!

   Poista
 17. Onpas siinä nerokas ja loistava vaatekappale! Ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 18. Aivan älyttömän hyvä idea! Täytyy ehkä itsekin väsätä joku tuollainen. Kun niin tuppaan olemaan suht suorien neulepötkylöiden ystävä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämän suorempi ei neulepötkylä voi enää olla :D Kiitos!

   Poista
 19. Ihan superkekseliästä! Jos ei olis jo tuhat asiaa to do listalla niin tää olis pakko testata. Just töissä tarvii aina välillä hartiahuivia ja sitten jos se voisi olla samalla kauluhuivi niin sehän olisi ihan tosi bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tattista vaan :) Erityisesti tuo hihoiksi napitus on kyllä toiminut mulla töissä, kun pystyy huiteleen ja hyppiin ilman huolta ja heiluvia helmoja :)

   Poista
 20. I-H-A-N-A !! Tulin vain nopeasti tsekkaamaan, olisitko jo kirjoitellut lisää, ja näin tämän huivin heti ♥ Sitten venyikin tämä nukkumaanmeno aikataulu, kun rupesin silmukoita luomaan ja laskemaan ;D Mutta taas laitan sitten blogiini kuvaa, ja linkin tänne ohjeeseen, voin vaikka ilmoitella kun valmistuu (: Super ihana ohje, ja onneksi minulla oli vielä yksi lankakerä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiva kuulla että ohje innosti, mikäs sen parempaa kuin saada venytettyä toisten nukkumaan menoa :D

   Poista
  2. Paitsi että lanka ei sopinu alkuukaan, ja päädyinkin ratkaisuun. "en tee mitään." Tää on niin raivostuttavaa, ku löytää ihanan ohjeen, mutta mulla on se onkelma, ku en ikinä jaksa tehä mitään :D Ku ne ei valmistu ikinä :D Tai sitte kaikki on ihan liian vaikeeta...

   Poista
  3. Nooh, ajatus se on se tärkein :D Sitkeesti vaan eteenpäin niin kyllä ne sitte lopulta syntyykin :)

   Poista
 21. Tää siun blogi on ihastuttava! Ja niin hyödyllinen, kiitos ohjeista ja vinkeistä!

  VastaaPoista
 22. Tutustuin juuri blogiisi ja varmasti jään seuraamaan :)

  Tämäkin huivi on juuri sellaista mitä olen yrittänyt itse kehitellä mutten ole oikein tiennyt miten sen toteuttaisi, olen ollut oikeilla jäljillä mutta tuo nappihomma siitä ihan selkeästi puuttui ! Saanpa miekin vihdoin homman toteutettua loppuun :p

  VastaaPoista
 23. Aivan superihana! Tämän viikon kiireiden helpotuttua on tartuttava puikkoihin ja rykästävä tällainen itellekin! :) Ne pari muuta neuletyötä saa vielä vähän odottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aina ihan parasta kuulla jos joku juttu innostaa silleen että se pääsee puikoille asti :) Mahtavuutta siis!

   Poista
 24. Super idée !! J'adore ! Love it. Thank you for the tutorial (and the photos)

  VastaaPoista
 25. Ihana huivi ja monikäyttöinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on ollut kyllä käytössäkin tosi toimiva :)

   Poista
 26. Hei!

  Sellainen kysymys tuli mieleen, että miten onnistuu noiden nappien päällystys? Kiinnostaisi kokeilla tehdä jouluksi pukinkonttiin huivi, mutta mietin, että mitenkä saapi nuo napit päällystettyä. Ihanko liimalla vai tarvitaanko joku työkalu?

  Inspiroiva ja idearikas blogi sinulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! (ja kiitos :)

   Mä käytin varsinaisia päällystettäviä nappeja, ostin sellaisen paketin missä tuli mukana tarvittavat materiaalit (paitsi tietty kankaat). Tuolta postauksessa löytyy suora linkki Nappikauppa punahilkaan ja siihen nappisettiin mikä mulla oli käytössä. Nappien päällystys oli siihen tarkoitetuilla välineillä varsin näppärää. Youtubesta löysin videon missä homma näytetään kädestä pitäen:

   http://www.youtube.com/watch?v=wn2UWbi3nuo&feature=related

   Mutta tässähän siis voi käyttää mitä tahansa nappeja yhteen liitettynä. Myös ihan sellainen tavallinen muovinappi missä on ne reiät keskellä, voisi näyttää hauskalle. Tärkeämpää on että nappi on riittävän iso huivin reikiin nähden.

   Poista
 27. Mainio keksintö! Ehdottomasti tarviin tuollaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Mä luulen että mä tarvitsen vielä ehdottomasti toisen kotiinkin :)

   Poista
 28. Kiitos kovasti ohjeesta nappien päällystämiseen! Vaikuttaisi helpolta ja kätevältä :)

  VastaaPoista
 29. Hei ihan huippu huivi! Olispa ihana, kun esimerkiksi työpaikalla olis tällänen monikäyttöinen huivi, jonka vois tarvittaessa vetästä lämmikkeeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpaikan tuolinkarmillahan mua tämä aina aamuisin odottaa :) Nyt vaan tarvis vielä toisen kotiin!

