2012/08/27

käsityöbilehileen viikonlopun pippalot


Mä oon vähä tämmönen sohvaperuna koti-ihminen. Nyt kuitenkin ryhdistäydyin ja raahasin itseni jopa kahteen tapahtumaan samana viikonloppuna: Vanhan kirkkopuiston Knit'n'tag neulegraffiti -tapahtumaan ja Intohimona Askartelu -tapahtumaan. Oikein kunnon käsityöbilehile kun oon!

 
Knit'n'tag tapahtuma olisi mennyt multa tyysti ohi ilman pientä vinkkiä. Sain nimittäin Maisema-arkkitehtuurin opiskelijaklubi Vistasta yhteydenoton jokin aika sitten sormivirkkausohjetta koskien. Vistalla oli varattuna tapahtumassa oma puu, joka sai päivän aikana ylleen postauksen alussa ja tossa yllä näkyvän, mahtavan kolmiulotteisen neuleteoksen. Vistan puu oli yksi harvoja, joiden tekemiseen sai kävijätkin osallistua, ja yhtenä virkkausohjeena oli tuo mun sormivirkkaustyyli. Mäkin kävin virkkaamassa tuohon puuhun oman neulepötkyläni.

Puiden neulegraffitit on muuten paikallaan vielä kuukauden ajan, 27.9. saakka, joten käykää ihmeessä Vanhassa kirkkopuistossa katsomassa! Sieltä löytyy kyllä mitä mielikuvituksellisimpia neulegraffitteja. Voisin itekkin tuosta inspiroituneena tehdä iskun joskus tänne kotikulmille...


Sunnuntaina piipahdin Suvilahden Kattilahallissa, Intohimona askartelu -tapahtumassa. Esilleasettajia ei ollut valtaisaa määrää, mutta ehkä hyvä niin, ei nimittäin silti tuottanut haasteita polttaa vähän rahaa...yllättäen! 

Ensimmäiset ostokset tein yhden Helsingin alueen lankakauppasuosikkini, Snurren pöydältä. Snurresta oon aikaisemmin jemmaillut erityisesti matonkuteita, mutta koska meillä kahlataan jo muutenkin matonkuteissa, lähti mulle mukaan tällä kertaan kaksi kappaletta (vähemmän tilaa vieviä) Lamana -alpakkalankakeriä. Niistä syntyy hyvin suurella todennäköisyydellä aivan varmasti jotain :)


Pikkuostokset oli pakko tehdä myös Polkkaponin pöydältä. Ihanien kangasnappien pohjina oli tuollaiset oikeesti vanhat metallinapit, joista sai halutessaan pois takaa sen metallilenkin, jolloin napit soveltuu paremmin vaikkapas skräppihommiin. Päällysettyjä nappeja voi toki itekkin tehdä, mutta näissä oli ihan toisenlaista ajan havinaa kuin kaupan uusissa nappipohjissa, ja ainakin mulle tuo painettu teksti oli uusi ja raikas idea!! Oli pakko ostaa kaksi "käsin tehty" nappia, voisin liittää ne vaikkapa johonkin pipoon tai laukkuun...myyjä sanoi, että Polkkaponin nettisivujen kautta voi tilata nappeja myös haluamallaan tekstillä, tai vaikka nettisivujen osoitteella. Huippua! Mulle yks www.eilentein.com, vaikken mä nyt ihan varma oo mihin sitä tarvisin...mutta kuitenki!


Ja kun kyseessä oli askartelutapahtuma, löytyi paikalta tietty myös Teippitarha. Hienoa, koska oon yrittänyt saada washi-teippitilauksen aikaiseksi ehkä noin puolen vuoden ajan...Yllä olevan kuvan teipit on kuulemma uutuuksia ja vasta tuloillaan nettikauppaan. Mulle lähti nyt mukaan tuollaisia perinteisiä raidallisia ja pilkullisia teippejä, mutta erityisesti tuo toiseksi alimmalla hyllyllä näkyvä mustavalkoinen lintuteippi jäi vähä kaivelemaan...noh, katotaan jos joskus puolen vuoden päästä onnistuisin tilaamaan ;)

Niin että näköjään kannattais saada ittensä useamminkin ylös sohvalta, oli varsin mukava viikonloppu! Kävikös joku teistä näissä tapahtumissa? Tänään putosi postiluukusta myös mainos kädentaitomessuista, sinne varmaan sitte seuraavaksi.

