2012/01/23

OH, YOU KNOW, I WILL I WILL!


Näin lauloi The Beatles meidän hääkutsujen kannessa melkein vuosi sitten. Voi aikoja! Pitkään näiden kanssa silloin kamppailtiin, lopputulos oli tuskan ja väännön jälkeen meille, ja meidän häille vimpan päälle sopiva. Jo aiemmin esitelty kuori oli mun ideoima ja hääkutsujen varsinainen valmistus oli ehkä enemmän mun työtunteja vaatinut projekti, mutta muuten hääkutsut ja niiden grafiikka oli Joken suunnittelemaa. Hyvä Jokke!

Mulla ei näiden tekemiseen nyt kummempaa ohjetta ole antaa...kutsun kannet on toteutettu siten, että etu- ja takakansi liimattiin kangassuikaleeseen, jonka reunat olin saumurilla valmiiksi viimeistellyt. Kangassuikaleen ylä- ja alareunat taitettiin sisälle päin ja saumurin sauman päältä vedettiin vielä suora ommel ompelukoneella. Kutsun "irtolehdet" olivat sidottuina takakannen läpi pujotettuun aivinalankaan. "Irtolehtiä" on siis kolme, joista kaksi oli kaksipuoleista: Keltaisen karttakortin takana on infot häistä, RSVP -kortti toinen puoli toimi postikorttina, jossa oli tiedot häihin ilmoittautumisesta. Yllättävän moni vieras näki sen vaivan, että oikein lähtettivät meille tuon ilmoittautumiskortin! Häissä meidän vieraskirja oli toteutettu hieman samalla idealla, voisinpa senkin tänne joskus kuvailla.


-hanne

26 kommenttia:

  1. sairaan hienot kortit, vaikka omiin häihin on luultavasti vaikka miten paljon aikaa vielä niin kutkuttaa ajatuskin, että niihin saisi noin hienot kortit! harmi vaan, että olen itse vähän tumpelo askartelu hommissa... hienot jokatapauksess! :)

    vivantvivi.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Eikä! Ihan mahtavan näkönen "paketti" ja tuo idea, että vieraat voi pistää oman rsvp:nsä postiin, love it! Mahtavaa suunnittelua ja diy-henkeä. :))

    VastaaPoista
  3. Miten kauniit! En oo koskaan nähnyt yhtä hienoja ja persoonallisia hääkutsuja. :)

    VastaaPoista
  4. Oho, kiitos kauniista sanoista! Näissä ei sinänsä ihan hirveen paljon tuota askartelua tarvittu, että kyllä se tuo Joken luoma ilme oli se tärkein osa kutsuja. Mainittakoon, että Jokke on ammatiltaan teollinen muotoilija ja tekee siis jossain määrin tuota työkseen...Mulla kävi tsäkä! ;)

    VastaaPoista
  5. Ihanat ! Ylppärit tulossa tänä keväänä (ainakin jos kaikki menee putkeen, heh) enkä haluaisi lähettää sellasia ihan perinteisimpiä kutsuja - näistä sai jo vaikka mitä inspistä ! :)

    VastaaPoista
  6. Löysin tänne blogiin äsken ja hihi miten ihana blogi! Likaisessa parketissa oli ihania hääkuvia ja mahtavia diy-ideoita häihin täällä sun blogin puolella. Lisää näitä! t. hää-hullu, jonka häät ehkä joskus seitsemän vuoden päästä.....

    VastaaPoista
  7. Kiva kun löysit :)

    Tarkoitus on vielä jossain välissä esitellä täällä ainakin meidän "vieraskirja", kiitoskortit (kunhan saan ne joskus tehtyä...), mun DIY-sukkanauha, ehkäpä keksitelineet ja kukkakoristeet sekä mahdollisesti vanhoista ikkunapokista tehdyt liitutaulut...Jos oot kirjautunut naimisiin.infoon, niin sieltä löytyy häiden suunnitteluvaiheista päiväkirjaa (Lasia, lautaa ja heinäpaaleja 23.7.2011)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois ihan huippua, jos ehtisit/voisit laittaa noista jutuista postauksia tänne :)

      Poista
    2. Mistä sieltä ne löytyy? Kirjauduin äsken ihan vaan nähdäkseni teidän häiden suunnittelupäiväkirjaa, mutta en löydä sitä sieltä kun en tiedä mistä etsiä... Meillä on häät tulossa, ja vaikka niistä tulee ihan toisenlaiset kuin teillä(valkoiset häät meriteemalla) niin haluaisin nähdä teidän häden kuvia. Teidän häät näytti tosi kivoilta ja persoonallisilta!

      (:Lapanen

      Poista
    3. Moi!
      Keskustelupalstalta löytyy osio hääpäiväkirjat, sieltä kohta 2011 hääpäiväkirjat. Mutta kuulin just yhdeltä toiselta lukijalta että ilmeisesti pelkkä kirjautuminen ei riitä vaan pitää kai pyytää morsian -status että pääsee lukeen päiväkirjoja??
      Mut siis ainakin http://www.lily.fi/juttu/kesainen-rakkaustarina löytyy kuvia meidän häistä, vai kävitkö jo nuo just katsomassakin?

