2012/08/24

Sata. Ja kissan kestävä maljakko.


Ihan alkuun pienenä sivuhuomautuksena haluan kertoa, että tämä on eilen tein postaus nro. 100. Aikamoista. Satun tietämään ainakin kolme tai neljä ihmistä, jotka ovat lukeneet ne kaikki :) Niin ja kuukauden päästä vietetään myös blogin 1v. synttäreitä. Pitänee kehitellä jotain kivaa. Vaikka päivätanssit tai jotain.

Sitten asiaan, vaihteen vuoksi pitkästä aikaa betonihommeleita :) Aikaisemmat takkuilut kokeilut löytyvät täältä ja täältä. Mä lupaan, että nää betonijutut on (ainakin melko) pian läpikoluttu. Mä yritän lopettaa ja jos en pysty, niin haen apua jostain, esimerkiksi vaikka lankakaupan hyllyltä. Nyt nimittäin tuntuu jo niin syksyiseltä, että alkaa taas neulotuttaa. Että kyllä tää tästä kohta helpotta. Mutta tässä ainakin vielä yksi betonityö, kissan kestävä maljakko!


Veikkaanpa, että muissakin kissatalouksissa on sama ongelma kuin meillä. Kun ihastuttavan leikkokukkakimpun iskee tavalliseen maljakkoon, menee noin seitsemän, maksimissaan yhdeksän sekunttia, että jompi kumpi noista ryntää repimään lehtiä, syömään kukkia ja lähes aina - kaatamaan maljakkoa. Mikäs sen hauskempaa. Mut nyt loppuu meillä kukkien jemmailu tiskipöydän syvimpään nurkkaan. Tää maljakko ei kaadukkaan ihan pienestä tönäisystä.


Tämän(kin) toteutus oli vähän niinku äiskän idea. 
Mä tein tästä jo kertaalleen yhden version, mutta koska muoteissa ei ollut lainkaan päästöä (eli reunat ovat täysin pystysuorat), en saanutkaan sisämuottia (lasipullo) laisinkaan irti. No, paitsi hakkaamalla sen palasiksi. Kun tuskailin tätä äitille, se kysyi saman tien, että miksen laittanut sisämuotiksi vaikka juomalasia JA JÄTTÄNYT SITÄ SINNE. No niinpä tietenkin. Oiskohan aavistuksen helpompi pestä maljakon sisäpinta käytön jälkeen, jos se on lasia? Hyvä äiti! No, ei muutakun uutta versiota tulille. Valoin sisälle siis yllänäkyvän hillopurkin ja jatkoin muottia hieman pidemmäksi muovipurkilla. Kun betoni oli riittävän kuiva, nyppäsin tuon sisämuotin jatkeen pois. Ja tadaa, sisältä lasinen, päältä betoninen, järkyn painava maljakko on valmis!

Että nyt rakkaat kissat, go ahead, make my day! Muhahahahaaaa!!!


-hanne

21 kommenttia:

  1. Päivätanssit olisivat kyllä kivat! Onnea pyöreän satasen johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mitenköhän sais järjestettyä virtuaaliset päivätanssit?

      Poista
  2. Hauska idea! Kivs blogi sulla:)

    VastaaPoista
  3. Onnea ja hienosti on tullut asiaa vuodessa. Itse olen aika uusi lukija tààlà, mutta tykkààn :D

    VastaaPoista
  4. Hei pakko vinkata nyt tällasesta blogista: http://kisustusta.wordpress.com Kuulosti niin tutulta tuo kissan ehdoilla elely ja varsinkin tuo loppunauru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiiti erittäin hyvästä vinkistä, juutuin heti lukemaan! Varsin tutun kuuloista touhua...mm. kakkainstallaatiot ovat meillä viikottainen näky ;)

      Poista
  5. Onnea 100. postaukselle! Kissat ovat kyllä suloisia. Ikävä kyllä meillä on yksi allegikko jonka vuoksi kissaa ei voida ottaa. Onneksi naapurin kisu käy kyöhnäämässä porchilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ovathan nuo ihania, mutta on niistä oma vaivansakin...tuo karvan määrä on välillä käsittämätön! Voisin itekkin joskus lainata noita vaikka juuri naapuriin :D

      Poista
  6. Nää sun betonikokeilut on kyllä tosi hyviä! :) Itekin oon ajatellu, että pitäis joskus vaivautua kokeileen.

    Annoin muuten pari tunnustusta blogillesi: www.riinankorutaivas.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä, tää on koukuttavaa puuhaa :) Ja kiitos kovasti huomioinnista!

      Poista
  7. Kivan näköinen maljakko =) Minäkin oon joskus suunnitellut noiden betoritöiden kokeilua...kiva blogi muutenkin ja onnea 100 postauksesta vaikka tämä oli eka jonka minä luin!

    VastaaPoista
  8. Hirmu kauniita nämä sinun betonityösi! Meilläkin kissoilla on tapana kaataa kaikki maljakot, joten mies käyttää sitä syynä siihen, ettei ostele minulle kukkia ;) Pitäisi varmaankin tehdä tällainen maljakko...

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Meillä on nyt ollut tuo viikon verran käytössä ja pystyssä on pysynyt! valitettavasti kukka, tai siis nuo kimpusta roikkuvat heinät on kyllä kieltämättä saaneet sitten osansa kissojen hortonomitaidoista...mutta koskaan ei ole vielä keittiön pöydällä säilynyt kimppu näin pitkään! Pitääkin vihjata omallekin miehelle että nyt ei mikään estä osatamasta niitä kukkia :D

      Poista
  9. Heippa! Ihan vaan pikkuisen piti lukea tätäkin blogia ja jatkaa sitten kandin kirjoittamista, mutta hups vaan huomasin selanneeni kaikki 100 postausta läpi. Ei kyllä yhtään tainnut auttaa sen opparin kirjoittamisessa, kun nyt tekisi vaan mieli päästä väkertämään vaikka mitä itsekin. :D Ihania ja ispiroivia juttuja täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hienoa, yksi virstaan pylväs saavutettu jos saan postauksillani häiriköityä jonkun kandin kirjoittamista :D Kiitos kovasti ja tsemppiä nyt kuitenkin siihen kandiikin..:)

      Poista
  10. NEROKASTA <3 Ja niin kaunistakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuntuu että erityisesti kissaihmiset näkevät tämän maljakon todellisen käyttöarvon ;)

      Poista