   Poista
 30. Siis sairaan nerokas. Have.to.copy.the.idea.NOW. :D Kiitos koko vuoden parhaista inspiraatioviboista!

  VastaaPoista
 31. Mahtava idea, kiitos kun jaoit sen kanssamme! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oispas hienoa jos siitä olisi jollekin hyötyä :)

   Poista
 32. Hei! Ihana huivi! Kuinka olet napit kiinnittänyt... Huivin alareunaan ns. molemmin puolin? vaiko huivin sivustaan? Mutta ilmeisesti huivin molemmille puolille?
  Napit vastakkain"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, kiitosta :)
   Eli nappeja ei siis ole kiinnitetty laisinkaan huiviin vaan pelkästään toisiinsa (irtonaisiksi nappipareiksi). Näin nappeja voi siirrellä ja napittaa miten haluaa. Huivin reunat asetetaan siis päällekäin ja nappiparin toinen nappi painetaan molempien reunojen läpi sopivista aukoista. Ajatus aukeaa ehkä paremmin noista postauksen sepostuksista ja kuvista :)

   Poista
  2. Kiitos! Täytynee lähteä Keskisen Vesalle nappikaupoille... Tattis!

   Poista
  3. Jeps, sano Veskulle terkkuja! :D

   Poista
 33. I H A N A !!
  Ja sun blogista tuli just mun uus lemppari!
  Kiitos, jatkankin matkaa eteenpäin postauksissa!

  VastaaPoista
 34. Kiva ja erilainen malli Haluan myös kokeilla.Mutta onko joku tehnyt jo Novitan 7-veljeksestä ,Olis kiva tietää.täällä kun ei ole muo lankavalikoimat kuin novitan lankoja suppeasti.ja harvoin tulee käytyä isommissa kaupungeissa. KIITOS kivasta Blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kovasti :)
   En tiedä että joku olisi tehnyt seiskaveikasta, mutta Maikki teki Dropsin Alpaca langasta, joka on vielä ohuempaa kuin seiskaveikka. Oikein hyvältä se näyttää :) http://maikinkontti.blogspot.fi/2013/02/harpake.html

   Poista
 35. If I understand correctly you do 2 rows of K1P1 and then 2 rows of P1K1...but I do not understand which sts should I drop?
  Thank you

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi!
   Yeah, you do knit 1 purl 1, but every second row you are also knitting stitches called "drop stitches". When doing a drop stitch, you take yarn two times over to your needle instead of one (look the pictures 1 and 2). Then, on the next row, you have to drop one of the two yarn overs, so that the stitch become bigger and longer. I don't know how to explain this better... Did this help at all?

   Poista
 36. Tosi Cool!! :) Tää pääsee mun puikoille kans jossain vaiheessa (just nyt on sukka- ja pipotalkoot menossa). Niin loistoidea noi napit!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Mun pitäis kans laittaa sukka- ja pipotalkoot pystyyn.. :)

   Poista
 37. Olisiko mahdollista saada boleron tapaista ohjetta jotain helppoa , olen päänsääntöisesti kutonut sukkia, pipoa, kauluria, lapasia, kaulaliinan, säärystimet ja sokerina pohjalla patalapun. :) Mutta kaipaisin jotain helppoa ja jotenkin haluan boleron kutoa mutta joku helppo ohje jos löytyy olisi mukava :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiks! Multahan et kysynyt, mutta itse neuloin tämän
   http://lauramainen.blogspot.fi/2013/10/bolerohuivikeeppivaate.html

   Ohje löytyi maaliskuisesta Kotivinkistä!
   Ja anteeksi Hanne spämmäys, mutt oli niin ajankohtainen juttu! ;-)

   Poista
  2. Moiks munkin puolesta :)

   Susannalle, valitettavasti mulla ei ole omasta takaa Bolero ohjetta, mutta tuo Lauran vinkkaama näyttää todella kivalle! Toinen mieleeni muistunut helppoakin helpompi Bolero löytyy täältä: http://pienilintu.blogspot.fi/2013/02/diy-knitted-bolero.html

   Ja Lauralle, kuule, tosi kiva vaan kun vinkkasit, ei ollenkaan oo mitään spämmäämistä :) Juuri tämöinen "yhteistyö" on parasta blogeissa :)

   Poista
  3. Ja kiitos nyt sitten seuraavana tuosta linkkivikistä, mahtavan helppo!! :-)

   Poista
 38. Toinen huivi jo tulossa. Eka meni vähän kokeillessa, mutta ollut käytössä. Toinen menossa lahjaksi. Laiskuus iski ja korvasin pyöröpuikossa toisen puikon tupla koolla niin ei tartte kieputella lankaa. Näyttää toimivan näinkin. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista