2012/01/26

kiltti kettupuuhka


Pahoittelen hämäriä kuvia. Vielä ei ole kevät ei.
Mä luin pikkutyttönä sellaisen jonkun kummituskirjan, jossa pieni tyttö löysi mummonsa noidutun kettupuuhkan, joka heräsi aina öisin eloon. Eikä siis miksikään ihanaksi karvapalloksi, vaan sellaiseksi maata pitkin raahautuvaksi eläväksi raadoksi. Tai niin mä sen ainakin mielessäni näin; raahautumassa mun huoneen nurkasta kohti mun sänkyä, silmät kiiluen. Pelkäsin nukahtamista ainakin kaks viikkoa. Siitä asti kettupuuhkat on ollut mulle vähintäänkin vastenmielisiä, enkä mä nyt voi oikein muutenkaan turkisystäväksi ilmoittautua. Tai puuhkien ystäväksi. Mutta Muumurun ideakopasta löytyneen neulotun kettupuuhkan ystävä olen. Ja toivottavasti pian sen ystävä on myös 5-vuotissynttäreitä juhliva Joken siskon tyttö.

Neuloin ketun mulle aiemmin vieraasta Viking Sportsragg -langasta (väri 584) ja nelosen puikoilla, ainaoikein neuleena. Langasta spekseinä sen verta, että 23 silmukkaa on 10cm ja matsku on 60% villaa, 20 % nylonia ja 20% akryyliä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein puuhkan 24 silmukalla ja korvat 12 silmukalla. Valmiin puuhkan leveys oli kuitenkin tuo 12cm, mikä muumurun ohjeessakin mainitaan. Nenän toteutin anopin ohjeesta neulomalla erikseen mustalla suorakaiteen muotoisen kappaleen, jonka sitten pistelin kiinni nenäksi. Kiitti anoppi! Tämä oli nopea ja hauska pikkuprojekti, ja puikoilla on jo toinen samanmoinen ei-yhtään-pelottava-vaan-kiltti-kettu, toiselle ihanalle pienelle tytölle.

 

-hanne

5 kommenttia:

 1. Hui! Sun lapsuusmuistot on aina niin pelottavia, että mä en saa unta, vaikka olen aikuinen. Mutta onneksi tuot kettu ei ole niin hurjan näköinen :)
  -Mia

  VastaaPoista
 2. Joo tuosta tuli onneksi ihan tommonen söpö, niin uskalsi antaa lahjaksi :) Kyllä mulla on oikeesti ihan kivojakin muistoja, jostain syystä ne ei oo vaan vielä päätynyt tänne asti :D

  VastaaPoista
 3. "Langasta spekseinä sen verta" ?? Hei, ei millään pahalla, mutta mitä tämä tarkoittaa, kyselee "Neuloja 55 v."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies moittii mun tekstejä aina liiallisesta puhekielisyydestä, eikä syyttä :) Speksi lienee jonkinlainen slangisana/uudissana, tulee sanasta spesifikaatio ja tarkoittaa siis määrittelyä, lisätietoa jne. Tässä tapauksessa olisin voinut kirjoittaa siis yksikertaisesti, että "langasta tietona sen verta..." mutta enpäs näköjään kirjoittanut, pahoittelen! :)

   Poista