2012/12/01

JOULUKALENTERI


Mulla oli suunnitelma semmosesta tee-se-itse -kalenteristä mutta vahingossa söin kalenteriin tarkoitetut karkit. Hupsista vain. Siispä päädyin pikaiseen joulukanterin tuunausoperaatioon. Lopputulos on vähä erikoinen, mutta eiköhän tälläkin (ja äidin lähettämällä ihanalla glitterikalenterilla <3) saada kuitenkin ihan onnistunut lähtölaskenta jouluun.


Näin se syntyiOstin ihan perus joulukalenterin, sisällöltään herkullisen mutta ulkokuoreltaan...no, aika värikkään. Valitsin varmuudeksi kalenterin, jossa karkit olisivat luukuissaan vielä pussin tai paperin sisällä. Tukeva pahvirakenne ei ollut myöskään haitaksi.


Pohjamaalasin kalenterin ensin valkoisella askartelumaalilla ja sitten kertaalleen liitutaulumaalilla. Kalenterin värikkyys peittyi hyvin, mutta luukkujen reunojen urat jäivät kuitenkin vielä sopivasti näkyviin.


Valmiiseen kalenteriin olisi tietenkin voinut piirrellä mitä vaan. Mutta mäpäs en piirtänyt mitään muuta kuin vain liidulla luukkujen reunat ja numerot. Miten kekseliästä! Tämän vuoksi kalenteri onkin ehkä hieman erikoinen. Kaksinkertainen maalausoperaatio ja tässä on lopputulos! Mutta less is more, eikös? Kokeilin muuten varmuuden vuoksi vielä miten kalenteri kestää jos liidun pyyhkii pois kostealla sienellä. Onnistui oikein hyvin! 

Näin jälkeenpäin tuli mieleen että olispas tullut ihan superhieno kalenteri, jos olisi vain maalannut pari kertaa kalenterin sillä valkoisella askartelumaalilla, ja lahjonut sitten vaikka jonkun pikkuihmisen maalailemaan valkoiseen pohjaan oman jouluisen taideteoksen!


Nyt on sitten kalenteri korkattu! Jee!
Ja jos joltakin vielä uupuu kalenteri, eikä maalausurakka kiehdo, niin Sort of Pink -blogi oli kerännyt hauskan postauksen tulostettavista joulukoristeista. Sieltä löytyy myös linkki muutamaan tulostettavaan joulukalenteriin.

-hanne

31 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä ideoita täynnä! Nuo peruskalenterit ovat järjestään niin susirumia, ettei niitä voi sen takia harkitakaan. Ennenkuin nyt! Kiitos, minä saatan matkia ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä yritän, mä yritän :) Harmi vaan ku mä oon aina niin myöhäs näiden juttujeni kans, nytkin on kaikilla varmaan jo kalenterit hankittuna :)
   Kaupan kalenterit on kyllä rumia. Mä en ymmärrä miks ne pitää niin räjäyttää täyteen kaikkee mahdollista??

   Poista
 2. Tosi kiva idea! Mä kyllä toteutan huomenna, vaikka on jo 2.12. Sinellistä liitutaulumaalia ja avot! Hyvää joulunodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelisin, että paras olis tehä kalenteri vaikka 20. päivä, ni sitte olis pakotettu avaamaan kaikki luukut ykkösestä siihin 20. päivä asti ;) Mutta kiva jos vielä innostut kokeilemaan, mä oon vähän myöhässä tämän ohjeeni kanssa... :)

   Poista
 3. En voi muuta, kuin jälleen ihailla kekseliäisyyttäsi! Tämä menee ehdottomasti hyvien vinkkien arkistoon ensi vuotta varten. Saa tuo siipan hankkima Fazerin Dumble-kalenteri kelvata nyt tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos nyt :)
   Mä oon kyllä vähän myöhässä tämän kanssa, mutta pitää yrittää ens vuonna vähän aikaisemmin olla liikkeellä kalenteriasoiden kanssa :)
   Ja dumble kalenteri on ihan paras, mulla oli semmonen viimevuonna!

