2013/06/06

KIVI SYDÄMELLÄ


Mutta nyt on kyseessä positiivinen kivi. 
Olin taannoin ystävän polttareissa, joissa yhtenä ohjelmanumerona pidin morsiamelle ja muille halukkaille pienen askartelutuokion, jossa askarreltiin kiviriipus. Me samalta kylältä kotoisin olevat tytöt haluttiin antaa muualle muuttaneelle, ja nyt toiseen sukuun naivalle (mikä sinänsä on tietenkin ihan toivottavaa..) morsiamelle palan kotikuntaa matkalle mukaan. Ja ettei kodin ja juurien merkitys jäisi epäselväksi, on se hyvä vääntää ihan rautalangasta. Ja laittaa vaikka morsiankin vääntämään. Askartelussa käytetyt kivet ovat siis tosiaan ihan konreettisesti sitä kotikuntaa, sillä kivet hain varta vasten Nurmonjoen rannalta ja kirkonmäeltä.

Riipukset oli kaiken kaikkiaan varsin helpot ja nopeat tehdä, kunhan ensin vähän ottaa tuntumaa rautalangan vääntelyyn. Eikä materiaalitkaan paljon kustanna. Tällaiset kivikorut ovat jääneet mulle joskus mieleen Pinterestistä. En ollut silloin valitettavasti laittanut ylös lähdettä, mutta ystävämme googlehan näitä näppärästi etsii. Hyvä tutoriaali löytyykin esimerkiksi täältä ja jos haluaa vähän enemmän kikkailla, niin kannattaa vilaista myös vaikka tämä. Kuvissa näkyvissä koruissa on käytetty 0,8mm paksuista hopeoitua rautalankaa. Myös hieman ohuempi (0,6mm) ja hieman paksumpi toimivat, mutta mä pidin eniten tästä paksuudesta. Se säilyttää hyvin muotonsa, mutta on kuitenkin suhteellisen helposti muokattavissa. Kivien osalta vinkkinä, että mitä rouheampi ja kulmikkaampi kivi, sen helpompi se on kääräistä rautalankaan. 


Yllä näkyvä kivikoru on siis itse morsiamen käsialaa. Ylempi, koukerolla koristeltu kivi on taas polttarivieraan tekemä. Aikas sievät tuli, sanoisin! Ja juu, voihan tällaiset polttareissa askarrelut, kaulalla riippuvat kivet nähdä myös jonkinlaisena ehkä vähemmän positiivisena viittauksena avioliittoonkin, mutta varsin kaunis riippakivi tämä mun mielestä on! 
 
-hanne

41 kommenttia:

  1. Tosi hyvä idea polttareihin sun muihin karkeloihin. Pala kotiseutua muistoksi. Ja vielä kaunista jälkeäkin. Taidanpa tämänkin pistää korvan taa. ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihan hauska pieni puuha! Ja mä aina lämpenen tällaisille asioille missä on jokin lisämerkitys...vaikka sen tietäisi vain ite :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) Vaikka eihän tämä nyt ihan mun originelli idea ollut..mut kuitenkin :D

      Poista
  3. Aivan huippu idea polttareihin, vähällä saa kaunista! Itsellä on tulossa ihan samoilta suunnilta kotoisin olevalle morsiamelle polttarit, vei tuo lokaatio heti huomion :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no mietin että onkohan täällä ketään jotka tunnistaa paikan :) Ja juu, tässä syntyy kyllä helposti ja edullisesti sievä koru!

      Poista
  4. Hyvä idea ja kaunis toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, morsiamella pysyi kyllä erihyvin rautalanka näpeissä!

      Poista
  5. Loistava idea polttariohjelmaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä oli kyllä varsin simppeli juttu ja toimi ainakin näissä polttareissa :)

      Poista
  6. Yksinkertaisuudessaan oikein kauniita!

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. joo, morsian ja vieraat vääntelivät kyllä aikas kauniita juttuja :)

      Poista
  8. No mutta tämähän on tosi hieno idea! Ja tosi nättejä koruja, herkkiä ja rouheita yhtä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin just, mä oon tehnyt itse yhen sellaisen missä on oikein semmonen harmaa ja karhee kivi ja sitten oikein kiiltävä hopeinen rautalanka. Kivat kontrastit :)

      Poista
  9. Ihanat kivikorut, yksilölliset ja ideana mainio

    VastaaPoista
  10. Tosi ihana idea =) Ja kauniita on korutkin. Tuo ketjukin sopii erinomaiseti tuohon koruun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mäkin pidin ketjusta kovasti, pitää hankkia itellekin moinen!

      Poista
  11. Ompas kiva idea ja todella kaunis koru :)

    VastaaPoista
  12. Tätä tekee mieli joskus kokeilla, meillä lapset kantaa aina kauniita kiviä sisälle ja niistä voisi jonkun poimia tähän tarkoitukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi se oiskin ihana idea! Samaan koruun voisi laittaa joka lapselta yhden kiven! (heh, aika pieniä kiviä pitäis olla vaan..:)

      Poista
  13. Tuollaisen riippakiven minäkin ottaisin. Onpa kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Morsio näpersi kyllä oikean kaunottaren :)

      Poista
  14. Voi miten kiva ja persoonallinen idea! Omia kotikontuja kulkee jatkuvasti mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin kyllä kovasti tykkäsin tuosta ajatuksesta, oon kuitenkin pohjimmiltani semmonen kotiseututyttö :)

      Poista
  15. No nyt on jopa joku tekosyy keräillä kiviä! :D Ihana koru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja luonnollisesti vaihtoehtoja pitää olla paljon! Mäkin keräsin varmaan ainakin kilon verran kiviä tätä varten :D

      Poista
  16. Teinpä itekki ko näin miten ihanilta näyttivät korut<3 Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  17. ihana idis! Luulempa että pistän poitsun joulunalla vääntämään mummeille tuollaiset.. :) yksinkertaista, suht helppoa ja kaunista.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tai no, ei tämä tosiaan mun idea ole :D Mutta juu, tämä oli kyllä kiva tehdä ja kaunis pitää. Ja olis varmasti kiva antaa myös lahjaksi!

      Poista