2013/05/30

TUULEE LÄPI



Lankakauppa Kerän toissaviikkoiselta kirjastoautoreissulta lipsahti mun ostoskassiin kolme kerää LANG yarnsin pellavalankaa Linoa (väri Hiekka, 99), joista syntyi Barcelonan reissun aikana erittäin hyvin ilmastoitu paita. Mä tykkään, ei tuu hiki! Tekemisessäkään ei kovin kauaa päässyt vanhenemaan, kiitos pidennettyjen silmukoiden. Ohje on Kerän Jonnalta kinuttu, suosittelen muillekin kyseistä kinuamista. EDIT. Oho, tietämättäni neuloinkin yhtä Jonnan tulevan kirjan ohjeista! Eli viimeistään ensi syksynä on ohje siis saatavilla oikein kansissa! Mä kyllä vähän sooloilin ohjeen kanssa, kiitos ei-niin-sujuvan sisälukutaitoni plus hukassa olevien nro 5 puikkojeni. Mutta hyvä tuli silti!


Btw. Sen kerran kun eksyn kameran eteen ilman luottoautomaattilaukaisijaani Jokkea, niin kuvaussessioni päättyy aina syvään kunnioituksen tunteeseen muotiblogaajia kohtaan. Miten ne tekee sen? Ja melkein joka päivä? Täydellisen hillittyjä ja hallittuja Päivän asu -kuvia. Onko niillä aina joku valokuvaajafrendi mukana, vai saako ne todella automaattilaukaisijalla ja jalustalla otettua ite ne kuvansa? Mä en tajua. Mulla yleensä sadasta kuvasta viisi on käyttiksiä, jos kukaan ei oo sanomassa että hei Hanne nyt sun paita on rutussa, naama vinossa, hiukset suussa ja rajaus enemmän kohti pyllyä kuin selkää. Tai että hei toi kaukolaukaisin sitten näkyy nyt sun kädessä, oliko se tarkoituskin. Joo ei ollut ei. Kiva tausta voisi tietty auttaa, mutta en mä ny viitti mennä yksin tuonne kerrostalon takapihalle jalustan kans heilumaan. Hämmentävää. Käykö täällä muotiblogaajia? Valaiskaa mua! Miten te teette sen? Tai ehkä se sitten on vaan mallista kiinni...Treeniä treeniä!


Kuva-arvoitus. Mitä tässä tapahtuu?

-hanne

32 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisen keveä! Nyt tuli sellainen olo, että tuollainen paita on pakko saada omaan vaatevarastoon kesäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keveä ja kesäinen tämä kyllä todella on! Ihana suorastaan :)

      Poista
  2. Heh, pääsin sinne Kerään tuossa menneellä (vai onko siitä jo usiampi viikko...) viikolla vierailulle vihdoin ja viimein ja kattelin reikäpaitaa seinällä ja mietin että milläköhän ohjeella se Jonna on sen tehnyt ja mistähän sen ohjeen sais...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no, omalla ohjeellaan tosiaan oli Jonna tämän tehnyt, siltä vaan pyytämään :)

      Poista
  3. Mä oon kans katellut tuota lankaa sillä silmällä, vaikuttais aika kivalta kesäpaitalangalta. :) Itse oon vääntänyt tuontapaisia "reikäneuleita" niin, että neulotaan ainaoikein ja ylimääräinen langankierto puikolle joka silmukalla, joka sitten vapautetaan seuraavalla kierroksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä lanka oli kyllä kiva! Laskeutuu kauniisti ja neuloutuu helposti, mitä muuta sitä voisi toivoa!

