2012/08/10

Suomi!


Kun esittelin tämän Jokelle, sen ensimmäinen kommentti taisi olla "no huh". No ehkä tämä on hieman yliamupuva, myönnän. Mutta jos on lähdössä vuodeksi ulkomaille elämään ja yrittämään, niin silloin kaikki yltiöisänmaallisetkin jutut on ehdottoman kivoja, melkein tyylikkäitäkin. Eikös? Ja minähän siis pysyttelen tiukasti suomessa, vekkipussukka lähti lahjaksi kaverille, sisällään Sisua, xylitolia, Fazerin sinistä sun muuta tuiki tarpeellista maailman matkaajalle.

Pussukka on tehty mukaillen Hipun erinomaista ohjetta vekkipussukan tekoon. Tämä sinivalkoinen versio on noin 25 cm leveä tuosta pussikohdasta, vetoketju on taas 18 cm mittainen. Vuorikangas on suomenlipun sinistä Venezia-vuorikangasta, ja kaikki kankaat on vahvistettu tukevalla puuvillaliimakankaalla. 

Laitan pussukkaan nyt jälkeenpäin vielä sisälle kiinnitettävän rannehihnankin, sillä saajalla oli suunnitelmissa mennä kovaa tämä kädessään Australian yössä.


-hanne

36 kommenttia:

 1. Ei mikään no hyi! Isänmaaallisuus ja lippukuosithan ovat todella in ja siniristilippu on piristävää vaihtelua ainaisille union jackille ja jenkkilipulle. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sitte, siitäs sait Jokke! :D Suomenlipun simppelit värit antaa kuitenkin aika raikkaan tuulahduksen, ihan niinkuin sanoitkin :)

   Poista
 2. Todellakin! Aivan sairaan kiva, haha tuollaisia pitäisi myydä kaikissa turistimyymälöissä että voisi viedä ulkomaille tulijaiseksi :) Muutenkin hirmu kiva blogi!

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos vielä uusiksi :) Saiskohan suomenlipusta uuden muotilipun?? :)

   Poista
 3. Olipas ihana pussukka ja aivan ihana idea ulkomaille làhtevàlle. Minà ainakin olisin ollut mielissàni tuollaisesta lahjasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Lahjan saajakin tuntui olevan ihan mielissään lahjasta, kylläpä "se oma maa mansikka" taitaa kuitenkin olla varsin osuva juttu, varsinkin sitten jos on itse siellä mustikassa ;)

   Poista
 4. juu, nimenomaan tuliaislahjana tosi kiva, ja malli vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli oli kyllä varsin mukava, vaikka vaatikin multa eka vähän pään raavintaa..mutta mä en kyllä oo todellakaan taituri ompelukoneen kanssa, joten kokeneempi surauttaisi tämän varmaan hetkessä!

   Poista
 5. Ihan mahtava! :) Jos mä lähden ulkomaille, niin mä haluan tuollaisen.

  VastaaPoista
 6. Ihan harvinaisen tyylikäs lippulaukuksi. :) Kyllä nyt kelpaa maailmalla viilettää.

  VastaaPoista
 7. Tyylikkään mallinen, minä ainakin tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, mäkin tykkään mallista, mietin pitkään että mihin voisin käyttää tuota hipun ohjetta, ja nyt tuli mahku sitä kokeilla!

   Poista
 8. ei jää huomaamatta Australian yössä!!!

  VastaaPoista
 9. Hauskahan siitä tuli. Erittäin käyttökelpoinen ja malli jonka voi suurentaa käsilaukkukokoonkin. Tosin tuon yläkaitaleen tekisin ehkä puolet matalampana. Mut hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks mään! Mähän siis jo yritin tehdä tuosta yläkaitaleesta paljon Hipun mallia matalamman, mutta sitten ostin vahingossa vähän liian lyhyen vetoketjun ja tein parit ajatusvirheet, niin tommonen siitä tuli :D

   Poista
 10. Huippu! :D Yleensä en ihastu mihinkään suomilippukamaan, kun ovat jotenkin hyvin junttimaisia, mutta tämä on todella söpö ja kaikkea muuta kuin junttimainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, sepäs se siinä Jokellakin oli varmaan mielessään antaessaan arvion tuosta laukusta :D mutta tuo on sen verran tyttömäinen, että ehkä siinä ei oo sellaista liiallista uhoa ja ööö..liputusta? :D Kiitti!

   Poista
 11. Tota laukkua tuijottaessa alkaa tehä mieli sitä suomisuklaata. Siis sitä misä on valko- ja maitosuklaata päällekkäin. Nam <3

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, se on kyllä varsin herkullista :) Harkitsin sitäkin laukkuun mukaan, mutta päädyin nyt laittamaan vaan sitä oikein perinteistä Fazerin sinistä :)

   Poista
 12. Vau! Ihanan isänmaallista! Olispa vielä itsenäisyyspäivä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on kyllä nyt varmasti isänmaallisin käsityö, minkä oon koskaan tehnyt ;)

   Poista
 13. Ihan kiva idea, mutta oikeasti tuo on lipun häpäisyä ja se pitäisi polttaa. Voit katsoa paremmin lipun käytöstä joltakin viralliselta sivustolta, en osaa niitä tähän linkittää - ja kaipa olet sellaisella jo käynytkin, kun uskalsit repäistä jotain noin isänmaallista ;)

  eikös tuon saman ajaisi kiinnitettävä lippulogo esim. valkoisella pohjalla?

  t. vieras lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh! Kiitos vaan hyvä Anonyymi tästä tietoiskusta! Laukun tarkoitus ei luonnollisestikkaan ollut lipun pilkkaaminen, vaan ajatus oli nimen omaan antaa pala suomalaisuutta mukaan ulkomaille lähtevälle. Ja ko. ihminen tuli laukustaan varsin iloiseksi! Jotenkaan en kyllä osaa ollenkaan ajatella tätä rienaamiseksi, kun oma ajatukseni oli päinvastainen. Että en nyt osaa tähän oikein tämän kummemmin kommentoida. Sori, jos kovasti pahoitin mielesi, se ei tietenkään ollut tarkoitus.

