2012/08/05

betoniruukku


Tässäpä lisää taannoisen betonisekoilun tuloksia. Tämä betoniruukku on nyt siis tehty siitä HIENObetonista, ja muotti (lasten muoviämpäri) on voideltu öljyn sijaan vaselinille. Pinnasta tuli huomattavasti vähemmän huokoinen, kuin öljyllä liukastetulla muotilla tehdyn betonin pinnasta. Ai että! Ruukku hakee meillä vielä paikkaansa, mutta pidän siitä jo nyt kovasti. 

Nuo tummentumat ruukun pinnassa tuli muuten ilmeisesti siitä, etten pessyt muottia ennen käyttöä erityisen hyvin mullasta. Hups.


Mä oon nyt kyllä ihan betonihurahtanut, kokeilkaa ilmeessä! Nää betonihommat on selvästi sellaisia to be continued -juttuja!

Eli älkää missään nimessä kokeilko, jos on muutenkin liian vähän aikaa. Ja tilaa :)

-hanne

21 kommenttia:

 1. Heh, en edes aloita, kun kerrostalossa asutaan...

  VastaaPoista
 2. Nää on niin hienoja, pitäis kyllä löytää aikaa tämänkin kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se hyvä puoli näissä on, että näihin ei ihan kauheasti aikaa kuitenkaan mene, pisin aikahan kuluu kuivumisen odottelussa :)

   Poista
 3. Kävin syksyllä kurssin, jossa teimme pikkuesineitä betonista. Ohjaaja kertoi, että jos muottina on muoviastia, niin siihen ei tarvitse laittaa mitään voiteluainetta. Me käytimme voiteluaineena seosta, jossa oli puolet mäntysuopaa ja puolet rypsiöljyä. Voiteluaineen tarkoitus kuulemma on, että jos muottiaine (esim kipsi) imee kosteutta, niin voitelun jälkeen se ei ime niin paljon ja betoni lähtee hyvin pois kuivuttuaan. Muovihan ei kosteuuta ime, joten sen takia se ei tarvisi mitään voiteluaineita. Teinkin pari esinettä muoviämpäreitä muottina käyttäen ja hyvin lähti irti ilman mitään voiteluaineita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tiedosta :)
   Osa muovimuoteista on kyllä lähtenyt irti kieltämättä ihan lipsahtamalla vaan...pitää kokeilla ehdottomasti, koska näköjään tuo voitelu vaikuttaa betonin pintaan :( Luin jostain että myös silikonispray sekä autovaha toimisivat hyvin voiteluaineena, mut taidanpa kokeilla myös tuota mäntysuopa-öljyjuttua :)

   Poista
 4. miten sait keskikohdan ontoksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta aikaisemmasta betonipostauksesta löytyy enemmän ohjeita, mutta lätkin betonin siis lasten ämpäriin ja sitten painoin/upotin sinne betonin keskelle pienemmän muotin (sellaisen mustan muoviruukun mihin istutetaan taimia). Kun betoni kuivui, nyppäisin pois sekä ämpärin että sisältä sen pienemmän muotin :)

   Poista
 5. Ihana ruukku ja kivan erilainen blogi! :)


  -http://tinkerbell-thoughtsofmylife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Erittäin hieno! Jos ei olis niin monta projektia, kokeilisin. Tai jos laitettais sille puuhastelulistalle. :)

  VastaaPoista
 7. Oletko kokeillut hypertufaa?
  http://33shadesofgreen.blogspot.fi/2010/07/making-hypertufa-pots.html
  Nimim. "Kateellinen kerrostalossa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mietin kyllä sitäkin aluksi, mutta halusinkin ainakin nyt näistä töistä mahdollisimman sileäpintaisia/harmaita betonisisustusesineitä. Mun mielestä hypertufa-työt sopii erityisen hyvin puutarhaan tai yleensä pihalle, ja niitähän mulla ei ole, koska siis minä(kin) asun kerrostalossa ;)

   Mun betonihommailut tapahtuu siis vain niinä hetkinä, kun satun käymään vanhempien luona maatilalla, jonka entiseen maatilaan on syntynyt mun ja äidin sekä veljen vaimon toimesta oikein betonitehdas. Äiti on tehnyt siellä myös muutaman hypertufatyön, ja ne on kyllä hienoja!

   Poista
 8. Itselläkin betoniainekset varastossa. Mukavaa hommaa, jos aikaa ja kärsivällisyyttä on :)
  http://harmaamaja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän ton kärsivällisyyden kanssa ongelmia, mutta huomasin, että heti valamisen jälkeen onkin hyvä lähtee vaikka viikoks mökille, niin ei tuu kiusausta repiä muotteja pois liian aikaisin... :)

   Poista