      Ja tuo sun tapa neuloa on muuten juurikin pidennettyjen silmukoiden tekemistä ;) Tässä työssä langankierto otetaan aina joka toisella kierroksella. Pidennettyjä silmukoita voi siis tehdä ottamalla joko silmukoiden väliin langankierron, tai sitten ottamalla tuplakierron silmukkaa neuloessa. Ja tämän paidan kohdalla otin itseasiassa aina kolminkertaisen langankierron, sai kunnon reiät aikaiseksi :D

      Poista
  4. Aivan ihana paita! pitäisköhän sitä kokeilla.... en nimittäin ole tuollaista reikäneuletta vielä testannutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämmöinen syntyy kyllä varsin kivuttomasti ja nopsasti, kannattaa kokeilla :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos, tää on kyllä rentoakin rennompi asuste :)

      Poista
  6. Aivan ihana paita. Tuollaisen haluaisin minäkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No samaa mä ajattelin kun näin Jonnan päällä tämän :)

      Poista
  7. Onpa tosi kiva ja ilmava. :) Mäkin haluan!

    VastaaPoista
  8. Ihana siitä tuli! Tuon puseron ohje tulee siihen mun Kerällä-kirjaani, että elokuussa sitten viimeistään. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, enpä tosiaan tiennyt, meniköhän se multa ohi silloin kirjastobussissa...no, olipa kiva päästä ottamaan sitten jo vähän tuntumaan kirjaan :)

      Poista
  9. Ooi, nyt mäkin tarvitsen tuollaisen! Tosi kivan näköinen! :)

    VastaaPoista
  10. Jaahans, se ois sit varmaan tänään lankakaupoille... ;) Iiiihana!

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän meinasi kestää, mutta valmista tuli, tosin ei se kyl ihan samalta näytä, mut kiittikset inspiraatiosta anyway! ;)

      -Piia

      Poista
    2. jee, hienoa, siitä tuli superhieno!

      Poista
  11. Tosi kiva paita! Ja mä oon niin miettinyt tota samaa kuvausjuttua muotibloggarien suhteen - mulla ei tosin ole edes laukaisinta, enkä oikein meinaa mahtua mielestäni mihinkään kuvaan joten ei onneksi ole tullut vastaankaan moisia ongelmatilanteita ;) Pystyttäydyn lankakerien ja tyynyjen kuvaamisessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäis varmaan ittekin pysytellä juurikin vaan noiden tuotteiden kuvailussa...hankalaa puuhaa! Tai oon myös harkinnut että pyytäisin jotain näpsäkkää kaveria malliksi, mutta se menis ehkä jo vähän hifistelyn puolelle :D

      Poista
  12. Hauska härpäke! :) Onnistuneista ota-se-itse-kuvista: ei pienintäkään aavistusta, miten se tehdään. Itse saan kyllä valokuvausta vakavastikin harrastavat immeiset hulluuden partaalle, kun koettavat saada musta ja neuleista edustavia otoksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä muistan kyllä ne blogitaipaleeni ensimmäiset kuvat joissa näkyi mua vähän enemmänkin, mää olin ihan superkiusaantunut ja jäykkä niissä kuvissa, vaikka kuvaaja oli niinkin vieras ihminen kuin tuo oma miekkonen...On se vaan vaikeaa puuhaa!

      Poista
  13. Ihana on. Olen ihan hulluna pellavalankaan, joten tämä olisi ihana pusakka värkätä. Laitetaan työlistalle ;) Bongasinkin sinut sieltä kirjastoautolta, oli mukava tavata. Siun blogi on todella kaunis ja inspiraatiota täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä joo kiva tavata! Ihmisillä pitäisi tämmöisissä tapaamisissa olla aina rintapielessä nimikyltti jossa lukee myös blogin nimi, niin tietää että kenet tapaa :D Kiitos kovasti!!

      Poista
  14. Hei! Vastailetkohan enää näin pitkän aikaa postauksesta.. Vasta löysin tämän ihanan ohjeen kirjasta, ja ihailen tuota lankasi sävyä, mikä se on? Hiekka 99, vai tummanharmaa 67? Kiitos jos vielä vastailet. Paita on kaunis!!! :) -Outi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Vastailen kyllä :) Mutta piti vaan eka yrittää selvittää asiaa, kaivelin vyötteitä ja yritin muistella, ja sitten huomasin että tuollahan se lukee postauksessa :D Eli hiekka :)

      Poista