   Poista
  2. "Lipun häpäisyn pääsääntö on se, että turmellaan, poltetaan tai liataan mittausuhteiltaan täysin oikea lippu, ei sen jäljitelmä."

   Poista
 14. Jaa että sinisen ristin käyttäminen jossain muussa kun suomen lipussa olisi muka lipun häpäisyä :D Taitaa olla pelkkä trolli tuo anonyymi... ;)
  terv. a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vakituisesti käyn lukemassa tätä blogia, mutta en omista tämän kummenpia blogi-tilejä - kuten et näköjään sinäkään.
   Hämmästyin vaan tuota, että lippua voi käyttää tuollakin tavalla. Tähän saakka kun sen käyttö on ollut todella tarkoin ohjeistettua. Mutta ajat muuttuvat... Lipun arvostus laskee sen myötä. Se on toki ikävää, mutta näköjään väistämätöntä.

   Mut edelleen suosittelen kurkistamaan lipun käytön ohjeita asiallisista/virallisista lähteistä. Siellä on maininta myös siitä, mitä lipulla tarkoitetaan ja onko " jäljitelmä" sen alempi arvoinen, jos sitä myydään Suomen " edustamiseen" esim. urheilukisoissa tai juhlapäivinä.

   Ja blogin kirjoittajalle " eilen tein" : et sinä sen kummemmin pahoittanut mieltäni ;) .
   Luulin, että arvostat myös muuta kommentointia kuin pelkkää kehumista.
   Toivon todella, että selvität lipun käyttöön liittyviä ohjeita. Kaikkea hyvää sinulle!

   Ystävällisesti, vieras lukija

   Poista
  2. Hei vielä!
   No tulipas tästä nyt varsin yllättävä keskustelu :) Ajat muuttuvat juu, ja toki monien asioiden arvostus epäilemättä laskeekin, mutta tässä tapauksessa omalla kohdaltani ei ole kysymys arvostuksen laskemisesta. Ehkä paremminkin sukupolvien välisistä eroista ilmaista arvostusta?

   Kun itse en koe että jonkun, vaikka nyt lipun arvostaminen, näkyisi pelkästää määriteltyjen käyttöstapojen ulkoisena noudattamisena...Eikö se ajatus tai motiivi siellä taustalla ole kuitenkin tärkein? Omalta osaltani siniristin liittäminen tähän käsityöhön oli nimen omaan suomen ja suomalaisuuden korostamista ja arvostamista. Tai se oli se oma ajatukseni siellä taustalla. Mutta kuten sanottu, ilmaisutavat muuttuvat ja se väistämättä aiheuttaa väärinymmärryksiä.

   Ja toki otan mielelläni vastaan kaikenlaista kommentointia, jotenkin vaan kalskahti hieman..no, tylylle, että olin jonkun mielestä käsityölläni häpäissyt lipun ja että työni pitäisi sen vuoksi polttaa. Varsinkin kun se oma ajatus oli tosiaan päinvastainen. Mutta kaikki ei aina välity tarkoitetulla tavalla internetin ja pelkän tekstin välityksellä.

   Kiitos siis kommentista, en nyt kuitenkaan toistaiseksi aio ehdottaa laukun uudelle omistajalle laukun polttamista, vaikka olisi toisaalta ihan mielenkiintoista nähdä saajan reaktio tähän pyyntöön :D

   Poista
  3. Okei. Ja anteeksi, jos kommentti kuulosti tylyltä kun mainitsin polttamisesta. Mutta se kai lienee se " yleisin tapa" hävittää arvottomaksi mennyt lippu. Toinen on silputa se niin tuhannen atomeiksi, ettei siitä saa selvää että se on Suomen lippu. En siis molannut polttamisen ehdottamisella taidolla tehtyä pussukkaasi vaan nimenomaan ajattelin siinä sitä mielestäni väärinkäytettyä Suomen lippua - olkoonkin se vaikka " kopio aidosta" tai mikä tahansa. Lippu kuitenkin ja siitä on oma säädöksensä miten se hävitetään.
   Mutta kuten totesit, kaikki ei välity tarkoitetulla tavalla tekstin välityksellä.

   En jatka tätä kommentointia tämän enempää. Paisunut jo ihan tarpeeksi. :)

   Iloa päivääsi!

   vieras lukija

   Poista
  4. Kiitos samoin, joskin on jo ilta. Eli iloa iltaasi :)

   Poista
 15. Sinulle on tunnustus blogissamme. :)

  VastaaPoista
 16. Mainio tuo pussukka! Olemme lähdössä ulkomaille ja itse kantaisin mielelläni tuollaista lippudesignia mukana. Muuten en ole lippuja kumartelevaa tyyppiä.

  VastaaPoista