2013/01/23

MILJOONA MILJOONA MILJOONA


RUUSUA, tuoksua tuoksua tuoksua rakkauden! Noin. Ajattelin, että teidän on helpompi orientoitua tähän postaukseen, jos tuo kipale soisi teidänkin päässä. Eli hamahelmihommia taas heti edellisen perään (koska työssäkäyvä ihminen ei pysty vielä tähän vuoden aikaan ottamaan viikolla ulkokuvaa valoisana aikana...viikonloppuna tiedossa siis kaulurihommia!).

Mun hamahelmivarasto on pienessä hetkessä räjähtänyt käsiin. Kuukausi sitten mulla oli yksi purkki missä oli tuo perus värisekoitus (sininen, vihreä, punainen, keltainen, valkoinen, musta). Laskin just että värejä löytyy nyt noiden lisäksi 12 muuta väriä + pastellinsävyinen värisekoitus. Hmm...Vielä olis siis pari vihkoa ja kupinalusta tehtävänä, että saisi varastoja vähän hupenemaan.


Hamahelmin koristeltu vihko


Tarvikkeet

Vihko: mulla oli käytössä Moleskinen ruskea muistivihko (13cmx21cm). Vihon kannen on hyvä olla riittävän tukevaa paperia, joka ei taivu liiaksi. Myös kovakantinen sopii hyvin.
Hamahelmiä ja alustat (silitysrauta ja leivinpaperia): Tässä työssä oli käytössä viittä eri väriä
Liima: Mä käytin Bisonin pikaepoksiliimaa. Se on loputtoman kestävä liima, suosittelen! Liiman on hyvä olla todella kestävää, mutta niin jähmeää, ettei se valu hamahelmien rei'istä läpi levitettäessä.

 • Suunnittele ja rakenna kuvio. Kuvion voi suunnitella tietty itse ruutupaperille jos on semmoiseen sattunut saamaan lahjoja. Hieman lahjattomammat piirtäjät (minä) voi hakea tukea  Googlen kuvahausta, mä käytin hakusanoina esim. hakusanoilla pixel + rose, hamabeads + rose, cross stitch + rose jne. Ja tietty myös tekstit onnistuvat.
 • Peitä kuvio leivinpaperilla ja silitä kahden pisteen lämpötilalla, kunnes helmet vähän sulaa ja takertuu toisiinsa. Irrota kuvio alustasta ja silitä myös toiselta puolelta. Mä pyrin tässä työssä vähän ylisilittämään hamahelmet (työn väärältä puolelta). Näin hamahelmien välinen liitos on mahdollisimman tukeva ja työ littana/vähän vähemmän ulkoneva vihon pinnasta.
 • Silittämisen jälkeen kannattaa laittaa hamahelmityö hetkeksi painoon ettei työhön jää kupruja.
 • Levitä liimaa koko hamahelmityön taakse (varo ettei liima valu rei'istä!), ja paina työ kiinni vihon kanteen. Jätä vielä hetkeksi painoon. Done!


Joku tämmöinen voisi olla myös hauska lahja ystävänpäivänä? Saatanpas koristella työpaikan kalenterinkin jotenkin tällä tyylillä. Nyt nukkumaan, öitä ystävät!

-hanne

40 kommenttia:

 1. Mistä tuota liimaa saa ostettua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeimpä mistä vaan, monet merkit valmistavat epoksiliimoja. Omani ostin ihan vaan prismasta, laitoin tuonne tekstiin tuon liiman nimen linkiksi :)

   Poista
 2. Aivan ihana idea! Täytyy varmaan itsekkin kokeilla kalenterin koristelua tällä tekniikalla (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks mään! Nuo perus työkalenterit kylä kaipaa aina vähä tuuninkia!

   Poista
 3. Hmh mitenhän sitä ei aikasemmin oo tullu ajateltua että niistä helmistä on moneksi...? Ps. Paketti tuli, ihan mieletön oli maatuska!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis nää kaksi viimeisintä postausta on juurinkin mun ekat hamahelmihommat, me ei edes lapsena tätä harrastettu! Oon aina ajatellut että nää on lasten hommia, mutta tosiaan Minä itte -blogin kautta löysin aivan uusia hamahelmimahdollisuuksia :D

   Poista
 4. Ihan älyttömän kiva vihkonen! Pitäisi itsekin vihdoin kokeilla hamahelmiaskartelua, kun ihmiset tuntuvat saavan niin hienoja juttuja sillä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kannattaa ehdottomasti! Näihin ei juurikaan jää koukkuun....:D

   Poista
 5. Hieno! Kauempaa katsottuna ruusu näyttää ihan ristipistoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin nuo kyllä näyttääkin vähän ristipistoilta :)

   Poista
 6. voi ei, tuo laulu jäi nyt koko päiväksi soimaan päähän!!!! Kiitti :D
  Mutta mahtava idea ja vihkosi on oikein hieno :)

  Anniina :)

  VastaaPoista
 7. jotku vaan osaa! :-) täältä, jos jostaa saa kyllä aina inspistä!

