2013/01/08

TONTUN TEHTAASTA [2/2]


SAUNASUKAT


Sitte vielä toinen setti joululahjahommia!
Mun molempien veljien avo/aviopuolisot saivat saunasukat, tai siis tosSukat. Tällä kertaa tein sukat trikookuteesta ja hieman kirjoneulomallakin. Pelkäsin että sukista tulisi liian paksut kahdella kuteella tehtynä, mutta ainakin mun jaloissa ne tuntui hyviltä kun niitä vähä koklailin. Silmukkamäärää piti vähän säätää kuteiden paksuuden mukaan, käytin loppujen lopuksi varressa 20 silmukkaa ja jalkaterässä 22 silmukkaa. Ja ai niin, mä tein tuon varren tälläkertaa joustin neuleen sijaan neulomalla silmukat oikein kymmenisen kierrosta, jolloin reuna kääntyy tolleen rullalle.



ELMAN LELU


Hieman ehkä pökälemäisestä ulkonäöstään huolimatta tämä on ollut kyllä yksi joulun leikityimmistä lahjoista. Elmalla on ennestään yksi aivan suosikki lelu, jota se roudaa perässään loputtomuuksiin. Lelussa olevan narun, ja siitä johtuvan kuristumisvaaran vuoksi en kuitenkaaan uskalla oikein jättää tuota lelua valvomatta, lisäksi tällä lelulla noutoleikin leikkiminen on vähän hankalaa (Elma luulee olevansa koira). Siispä tein samantyyppisen, mutta naruttoman ja kepittömän version. Se on tuo aito nahka ja hapsut, mikä tuossa tai siis näissä leluissa kait Elmaa viehättää. Lelu syntyi varsin nopeasti noin 30 cm mittaisesta ja 7 cm leveästä nahkasuikaleesta, jonka päät leikkasin hapsuille ja keskelle tein peräkkäin kolme tiukkaa solmua.

Tää on kyllä ollut niin hitti lelu! Elma jaksaa loputtomiin leikkiä, jossa se roudaa tuon pökäleen meille syliin ja odottaa että me nakataan se taas niin kauas kuin vaan mahdollista. Kattokaa ny mikä petoeläimen irvistys!

GGGGRRRRRRRRMIAU!!!










Ja ah niin älykkäästi harittava katse. Viidakon tappavin ja nokkelin hirviö, epäilemättä!

-hanne

 
P.S. Jos ette oo vielä käynyt osallistumassa arvontaan, niin käykäähän kertomassa mitä aiotte tehdä huomenna! Succaplokin Olga -koru ja Paavo -korvikset odottelee täällä jo kuumeisesti uuteen kotiin pääsyä :) Ja hei, mikäli kommentti ei tule näkyviin sen postaamiseen jälkeen, klikatkaa kommenttilaatikon yläpuolelta kohtaa "lataa lisää..." niin saatte näkyviin uudemmatkin kommentit. Hip hei!

36 kommenttia:

  1. Kyllä nuo sinun kisut vaan on niin hurmaavia! :)

    VastaaPoista
  2. ihanat sukat! ja kisuli on mielettömän sulonen!

    VastaaPoista
  3. Mut hei hyvinhän tuo kirjoneule onnistui! :) Miä oon tällä hetkellä ihan koukussa tuon kuteen neulomiseen, siitä pinnasta tulee joteskin niin kivan näköinen! Just valmistui jotain, puikolla toista ja ajatuksissa sen sata muuta! ;)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllättävän hyvin! Ja ihan niinkuin sanoit, pinnasta tulee ihana! Mietin joskos tekisin itelleni vielä nurin neulotut sukat, niissä näkyis vielä vähän makeemmin tuo pinnan kuvio! Mutta tuo aika meinaa vaan olla vähän kortilla, aika oi, miksi olet niin vähissä aina?

      Poista
  4. Just tänään mietin kissalle uutta lelua, nyt ratkesi sekin ongelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulisin, että Elmakin kovasti suosittelee tätä lelua :D

      Poista
  5. Hyvät kuvat Elmasta! Eikä pelkästään silmät tuossa viimesessä, vaan nuo korvat. <3 Voeeee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo korvat on kyllä parhaat, vaikka Elmuska onkin ihan vaan "lemmikkitasoinen" kun sen korvat ei kiparru niin voimakkaasti kuin pitäisi. Osalla tuon rodun kisuista (American Curl) nuo korvat on ihan uskomattaman rullalla!

      Poista
  6. Onpas kivan näköiset sukat! Vaaleanpunaiset kelpaisi meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vähä epäilin vaaleanpunaista, mutta oikein kivat noista kyllä tuli :)

      Poista
  7. Kauniit sukat! Eipä olisi minulle tullut mieleen neuloa sukkia trikookuteesta, mutta täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin tykästynyt kuteen käyttöön että pitää näköjään kokeilla tehdä sillä ihan kaikkea! Vaikka neulepaitaa en nyt ehkä kuitenkaan kokeile tehdä...:D

      Poista
  8. Onpas helpon ja kätevän näköinen kissanlelu! Ja söpö käyttäjäkin korvineen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasin eka alkaa oikein ompeleen jotain, mutta sitten tuli vähän kiire kun joulupukko jo kolkutteli ovella, joten tämä syntyi, meni varmaan ehkä minuutti :)

      Poista
  9. Löytyipäs taas kiva blogi, täytyy käydä uudestaan paremalla ajalla lueskelemassa. Tosi hieno Elma-kissa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa uusiksi :) Elma kiittää!

