2011/12/05

metallinetsijäauto


Mä oon vähän sellainen tunnearvotakertuja. Siis sellaista "voi tätä palapeliä mä kokosin aina pienenä, sitä ei voi heittää pois" -tyyppiä. Eli säästän, vaikka tästä ihanasta palapelistä puuttuis puolet paloista ja loput olisi mun tai jonkun muun järsimiä. Mutta ei näistä kamoista ole sitten kuitenkaan hyötyä kaapin perälläkään....Olisi kiva saada niitä jotenkin nätisti esiin tai käyttöön. Yhtenä ajatuksena ja pikkuprojektina yhdessä pienen serkkuni Miksun avustamana kokeilin tehdä jääkaappimagneetteja. Okei, rehellisyyden nimissä on sanottava, että nämä kyseiset autot hain kirpputorilta. Mutta tämä oli nyt kokeilu, ehkäpä nyt uskallan kaivaa esiin ne oikeatkin yksilöt. Nyt käytin pikkuautoja, mutta ajatuksena oli että samalla tavalla vois käyttää juurikin niitä palapelin palasia, muistipelin kortteja, dominokortteja, nuppipalapelin paloja, muoviukkeleita, legoja, barbin laukkuja jne. 

Ja tässä taas ohjeet, tai ehkä paremminkin hyväksi havaitut materiaalit.


Magneetit on ostettu Hobby Pointista. Siellä oli melko hyvä valikoima magneetteja, mutta näihin päädyin tuon "super strong" -tekstin vuoksi sekä magneetin paksuuden takia, tarvitsin nimittäin magneetin joka olisi korkeampi kuin pikkuauton renkaat. Näissä magneeteissa toinen puoli vaikutti tarttuvan hieman toista puolta napakammin kiinni metalliin. Magneetti kannattaakin liimata niin että "huonompi" puoli jää auton pohjaa vasten.

Liimaksi kokeilin ensin kuumaliimapyssyn liimaa. Ei toiminut, napsuu irti heti. Mutta täydellisen toimivaksi liimaksi osoittautui vanha ystäväni, Liquisole, joka on kumppareiden ja muiden kenkkien/kumituotteiden paikkaamiseen tarkoitettu liima. Ja on sillä meidän taloudessa liimailtukin converset jos toisetkin kasaan. Liima on väritöntä, vähän kumimaista ja erittäin voimakasta. Sillä voi paikata reikiä kengän pohjassa tai tehdä vaikka kokonaan uuden kannan. Mä oon myös liimannut sillä saumoja kiinni, kun kengän kangasosa on revennyt irti pohjasta. Hain pikkuautojen pohjasta kaksi tasaista kohtaa, pursotin siihen vähän liimaa, odotin pienen hetken ja painoin magneetit sitten paikoilleen. Liquisole kuivuu hyvin hitaasti, kuivumisaika taisi olla 16 tuntia. Magneetteja on hyvä pitää hetken paikoillaan käsin, ettei ne lähde valumaan liiman mukana. Kun liima on vähän jähmettynyt, kannattaa autot kääntää jonkun paperin päälle magneettit alaspäin. Näin magneettien pinta tulee varmasti olemaan suorassa linjassa toisiinsa nähden ja samalla pikkuautojen paino painaa magneetteja tiukemmin kiinni. Anna kuivua ainakin yön yli.


Miksu sai oman magneettiautonsa vasta vähän jälkikäteen, sillä auton piti jäädä meille kuivumaan. Sain toimitettua auton omistajalleen vasta nyt viikonloppuna. Autosta tulikin heti hitti. Tai ei tietenkään hitti, vaan "salainen, lentävä metallinetsijäauto, joka tutkii ja paljastaa kaikki metallit". 
:)

-hanne

2 kommenttia:

  1. Löysin teidän blogin ihan äsken, kun kaipailin tee-se-itse juttuja lukulistaani ja sinne se nyt päätyykin.
    Kiva tietää tollasesta liimasta, jolla voi paikata kumpparitkin. Mulla kun on niitä vissiin kuus paria ja parit uudet toiveissa :D Yhdet erityisen rakkaat Dinskosta vuosia sitten ostetut kokoa 35 olevat(mahtuvat vielä!) raidalliset kumpparit on pahasti reikäiset, mutta en minäkään "tunnearvotakertujana" voi niitä pois laittaa. Isille aina selitän: "Ne on mun vappukengät. Ei niitä voi pistää pois. Nehän mahtuukin vielä!" onneksi isillä on vintti täynnä elektroniikkaroinaa, joten mun kumpparit taitaa olla turvassa.

    VastaaPoista
  2. Joo tämä liima on aivan ehdoton kumpparifaneille (eli kumpfaneille? heko heh). Samoin kuin Convers faneille. Minä ainakin käytän omia kenkiä kunnes liimasta huolimatta varpaat näkyy...Eli liimaileen vaan! Kannattaa ensin harjoitella joidenkin ei niin rakkaiden kumppareiden kanssa että saa vähän tuntumaa kuinka paksun kerroksen liimaa tarvii jne. Ja tämä liima ei sitten lähde sormista kuin kulumalla, että kannattaa olla tarkkana!

    VastaaPoista