2011/12/16

DIY kranssi (nro 1.)


Joulu voi joulu, tulet niin vauhdilla! 
Mä oon jouluihminen, erityisesti joulutunnelmaihminen. Jokke on taas joululomaihminen. Mutta kumpikaan meistä ei oo joulukoristeihmisiä. Jotain sitä pitää kuitenkin pienen ihmisen yrittää. Tässäpä siis ensimmäinen (ensimmäiset) työn alla olleista kransseista, jotka tein virkkaamalla matonkuteesta tuollaisen styroksi rinkulan ympärille. Mulla lojuu tuossa lattialla kaksi muutakin virkkausyritelmää, mutta tähän mennessä en ole löytänyt vielä sopivaa mallia yllä olevan lisäksi. Hakusessa on sellainen vähän pitsiliinahenkinen juttu....mutta pitää vielä vähän tuumailla. Jos saan sen aikaiseksi, niin se olkoon kranssi nro 3. Kranssi nro 2. on sitten taas jotain aivan muuta, ja se esitellään vähän myöhemmin. Toivottavasti ennen joulua kuitenkin.
Ainakin syytä olisi.

Tämä virkkausmalli ei ole mun itse ideoima. Alkuperäinen, hieman pienempi versio löytyy täältä. Tuo näyttäisi olevan joulukuusen koriste, omani ovat siis ajateltu ajamaan kranssin asemaan. Tämä on helppo ja nopea tehdä, se vie aikaa noin yhden The Walking Dead tai House -jakson verran. Ja tässäpä taas ohje kranssin tekemiseen:

Ohje:

Malli: yllä olevasta tuntemattomasta kuvasta päätelty, hieman muunneltu ja matonkuteelle siirretty
Lanka: trikoomatonkude, menekki noin 250g
Koukku: nro 8
Muut materiaalit: Halkaisijaltaan 17 cm kokoinen styroksirinkula (ulkoreunasta ulkoreunaan mitattuna)

Virkaa styroksirenkaan ympärille kiinteitä silmukoita: Tuo kude styroksirenkaan sisälle, ota langankierto koukulle. Vie kude renkaan ulkopuolelle, ota taas kude koukuille ja vedä se kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi. Kuvitettu ohje tuohon löytyy heijastinlangalla tehtynä ja hieman pienemmässä mittakaavassa täältä.  Huom huom! Virkkaa styroksin ympärille niin monta silmukkaa kuin vain saat mahtumaan ja työnnä aina muutaman silmukan välein silmukat niin tiukaan riviin/nippuun kuin vain suinkin mahdollista! Muuten styroksi jää pilkottamaan ikävästi silmukoiden välistä. Tähän, halkaisijaltaan 17cm kokoiseen rinkulaan, virkkasin 62 silmukkaa. Sulje rinki ensimmäiseen silmukkaan piilosilmukalla.

2. kierros:
*Virkkaa 9 ketjusilmukkaa, jätä väliin neljä (styroksirenkaan) silmukkaa ja tee kiinteä silmukka viidennenteen silmukkaan.* Toista 11 kertaa. Virkkaa sitten vielä 4 silmukkaa ja tee kolmoispylväs kierroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan (ks. kuvasarja alla).3. kierros:
*Virkkaa 9 ketjusilmukkaa, kiinnitä kiinteällä silmukalla keskelle seuraavaa lenkkiä.* Toista 11 kertaa. Tee viimeinen lenkki taas joko virkkaamalla 4 ketjusilmukkaa ja sitten kolmoispylväs kierroksen ensimmäiseen silmukkaan (=lanka jää lenkin keskelle), tai samoin kuin muut lenkit, eli virkkaa 9 ketjusilmukkaa ja kiinnitä piilosilmukalla kierroksen ensimmäiseen silmukkaan. Päättele langat ja iloitse. Juo glögiä ja syö pipareita.


-hanne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti