2011/11/29

kauppakassiheijastin?Keksi tälle nyt sitten nimi.
Mä oon tästä, tai näistä, kuitenkin ehkä vähän ylpeäkin, kun nokkelastipokkelasti yhdistin kaksi kutkuttavaa projektia: (lisää) itse tehtyjä heijastimia sekä jatkuvasti mukana roikkuvien ekokauppakassien tuunaaminen. Heijastimien tärkeydestä paasasin jo aikaisemmin täällä. Näiden ekokassien tuunausta oon taas miettinyt, kun tuntuu että tuollainen on aina kädessä mukana, on sitä sitten matkalla töihin tai tulossa kaupasta. Eikai kauppakassin tarvi olla erityisen hieno, mutta jos haluaa vähän koristella, niin...Kassi on sopivalla korkeudella "heijastimeksi", ja kuten sanottu, melkein aina mukana. Suunnitelmissa on tehdä näitä vielä lisääkin, ehkä joku tähtijuttu tms. Lumihiutale olisi myös kiva, mutta sen kiinni ompeleminen taas vähemmän kivaa. Pitää miettiä.

Tässä vielä tarkempi ohje (mustan) kassiheijastiminen tekemisestä:


Materiaalit:
- heijastinkangasta (heijastinnauhakin käy)
- kauppakassit (nämä  Hobby Pointista, mutta valkaisemattomia kassejahan on usein myynnissä päivittäistavarakaupassa, mustia taas askarteluliikkeistä)


Ensin hahmottelin "pilven" valkoisella puuvärikynällä kassin pintaan. Käytönnössä jouduin kuitenkin korjailemaan ja siirtelemään spiraaleja vielä kun aloitin varsinaisen tikkaamisen, sillä päällekäisyys ei sitten näyttänytkään tikattuna kovin kivalta. Jonkinlainen "kartta" on kuitenkin hyvä hahmotella ennen ompelukoneen ääreen istumista.

 

Pisaraa varten tein paperisen mallin kaavaksi. Pisarat sommittelin kassiin ja ompelin kiinni siksakilla. Huom. nuppineula jättää heijastinkankaaseen reiän, joten se kannattaa pistää läpi sellaisesta kohdin mihin tulee sitten ommel päälle. Ainakin jos on sellaista sorttia, että pienet reiät kankaassa häiritsee :) Silitä nurjalta puolelta.


Kassi olalle ja pimeyteen!

-hanne

p.s. postisetä toi just meidän String-hyllyt, JEEEEE!

6 kommenttia:

 1. Oi mitä ihanaa täältä taas löytyy! Tykkään varsinkin tuosta lipukekassista eritoten (kuten lipukkeista muutenkin ;). Upeita ideoita käsitöihin sulla on! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) ajattelin ensin että tuo viirikassi on liian kesäinen heijastimeksi, mutta pöhpöh, viirinauhat toimii aina :)

  VastaaPoista
 3. Ihana blogi! Ei muutakun lukijaksi ^^ Täytyy myöhemmin tutkailla vähän enemmän, että mitä kaikkea kivaa täältä löytyykään!

  VastaaPoista
 4. No kuule, kiitos samoin! Jämähdin heti sun blogiin selaileen :)

  VastaaPoista
 5. Tuhannet kiitokset aivan mahtavasta ideasta - mun kaikki joululahjaongelmat on nyt ratkaistu..! *hyppää bussiin ja lähtee hobbypointiin*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hienoakin hienompaa jos tästä oli hyötyä :)
   Mää alan kohta periin jotain proviikkaa hobbypointista ;D

   Poista