2012/12/14

TÄHTIPANNUNALUNEN



Voi ihanuutta! Nyt on taas se aika vuodesta, kun mä hengenhädässä virkkaan ja neulon viime hetkillä "vielä jotain pientä nyt noillekin jouluviemisiksi". Viime vuonna tässä samaisessa hädässä syntyi tuo yllä näkyvä lumihiutale -patalappu, mikä oikeasti valmistuu alle puolessa tunissa. Oon ilokseni törmännyt tässä viimeaikoina muutamaankin postaukseen meikän hiutaleista (esim. täällä, täällä ja täällä). Hauskasti toimii esim. punainen lumihiutale! 

Noistapas tuli mieleen nyt tälleen edes vähän totuttua aikaisemmin kehitellä valmiiksi näitä viime hetken jouluviemisiä (siis onhan tässä kuitenkin jouluun vielä melkein puolitoista viikkoa!). Jouluisen sarjan omaisesti tein lumihiutaleen kaveriksi piparkakku -pannunalusen ja New crochet -blogin virkatun tähden -ohjetta lainaten tähtipannunalusen. Ja sit vielä parit peruskorit, joihin mahtuu täytteeksi ja jouluviemisiksi glögi, jouluinen kukka, piparkakkumuotti, paketillinen Juulia -karkkeja ja 3-4 kpl joulupalloja. Testattu on.

Joku voisi muuten luulla, että näiden virkkausten takana olisi nähtävissä myös epätoivoinen yritys tuhota tuota loppumatonta kudevarastoa, mutta en lainkaan myönnä että tästä olisi kyse. Ehei kuulkaas ollenkaan!

Ohjeet tulee nyt ainakin osin omissa postauksissaan niin ovat sitten ehkä helpompin löydettävissä.


Tähtipannunalunen


Malli: Tehty (pienellä muokkauksella) New Crochet -blogin virkatun tähden -ohjeella
Koukku: nro 9
Lanka: Eko-ontelokude
Menekki: noin 150g
Koko: sakaran kärjestä kärkeen mitattuna 21cm

Aloita virkakamalla 6 kjs, yhdistä lenkiksi piilosilmukalla
1. krs: virkkaa 1 kjs, virkkaa 11 ks rinkiin ja sulje piilosilmukalla kierros virkkaamalla ps kierroksen ensimmäiseen silmukkaan
2. krs: virkkaa 2 kjs. Virkkaa  *1 p, 6 kjs, 1 p*, toista *-* vielä neljä kertaa. Virkkaa sitten vielä 1 p, 6 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla viimeinen ketjusilmukkalenkki kierroksen alun 2 kjs:n jälkimmäiseen silmukkaan. Nyt työssä pitäisi olla siis kuusi sakaraa/ketjusilmukkalenkkiä.
3. krs: virkkaa 1 kjs, virkkaa *1 ks kahden pylvään väliin, 4 ks ketjuun, 3 kjs sakaran kärjessä, 4 ks ketjuun*. Toista *-* jokaisessa sakarassa. Sulje kierros piilosilmukalla ja katkaise kude.

Päättele kuteen päät hyvin, varmista päättely mielellään neulomalla neulan ja langan kanssa vielä kuteen pää kunnolla kiinni paikalleen. Näin pääteltynä kude ei lähde karkuun pesukoneessakaan.



 -hanne

53 kommenttia:

  1. mahtavaa! Tarvitsen tuollaisia pannunalusia oikeastikkin ja nopeat käsityöt sopivat 1.5v:n äidille paremmin kuin hyvin. Taidanpa etsiä kuteet heti! KIITTI :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :) Jos nää ei valmistu nopeesti, mä lupaan tulla lastenlikaksi ;)

      Poista
  2. Oioi, kiitos näistä! Juuri tällaisia pikapikaohjeita olinkin vailla! Samaa vikaa pukkaa näin pukinkonttia täydennettäessä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä en ymmärrä mikä siinä on, aivan ku tulis yllätyksenä että joulu tulee joulukuun 24. päivä. Silti aina, ihan kauhee kiire!!