  VastaaPoista
 8. Onpas ihana. Ja ei hätää, meillä niitä hama-helmiä vasta onkin. Yksi tosi iso laatikko, minne on sekoitettu mun ja siskon vanhat helmien jämät ja sitten vielä omille lapsille ostetut uudet. Onko sulla muuten valkoinen vain läpinäkyvä alusta? Nimittäin läpinäkyvän kanssa voi tehdä niin, että laittaa mallikuvan alle ja tekee siihen päälle hama-helmikuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Lohdullista kuulla :D
   Mulla on just semmonen läpinäkyvä, hyvä pitää tuo vinkki mielessä, ei tarvisi niin laskeskella, kiitti :)

   Poista
 9. Tulipas upea vihko! Tuo tosiaan olisi mitä ihanin ystävänpäivälahja :) Itse en ole vielä hamahelmillä mitään tehnyt, ei ole sattunut kaupassa vastaan ja pelkään vähän, että homma lähtee käsistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin kyllä saattaa käydä...Tavallaan ei kannata edes aloittaakkaan :D

   Poista
 10. Sinä olet kyllä, hmm, sinä olet kyllä mahti.
  Sun värkkäilysi ovat päiviemme piristäjiä.
  Kiitos siitä.

  Kaivaisinko hamat kätköistäni?
  Ja tekisin jotain.
  Keskeneräistä.
  Olen vaan sellainen.
  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, kiitos <3
   Hamat on siitä hauskoja, että ne pitää melki tehä heti pian valmiiksi (=silittääkkin) tai sit purkaa, ku eipä noita voi oikein alustoilla säilytellä, mä ainakin tönäisen nuo hetkessä sekaisin :D

   Poista
 11. Hamahelmistä tulee aina ensimmäisenä mieleen ne liskot, joita olen tehnyt noin tuhat kesäleirillä ja koulussa aikoinaan. Tämä on kuitenkin jotain ihan muuta - söpöä ja tyylikästä! Näyttää hauskasti ristipistoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Totta, niitä liskoja mäkin oon kyllä tehnyt! Opin vasta hiljan, että hamahelmistä on moneen muuhunkin ;)

   Poista
 12. Ihan mahtava idea; tämä on ihan oikeesti yksi kivoimmista hamahelmitöistä, mitä oon nähny! Kertakaikkisen kiva. Minäkin eka katoin kännykän pikkukuvasta, että kyseessä olisi joku kirjontatyö, vaan eipä ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, kiitosta vain :)
   Netistä löytyy kyllä paljon aivan huisia juttuja hamahelmillä tehtynä. Jotenkin on itellä jämähtänyt vaan päähän ne lapsuuden väkerrykset :)

   Poista
 13. Hei älyttömästi kiitoksia just tästä ohjeesta just nyt! Menen kaverin synttäreille viikonloppuna, enkä ole millään keksinyt mitään viemistä. Hamahelmiä omistan ihan älyttömästi, eli eikun hommiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hienoa jos sattui hyvään saumaan! Mä oon ihan hurahtanut, tänään tein legendaarisen Monkey Island pelin kolmipäisen apinan...siitä ei tuu ehkä vihkonkoristetta, mutta jotain kyllä :D

   Poista
 14. Pitäisköhän..? Ehkä jossain välissä ;) Ainakin ois leegio kivoja pieniä ja yksinkertaisi ristipistomalleja, joista vois kattoa kuvion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä passais ihan täydellisesti näihin! Kannattaa kokeilla...tai sitte ei, nimin. koko ilta taas hamahelmitöitä...:)

   Poista
 15. Tää on niin nätti! Näin Pinterestissä enkä tajunnut edes että oli täältä peräisin. Kyllä tällaisena hamahelmien fanittajana tykkään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, ihan kuule sua saan kiittää (tai syyttää??) tästä hamahelmi-innostuksesta! :D

   Poista
 16. http://matterofstyle.blogspot.fi/2013/01/needlepoint-20-new-unconventional.html?m=1

  VastaaPoista
 17. This is a lovely idea! Thank you!

  VastaaPoista
 18. Hei, satuin bongaamaan tämän myös tuota kautta: http://fuckyeahbookarts.tumblr.com/tagged/DIY

  ja onhan se kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks mään! Onpa outo ja hauska nähdä omia juttuja jossain muulla! :D

   Poista
 19. Your product is pretty good! Nice and unique DIY idea!

  VastaaPoista