-hanne

16 kommenttia:

  1. Mua harmittaa kun tuossa Ruttopuistotempauksessa oli tuo puiden varaamis -homma sillä silloin kun puita sai ruveta varaileen, olin raskaana enkä siis uskaltanut ilmottautua koska en tiennyt YHTÄÄN että mitä tulevan pitää ja pystyisinkö vauvan kanssa hoitaan tuollaisia menoja. Ja sitten tosiaan kun ei tullut puuporukka kerättyä niin ei huvittanut mennä edes paikanpäälle katsomaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa siellä pyöriessäni vähän katselin ja odottelin, että sattuisiko silmiin äitiä, pientä poikaa ja eläinvilttiä :)

      Harmillinen homma, itsekkin näin jälkeen päin ajattelin että olisi ollut ihan mielenkiintoista osallistua oikein jollakin porukalla/omalla puulla...mut tää taisi olla vaan tämmönen once in a lifetime tapahtumua? Harmi jos on!

      Poista
    2. Toivottavasti jotain vastaavaa tosiaan vielä järkättäisiin ja siten että lyhyelläkin varoitusajalla ja ilman varailuja voi jotenkin kantaa kortensa kekoon :) Mä oisin kyllä ehdottoamasti kerännyt jonkinlaisen porukan kasaan ja varannut puun jos ei olisi ollut tuota vauvatilannetta.

      Poista
    3. No, jos tämmönen vielä tulee, ja porukka kaipaa täydennystä, niin mä oon messissä! :)

      Poista
  2. Himskatti mua nyt kyl innostais noi teipit...palkkapvä odotellessa....Btw. En oo muuten varmaan ikinä kommentoinut, mut nyt tein sen :D Jatka samaan malliin, mä tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noihin teippihommiin jää helposti koukkuun, tämä ihan vaan varoituksena ;) Ja tattista kommentoinnista, mä yritän jatkaa :)

      Poista
  3. Mua harmittaa ihan älyttömän paljon etten päässyt Intohimona askartelu-tapahtumaan. Olin siellä viime vuonna Ihanan osastolla ja olisi ollut mukava päästä hypistelemään esimerkiksi noita teippejä. Vauva sekoitti kuitenkin suunnitelmia. Ehkä ensi vuonna sitten, vauvan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, vauva on kuitenkin ihan sellainen mukava suunnitelmien sekoittaja :) Mulle tämä oli eka kerta näillä messuilla, mutta meen varmasti uusiksikin!

      Poista
  4. Voih.. miten on minulta mennyt tämä ihan sivusuun. :--(
    Missäs ne messut sitten sijaitsee, Messukeskuksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä näyttäisi olevan itseasiassa kahdetkin eri kädentaitomessut(!?) nyt syksyllä. Toiset on Wanhassa satamassa 8.9.9. ja toiset messukeskuksessa 9.11.11. Ainakin viimevuonna mun mielestä nuo wanhan sataman messut oli jotenkin antoisammat, mutta kaippa niihin molempiin tulee taas mentyä.

      Poista
  5. Ja ensi viikonloppuna on Helsingissä nää: http://mielitty.com/blogi/2012/08/21/mainostauko/ !

    Mä olin myös tuolla Ruttopuistossa, meidän puu oli puu numero yhdeksän. Tarinoita siitä blogissani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Jos olisin kuullut tuosta tapahtumasta ennemmin olisin yrittänyt änkeä itseni mukaan! Voi harmi ja oon vieläpä pois viikonlopun! Kiitos kuitenkin tiedosta, ehkä sitten ensivuonna :)

      Ja hei, teillä oli superhieno puu!! Yksi mun suosikeista!

      Poista
  6. Molempia tapahtumia olen kuolannut nyt monessa blogissa, olen kateudesta vihreä, kun asustelen täällä vähän väärällä suunnalla noihin ihaniin käsityöhäppeninkeihin nähden... Noita puita ei vaan voi lakata hämmästelemästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä, puut olivat kyllä taidokkaampia kuin mitä mä odotinkaan! Nää välimatkajutut on aina vähän harmillisia, toisaalta täytyy myöntää että joskus on vaikea saada aktivoitua itteensä liikkeelle, vaikka bileet olis omalla takapihalla :)

      Poista
  7. Knit'n'Tag oli kyllä tosi hieno menestys, ihania kuvia! Esimerkiks Lahdessa on huomenna neulegraffiti workshop jos olet sillä suunnalla Lorainne. http://arthame.fi/category/tyopajat/ sekä http://arthame.fi/graffitityopaja-senioreille/

    Tsekatkaa hei myös neulegraffakisa, johon voi osallistua mistäpäin Suomea tahansa www.neulegraffa.fi

    Värikästä viikonloppua ja kiitos ihan mahtavasta blogista! :)

    T. Maria - Neulegraffa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kiitos kovasti infosta, enpäs tiennyt tällaisenkaan sivuston olemassaolosta! Tai kisasta, täytyypä pistää korvantaa!

      Värikästä viikonloppua sinnekin!

      -hanne

      Poista