      Poista
  3. voi ei! mäkin haluun koittaa tätäkin! aivan älyihana! :D parhaillaan teen noita ruttusukkia, idea tuli sun "sukat on sillä makkaralla"-postauksesta :)

    VastaaPoista
  4. Mahtavan näkösiä! Just etsiskelinkin viime hetken joululahjaohjeita tänään, kiitos vinkistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiva kuulla etten ole ainut näiden tarpeessa oleva... :D

      Poista
  5. Hei tänks! Idea tuli juuri kuin tilauksesta. Jämälankoja tovi sitten ihmettelin ja mietin mihin ne käyttäisin. No nyt tiedän kohteen ja sain samalla virikettä yön pimeille tunneille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tähti vois itseasiassa näyttää aika veikeelle jos sen tekis vaikka eri väreistäkin? Vois kokeilla noilla jämien jämillä :)

      Poista
  6. Ihania! Mutta justiinsa tein isoäidinneliönä patalaput ja nyt tekisi mieli tehdä uudet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ne isoäidinneliöt kuteesta on kyllä ihan supermakeen näköisiä, mä oon nähnyt semmosia pariin otteeseen. Siihen sais erityisen hyvin jämälankoja käytettyä. Pitääpä yritää taas muistaa tämä!

      Poista
    2. Juu, kivoja niistäkin tuli ja käyvät erityisen hyvin isomman kattilan alle. Mutta niinhän tässä nyt kävi, että tuon tähtiohjeen nähtyäni alkoivat sormet syyhytä ja jämäkuteet kutsua nimeäni... Nyt sitten kaikki sukulaiset saavat vaan patalappuja :) On muuten superhelppo ohje, kiitos!

      Poista
    3. Kiva kuulla! Tuo tähti on kyllä ihan maailman simmepein tehdä!

      Poista
  7. Ihana ohje, kiitos! Sun blogi on ihan huikea, loistavat kuvat ja upeat ideat :)

    VastaaPoista
  8. Ai että nämä ois kätsyjä. Harmi vaan, kun käsi on niin kipeä ettei minkään sortin käsityöt onnistu. Ehkä vielä ennen joulua ehtis ;)

    http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou! :( No mut onhan tässä vielä jouluun ööö..reilu viikko, JAIKS!

      Poista
  9. No nih, nyt teit sen taas ;) Tästä on lähdettävä taas kudekauppaan ja juuri kun sain entiset loppumaan... Isot kiitokset hyvistä ohjeista !

    VastaaPoista
  10. kiitos kivasta pikatyöstä, että saa vaihtelua tähän joululahja kutomiseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi munkin pitäis vielä kutoakin vähän...vaihtelun lisäksi kaipaisin lisää aikaa...! :D

      Poista
  11. Onpas kivoja ideoita ja varmasti joutuisia tehdä! Kiitos joulutuliaisvinkeistä!

    Itse innostuin virkkaamaan joulupakettien mukaan patalappuja Patalappuja á la carte -kirjan ohjeiden mukaan. Tuli ihan koulun kässäntunnit mieleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti heti googlata että mimmonen kirja, tuolta varmaan löytyy valinnanvaraa! Niin ja kiitos :)

      Poista
  12. Ja samantien meni tekoon tää ja lumihiutale! Sulla on kyllä mahtavia ohjeita aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos vaan, sä rohkeasti aina uskallat lähtee niitä kokeileen, se on mukavaa se! :)

      Poista
  13. Kävi sama ilmiö kuin Norsiksella, heti kun tietokoneelta pääsin sohvalle niin piti kaivaa matonkuteet esille ja vääntää tähteä ja lumihiutaletta. Paitsi että tähti muistuttaa enemmän kukkaa, kun luin (taas) ohjetta vähän väärin.. =D Nooh, nätti tuli silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mun perimmäinen tarkoitus on tietenkin saada lukijoiden kaikki muut tekeillä olleet homma jäämään kesken ;)
      Jäiks sultakin uupumaan nuo kärjen 3 kjs? Toivottavasti ohje oli muuten ymmärrettävä..? :)

      Poista
    2. Mie laitoin siihen vahingossa 3 kjs tilalle 3 ks. Näin on käynyt monesti aikaisemminkin, tulkitsen ohjetta ehkä vähän suuripiirteisesti.. Mutta eihän siinä, kiva tuli silti! =D

      Poista
    3. aa no mutta toimiihan se varmaan niinkin :D

      Poista
  14. Virkkuukoukku alkoi taas syyhyttää täälläkin. Hitsi kun ei taida olla mitään näihin sopivaa kudetta jemmoissa. Pakko mennä tonkimaan saman tien - kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyi sieltä jämiä, nyt jo kolme valmiina ;) Tästä tuli pelastus viime tinkaan!