      Poista
    4. Kiitos! En kyllä vieläkään löydä niitä hääpäiväkirjoja, enkä paikkaa mistä voi pyytä morsiamen statusta...

      Kävin katsomassa Ne-Nan kuvat ja ihania ovat! Esittelen ne illalla miehelleni niin katsotaan hyväksyykö hän esimerkiksi viirinauhan meidänkin häihimme(:

      (:Lapanen

      Poista
    5. Hääpäiväkirjat ei näy kuin morsian-statuksella oleville. Sieltä jostain mä haulla löysin sen ketjun, jossa voi pyytää morsian-statusta.. Vastausta en ole saanut, kun en ole postaillut kuin muutaman hassun viestin.

      Poista
    6. Ok, kiitos Anu! Pitää siis leikkiä aktiivista ja ryhdistäytyä tuolla hääfoorumilla. Häät heinäkuussa, joten ehkä ihan aiheellista muutenkin:D

      Poista
  8. Kauniit kutsut!
    tulin siis tänne sun blogin puolelle heilumaan niitten hiuskutuskeppien innoittamana.. Ehkä jossain vaiheessa teet vaikka jonkun postauksen siitä miten ne teidän kepit tehtiin ;) ? Haluun tietää että miten yhdistit pikkulipun ja ne huiskutusnauhat.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :)
      Naimisiin.infosta taitaa löytyä kuviakin meidän huiskukepeistä (pidin siellä päikkyä silloin), mutta oon tässä vähän tuumaillut jos pitäisin täällä täs joskus sellaisen 10 päivän teemapostausputken meidän häistä, missä voisin käydä läpi noita pienempiä DIY-puuhia sun muita...Huiskukepit sopis hyvin siihen samaan putkeen :)

      Poista
  9. Joo, jonkinlainen huiskutuskeppien tutoriaali olis aika mahtis :D varsinkin semmosen ku teil oli. mua kiinnostaa ne pienet liput mitkä oli niissä kans kiinni :)

    VastaaPoista
  10. Löysinpäs kuvan teidän huiskuista. Ja ne on upeat! Sun on _pakko_ tehdä jonkinlainen tutoriaali niistä <3 haluun väkertää samanlaiset :D ja muutenkin teillä oli kauniit häät <3 tykkäsin kaikesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no, mä jo vähän tein alustavia suunnitelmia siitä mun hääpostausputkesta, että enköhän mä saa sen maaliskuun aikana uunista ulos. Laitan huiskuohjeet siihen yhtenä mukaan :) Niin ja kiitos :)

      Poista
  11. Bongasin Martaha Stewartin häälehdestä jutun, jossa hääkutsujen kuoret oli tehty nahasta. Googletin silloin hääkutsua ja ompelua ja laitoin tän suosikkeihin tulevan varalle :) Onks toi kuori sekä kutsun kannet siis ruskeaa pahvia vai kangasta? Miten sen ompelu onnistui?
    Lämmin kiitos kaikesta inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kuoriin löytyy itseasiassa tutoriaalikin:
      http://www.eilentein.com/2011/11/diy-kirjekuoret-haakutsuille.html

      Kuori on siis sellaista tavallisen paperin paksuista ekopaperia. Ompelu onnistuu yllättävän hyvin, ainut haaste on varoa että paperi pääsee liikkumaan vapaasti eikä se väännä neulaa. Multa vääntyi tän ompeluprosessin aikana kaksi neulaa pilalle, ennen kuin tajusin..

      Kutsut on taas ihan ekokartonkia, nyt en oo varma oisko ollu 280g paksuista tms. Paksuus oli sellainen että se meni vielä just ja just tavallisesta tulostimesta läpi. Kutsun keltainen suikale on kangasta :)

      Poista
  12. Nää on sairaan hienot! :) Mitä tossa RSVP-kortissa lukee? Siis tuossa vieraiden täytettäväksi tarkoitetussa puolessa? Nähnyt joskus niitä amerikkalaisia kutsuja, joissa vaan tylsästi rastitetaan, että tulen tai en ja ilmeisesti siinä on myös nimelle paikka, muttei muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      No ei siinä mitään kovin mielenkiintoista lue :) Siinä on siis ohjeet ilmoittautimiseen, about että: Ilmoitathan juhliin pääsystä tai mahdollisesta estymisestä xx.xx. mennessä joko tällä kortilla, maililla tai tekstarilla morsiammelle tai sulhaselle (plus yhteystiedot) jne.

      Poista
  13. Ompas olleet upeat häät ja ihania ideoita. Ei tarvitse enään tämän emännän häitä ideoida mutta muihin juhliin kyllä hyviä vinkkejä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos, oli kyllä kaiken kaikkiaan ihana päivä! Ja juu, voihan aika monia juttuja käyttää monissa muissakin juhlissa...mä oon välillä yritätnyt miettiä että minkä kunniaksi voisin järkätä jotkut juhlat... :D

      Poista
  14. Olinkin näköjään jo aikaisemmin kommentoinut kun muistin että ihastuin näihin kutsuihin. Nyt oon itsekin kihloissa ja kihlajaisten ja häiden suunnittelu on ajankohtaista. Palasin siis tänne hakemaan inspiraatiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa :) Ja ihanaa suunnittelua...vitsi se oli kivaa aikaa :)

      Poista