2011/12/08

ennen/jälkeen

 
Mun vanhemmat juhlisti toissa kesänä kunnioitettavasti 30v. hääpäiväänsä. Mun ja mun kahden veljen hääpäivälahja -projekti alkoi jo vuotta aikaisemmin, kun me päätettiin teettää meidän vanhemmille "ennen ja jälkeen" valokuvakirja, johon me kuvattiin uusiksi vanhoja valokuvia meistä lapsina. Kuvat otettiin niin että paikka/asento/ilmeet/tavarat/vuodenaika olivat mahdollisimman samoja kuin alkuperäisessä otoksessa. Voin kertoa, ettei ollut ihan helppo projekti saada meitä kaikkia kolmea oikeaan paikkaan (oikealle paikkakunnalle!), oikeaan vuodenaikaan, oikeaan asentoon, ja vielä salaa vanhemmilta. Erityisen vaikeita oli kuvat jotka vaati vähän enemmän lavastamista ja tavaroiden etsimistä, kuten tuo polkupyöräkuva yllä. Jännästi myös kuvien perspektiivit pyrki muuttumaan, mallien hieman venähdettyä pituutta ja leveyttä...Eikä muuten näyttänyt aikuinen ja parrakas pikkuveli enää ihan yhtä sympaattiselta batman -naamarissa ja viitassaan kuin nelivuotiaana, lopputulos oli vähintäänkin häiritsevä :) Mutta ai että on tullut naurettua tuolle valmiille kirjalle. On se vaan niin niinkun isukki on sanonut; ennen sitä oli pieni ja söpö, nyt enää vain "ja". 
Mutta on sekin jotain se!

-hanne

10 kommenttia:

 1. Hei, loistava idea! Varmaan hauskaa ollut toteuttaessa, vaikka vaikeuksia on ollutkin.

  VastaaPoista
 2. Mä aattelin että kun sä osoitit niin ystävällistä mielenkiintoa mun ruumiintoimintoja kohtaan niin kannattaa tulla kurkistamaan ;)

  Täällähän on kivaa, tulen kuule varmasti toistekin!

  (Mahti-idea tuo heijastinkassi!)

  VastaaPoista
 3. Claire: kiitos :)

  Pilvitarha: Mäkin itseasiassa kävin jo kurkkaamassa sun blogia, sen verran kiinnostunut olin :) Se oli oikein ruumiintoimintovapaa, mikä on blogin kohdalla mielestäni oikein hyvä asia. Tervetuloa vaan toistekin :)

  VastaaPoista
 4. Voi että mikä lahja vanhemmille! Uskon, että ovat olleet todella mielissään tästä lahjasta. Persoonallinen ja upea idea :)

  VastaaPoista
 5. Siis kertakaikkisen mahtava lahja! Voisinkin tehdä tämmöisen itse itselleni lahjaksi ja tehdä sitten samanlaisen samalla äidillenikin! Vois hyödyntää myös omia lapsia käyttämällä niitä, että ne olis samassa paikassa kuin itse on ollut samanikäisenä jossain. Joo, innostuin! jes!

  VastaaPoista
 6. Emma: kiitos!

  Tiina: Hei huippu hyvä idea tuo kuvien toistaminen eri sukupolvea käyttäen :D Se olisi varmaan kiva sitten vuosien päästä myös lapsille! Oli tuossa duunia, mutta on tuo ollut kyllä ehdottomasti vaivan arvoinen, porukat esittelee edelleen tuota kaikille jotka vaan ovesta sisään eksyy..että suosittelen jos vaan intoa riittää!

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Originalli idea ei kyllä ole mun, näitä ennen/jälkeen kuvia pyörii paljon netissä...mutta voin mä silti tästä kunnian ottaa :D

   Poista
 8. Ihana idea tosiaan! Mahtoi olla hauska kirja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä ihan hauska tuli, ja porukoille erittäin mieluinen :)

   Poista