      Poista
  10. Oooh, pakko kokeilla tuollaista nahkalelua! Meillä nimittäin toinen kissa luulee kans olevansa koira (=noutoleikit), mutta potentiaaliset lelut sitä peliä varten on piilotettu liian hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma kyllä varmaan myös tuota suosittelisi, jos osaisi! Vähän mietin että pitäiskö siihen lisätä jotenkin vielä painoa, niin lentäis kauemmas nakattaessa. Toisaalta meidän pienessä kämpässä tulee kyllä nopeesti seinät vastaan...

      Poista
  11. Meilläkin on noutava kissa, se noutaa yhtä tiettyä leikkihiirtä ja ponnareita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet jotenkin ehkä hämmästelee noutavaa kissaa, vaikka loppujen lopuksi tuntuu että aika monetkin kissat oppis noutoleikin jos niitä siihen vähän opastaisi (=ihminen älyisi heitellä lelua hetkisen aikaa) :) Meidän tuo vanhempi kisukin nouti aluksi, mutta kans just vain sitä yhtä hiirilelua, ja kun se hukkui, niin leikki loppui. Toisaalta Unto myös leikkii nyt mielellään ponnareilla, että varmaan se lähtis niitäkin noutamaankin..pitääs muuten kokeillakin!

      Meidän kissoista tulis varmaan oivat kaverit :D

      Poista
  12. Onpa Elma kaunis (irvistäessään tietty hirmuinen)! Meillä Saalistaja-Simo tykkää leikkiä noutoleikkiä perinteisillä hiirileluilla - voisi kokeilla myös tuollaista nahkahapsuversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elma kiittää :)
      Meillä Elmuska tykkää noista hapsujutuista, Untoa taas viehättää juurikin nämä perinteisemmät hiiret :)

      Poista
  13. Jos ois sauna niin tommoset sukat ois superpop! Mutta hei, miehen mökillähän on, ehkä pitää sinne kesäksi askarrella. Laitetaas nuppiin muhimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin paljastaa, ettei näiden sukkien käyttöön saunaa tarvita, tein omani "suihkunjälkeissukiksi" ja nyt mää pidänkin niitä aina kun oon kotona :D

      Poista
  14. Mun toinen kadulta pelastettu kissa (tai siis se meidät aikoinaan valitsi omikseen, silloisine kirppuineen kaikkineen) noutaa semmoisia huopiintuneita askartelupalleroita, mitä lie nimeltään. Ne pitää sormella paukauttaa lattiaa pitkin, ei siis missään nimessä heittää.
    Tommosta nahkaviritelmää voisikin kokeilla, josko kelpaisi toisellekin, herraskaisemmalle katille, joka leikkii vain tietyillä viinipullon korkeilla :)

    Iiris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa :D Se onkin tarkkaa puuhaa tuo leikkiminen näiden kissojen kanssa, ei kelpaa ihan mikä tahansa tekniikka tai lelut! Ja oikein tietty viinipullonkorkki, pitääköhän sen olla jotain tiettyä rypälelajiketta tai vuosikertaa? :D

      Poista
    2. No ei se onneksi niin kranttu ole :) Mutta tuntuu olevan tarkkaa, että onko sopivan mallinen korkki lätkiä tassuilla. Luulen, että katissa on siamilaista aristokraattia jossain taustalla, liekö johtuu siitä.

      Iiris

      Poista
    3. heh, no hyvä, mä jo mietin että on kova homma lelun löytämisessä jos vaikka mieltymykset on johonkin vanhempaan vuosikertaan :D

      Poista
  15. Mukava kissan leluidea. Noita täytyy tehdä meidänkin kattilaumalle oikein kasa ja koiralle oma. Se kun pakkaa varastamaan kissoilta kaikki lelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää ei kyllä ole kovin monimutkainen tehdä :)

      Poista
  16. Ihanat nuo saunasukat! Empä oo koskaan ajatellut, että matonkuteesta voisi tossuja tehdä. Täytyy laittaa idea korvan taakse! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mä oon aivan kokonaan mielistynyt mun matonkudesukkiin, ovat oikein lämpimät ja mukavat jalassa :)

      Poista
  17. Kiitos ideoista! Yksi ihana pikimusta kisu saattaa yllättyä iloisesti lähiaikoina. Onkohan kudetta raskas neuloa, virkkauksesta tuli käteen rasitusvamma.. Mansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla!
      Kudetta on kyllä melko raskas neuloa, tai siis ainakin raskaampi kuin tavallista lankaa...Toisaalta neulominen tapahtuu symmetrisemmin liikkein molemmilla käsillä, kun taas virkkaamisessa työ tehdään melkein kokonaan vaan toisella kädellä, siksipäs virkkaaminen luullakseni voi rasittaa enemmän käsiä kuin neulominen...Mutta toki se on myös tapauskohtaista. Voihan sitä aina varovasti kokeilla? Pidät vaan huolen ettet tee liian tiukkaa, se rasittaa käsiä varmasti.

      Poista