   Poista
 4. Voi että :)! Oletko muuten kokeillut koskaan Chalk Ink liitutusseja? On vaikka missä väreissä ja saa varmaan piirrettyä pienempiä yksityiskohtia kuin perus liidulla? Pitäis ihan ostaa kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun en oo, mut tiiän kyllä ne. Mietin tämänkin kanssa että ne olis ollut tosi hyviä! Pitäis varmaan joskus hommata...joskus jo Teippitarhasta niitä sillä silmällä katselin.

   Poista
 5. Hmmm... Mietin, et eikö pääsis halvemmalla, jos maalais normaalilla mustalla mattamaalilla, ja käyttäis ihan valkoista vahaliitua tai tussia? Eihän tota kuitenkaan ens vuonna enää uudelleen voi käyttää, kun luukut on revitty...

  Mut on kyl ihan superhyvä idea, saattanen käyttää sitä ens vuonna kummipojan kalenteriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis pääsis varmasti halvemmalla ja lopputulos olisi ihan sama :) Mulla vaan nyt sattui oleen kaapissa liitutaulumaalia, muttei lankaan ihan perusmustaa maalia :) Tavallaanhan liitu helposti vaan leviää kun luukkuja aukaisee...Ja ajattelin että ens kerralla voisin just hyödyntää sitä että pyytäisin vaikka jotain tutun muksua maalaileen jonkun teoksen jota voisin sitten jouluun asti katsella.

   Poista
 6. Ensi jouluna menee kyllä toteutukseen! On niin ihanan yksinkertainen, juuri sellainen mistä tykkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva :) Näin kyllä saapi nopeasti semmoisen omaan silmään passaavan kalenterin, ilman sen suurempaa ompelu tms. operaatiota :)

   Poista
 7. Todella hauska idea! :) Mulle tuli tosta mieleen, että mä tarvitsisin tuollaisen taulun, johon vois kirjoitella muistiin päivän tärkeimpiä menoja ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen taulu tarvittaisiin kyllä meilekin. Joskus meillä oli ihan kaupan liitutaulu, mutta se oli vähän tylsä..

   Poista
 8. Onpa kiva idea:) Eikö maalia mennyt niistä luukkujen pistoreijistä sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kolmen luukun perusteella ei ole mennyt yhtään, vaikka ajattelin että voisi mennä, ja siksi ostin kalenterin jonka namut on vielä erillisissä pusseissa noissa luukuissaan. Tuo mun käyttämä maali on ehkä sen verran jäykkää ettei pääse "vuotamaan" rei'istä.

   Poista
 9. Siis ihan mahtava!! Varsinkin kun vertaa alkuperäiseen riemunkirjavuuteen.... Itse piilotan tuommoiset valmiit suklaakalenterin vaatekaapin oven sisäpuolelle, mutta tuotahan ei tarvitse, eikä edes pidä piilottaa mihinkään! Todella huippu, wau! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappiin piilottaminen on ehkä vielä helpompi ratkaisu :D Kiitos :)

   Poista
 10. Aivan ihana blogi sulla, niin inspiroiva <3 !!! Hurahti sunnuntai-iltapäivä täällä ihastellessa ideoita!! Ja jatkossakin pysyn kuulolla :)

  VastaaPoista
 11. Aivan mainio idea! Mistä ideasi oikein kumpuavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Varmaan liiallisesta vapaa-ajasta ja erikoisesti kohdistuvasta energisyydestä...Kodinhoito ja tuo liikuntapuoli onkin sitten välillä enemmän tai vähemmän retuperällä :D

   Poista
 12. Hei sä oot jo sentään tehnyt joulukalenterituunauksen! Kyllä me ne joululahjat ja kortitkin saadaan kasaan ajoissa eikö vaan?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo...eiköhän, viimeinen ilta on yleensä se mun perinteisin työskentelyajankohta ;)

   Poista
 13. Todella tyylikäs idea! Ja ihana blogi :) Tervetuloa blogivastavierailulle osoitteeseen http://ruudolf.org/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Käväisin jo pikavierailulla, sullakin on räkkäri! Jee!

   Poista
 14. Tosi hauska tää! Sulta kyllä löytyy kaikkea niin kivaa.:) Tein muuten eilen sen piparipannunalusen.:)

  VastaaPoista