2013/05/11

ÄIDILLE


Äideille kerran HEI! 
Mä tein meidän äitille äitienpäiväaattosaunaan samaa kuorintavoidetta, jota mun Raisa ystävä teki mulle mun polttarisaunaan. Mä olin aivan ihmeissäni silloin tuon tökötin vaikutuksista. Toki olin lukenut juttuja tuollaisista DIY kuorintavoiteista, mutta silti, miten ihana tuntuma tuli iholle ihan vain tuollaisilla perusaineilla! Tässä hieman muunneltu ja näppituntumalla sekoiteltu ohje Raisan antamasta reseptistä.

DIY kuorintavoide


2-3 rkl oliiviöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 vanilijatanko

Lisää astiaan ensin öljy ja sitten hunaja, sekoita hyvin. Lisää vielä sokerit ja sekoita taas. Mä käytin tässä kahta eri sokeria, mutta lopputuloksen kannalta käynee yhtälailla mikä tahansa hieman karkeampi sokeri. Leikkaa vanilijatanko puoliksi ja halkaise puolikkaat niin että vanilijan siemenet saa kaavittua tangon sisältä. Sekoita siemet kuorintavoiteeseen. Kaada tökötti purkkiin ja laita vielä vanilijatangon puolikkaat kuorintavoiteen sekaan/päälle. Vanilijan tarkoitus on tuoda lähinnä aromia, sen voi korvata yhtälailla vanilijaesanssilla tai jollain muulla esanssilla (esim. sitruuna). 

Käyttö
Levitä kevyesti hieroen ympäri kehoa ja istahda hetkeksi saunaan. Huuhtele huolellisesti, kuivaa ja nauti pehmeästä, kosteutetusta ihosta, sekä ihanien äitien seurasta :)

-hanne

14 kommenttia:

 1. Ihanuuspostaus! Tämmöstä täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Mitenköhän tämän säilyvyys, osaatko yhtään arvailla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mun polttareista jäänyttä jämää säilyttelin melkeimpä puoli vuotta, jääkaapissa kylläkin, mutta kuitenkin. Enkä osannut moittia että olisi mennyt huonoksi. Ainososathan ovat kuitenkin kaikki tuollaisia huoneenlämmössäkin säilyviä. En ole varma miten nuo vanilijatangot säilyvät tuolla kosteudessa, mutta ainahan ne voi ottaa varmuuden vuoksi pois jos pidempään pitää säilyttää?

   Mutta anyways suosittelisin tosiaan säilyttämään varoiksi jääkaapissa. Kandee vaan sitten nostaa vaikka tuntia ennemmin huoneen lämpöön, niin ei tarvi jäätyä kuorintaprosessin aikana :D

   Poista
 3. Kiitos kivasta lahjaideasta!♥ Säilyvyyttä kans tiedustelisin...?
  Mukava blogi, tulen toistekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tervetuloa :) Vastasin jo tuonne ylemmäs, eli omaani olen säilytellyt ilman moitteen sanaa varsin pitkään, joskin jääkaapissa :)

   Poista
 4. Tämä on ihana ohje! Piti heti eilen illalla kokeilla ja ihanasti toimi. Iho tuntui saunan jälkeen tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, mäkin koklasin lauantaina, hyvin toimi :)

   Poista
 5. Oi, kerrankin sellainen kotitekoisen kauneusaineen ohje, jonka mäkin ymmärrän! Tätä täytyy kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä juu suhteellisen simppeli ja aineksetkin on aika hyvin saatavilla :)

   Poista
 6. Voiko tätä käyttää ilman saunassa käyntiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! Kyllä mä näkisin että aivan hyvin voi! Saunassa vaikutus ehkä vaan tehostuu, kun hunaja sulaa lämmössä oikein vetreeksi :) Mutta tosiaan, aivan hyvin voi ilman saunaakin käyttää :)

   Poista
 7. Testasin huuliin, jotka oli tosi rohtuneet. Annoin vaikuttaa 15min ja huulet oli niin silkin pehmeät että hämmästyin! Kiitos hikistä!

  VastaaPoista