2011/11/15

ensimmäinen ikinäikinä

 
Kotipalapeli -blogissa on meneillään villatakkihaaste.  Mä päätin kokeilla osallistua, ja koska tämä on ensimmäinen haaste mihin osallistun ikinäikinä, niin ajattelin uskaltautua samalla kokeilemaan jotain muutakin mitä en oo tehnyt ikinäikinä, kirjoneuletta.

Ja nyt mä en sitten muuta haluaisikaan tehdä! Miten mä oonkaan saanut tätä näin välteltyä? Tämä on paljon helpompaa, paljon nopeampaa ja (yllättäen) ei yhtään raivostuttavaa. Telkkarin katselu samaan aikaan ei ehkä onnistu ihan samalla tavalla kuin vaikka Joken perusvillasukkaa tehdessä (sori Jokke, kyllä mä ne vielä joskus saan valmiiksi, täs on nyt vaan vähä muuta ensin...) mutta tämä on niin paljon mielenkiintoisempaa! Jee! Nyt mun tehtävien töiden lista pursuilee sitten erilaisia kirjoneuletöitä. Mutta onneksi on syksy ja onneksi mun lapaset ja pipo vetelevät viimeisiään. Kaulahuivinkin voisi kai uusia ja Jokke on pyytänyt uutta villapaitaa...no, jos nyt teen ensin nuo villasukat valmiiksi. Ja tämän villatakin. Ja etsin sille ottajan. Villatakille, en Jokelle.

Voi kirjoneule, meistä tulee vielä hyvät kaverit!

-hanne     

4 kommenttia:

 1. Tee Hannalle kirjoneulepipo :) Jee!

  VastaaPoista
 2. Mitenkä mä jotenkin osasin odottaa tätä? :) No, katotaan mitä joulupukki sanoo asiaan.

  VastaaPoista
 3. Heipähei, random-kommentoija täällä! Kiva blogi sulla, hyvää inspiraationlähdettä.

  Ah, näyttää ihanalta toi kuvio! Ite en tykkää kirjoneuleista, kun aina ne langan "hypyt" jää liian kireiksi... Oisko sulla joku maaginen ratkaisu kenties tohon ongelmaan? :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, ja tervetuloa :)

  Mä oon tosiaan ihan vasta-alkaja tässä, että en varmaankaan omaa sen kummempaa magiikkaa :) Mulla hyppyjen kiristyminen loppuin, kun lopetin sopivan löysyyden/kireyden jatkuvan seuraamisen ja säätämisen joka silmukan jälkeen, ja aloin kutomaan vaan mahdollisimman tavallisesti. Kierroksen lopussa tarkistan vaan aina pikaisesti että mikään ei selkeästi kiristä tai ole liian löysä. Kiristymisiin vaikuttaakin varmaan paljon käsiala. Mulla oli ennen melko löysä käsiäala, mutta se on kiristynyt vuosien myötä, joskaan se ei ole missään nimessä vieläkään hirveän kireä. Luulen että kireällä käsialalla lähtee helposti kiristelemään...

  Mulla auttaa myös se että yritän pitää hypyt mahd. lyhyinä, yleensä kierrän "hyppylangan" silmukkojen väliin aina max. kahden-kolmen silmukan välein. Olikohan tästä nyt mitään apua?

  VastaaPoista