      Poista
    2. Jee! Ihan mahtava kuulla! Nopeaa toimintaa :D

      Poista
  15. Kiitos ihan mahtavasta ohjeesta! Jo pitempään oon miettiny et pitäis varmaan uskaltautua kudevirkkauksen jännittävään maailmaan ja tää tähti näytti niin söpöltä ja yksinkertaiselta että vihdoin sain hankittua kuteet! Ja voi että tää on kivaa, miks mä vasta nyt alotin!! Seuraavaks menee virkkaukseen kori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtavaa että uskaltauduit kokeilmaan! Tää on kyllä varsin mukavaa puuhaa - tulee valmista nopeesti, ja sehän se sopii mun hermoille paremmin kuin hyvin :)

      Poista
  16. Kiitos näistä huippuohjeista! Pienet lahjaviemisongelmat on täten ratkaistu. Erityisesti tykkään lumihiutalepannunalusesta. Valmistuvatkin todella nopeasti, mikä on aina plussaa näin joulukiireiden ohella :) Mukavaa joulua sinulle ja kiitos mahtavasta blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin suokkari on tuo lumihiutale, virkkasin sitä just 10 kappaletta työkavereille :) Kiitos kovasti, ja mukavaa joulua sinullekin!! :)

      Poista
  17. Voi kiitos tästä ohjeesta, mulla löytyy noita kuteiden loppuja ja olen miettinyt mitä niillä tekisin. Nyt tiedän! Mukava blogi sinulla muutenkin- jään seurailemaan:) Mukavaa joulua!

    VastaaPoista
  18. Kiitos ideasta, varastettu ja bloggailtukin... Päättelin tästä postauksesta että linkityksenkin saa tehdä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu saa saa ehdottomasti tehdä :) Kiva että varastit :)

      Poista
  19. Heip! Itse oon ihan susi kutomaan/virkkaamaan. Mutta kämppis sen sijaan osaa.. :D Ollaan mietitty tuollaista tähden mallista pikkumattoa(mitä nyt halkaisijaks sanois.. joku vajaa metri?) kylppäriin(ilman kuitenkaab pitsikuviota, vaikka kaunis sekin). Osaisitko neuvoa ohjeet..?:) Sopis niiiin hyvin tähtikuvioisen suihkuverhon kans.... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips!
      Jaa-a, en osaa kyllä lonkalta heittää ohjetta, pitäis melkein ite eka kokeilla :) Mutta jos alun tekisi jonkun vaikka Kauhavan Kangasaitan sivuilta löytyvän ohjeen mukaan (siis joku pyöree perusmatto), ja taiteilis sitten sakarat jotenkin...mutta en kyllä tosiaan osaa kokeilematta tän paremmin neuvoa :D

      Poista
  20. Pelastit mun joulun tällä ohjeella - KIITOS! Ensi vuonna kokeiluun sitten piparkakku ja lumihiutale. Postasin ja linkkasin :D. Ihanaa uutta vuotta 2013!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, hauska kuulla! Myös mun äiti on virkannut näitä sormet valkoisina, on tainnut jokaikinen sukulainen saada omansa! Ja kiitos linkkailusta :)

      Poista
  21. Jes! Sain tuommoisen teepannun synttärilahjaksi ja nyt siihen tein täydellisen alusenkin! Kiitos kivasta ohjeesta, tuli hätäseen valmista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä hyvä! :D Tämä on kyllä nopeista nopein projekti, valmistuu melkein tuossa teen keiton aikana :)

      Poista
  22. Löytyi tydellinen tähti!Virkkasin ohuesta hopealangasta joulukuuseen tähtiä ja kiteitä tuli tosi upeita ja nopsa tehdä eli toimii pienessäkin muodossa. Suuren suuri kiitos!

    VastaaPoista
  23. Kiitos hyvistä ohjeista! Minä kokemattomana virkkaajana kokeilin kolmea erilaista pannunalusta ohjeellasi ja onnistuin! :) Linkitin näistä ohjeesi blogiini.

    VastaaPoista