2012/12/07

KANNETTAVA MUKI


Nyt on pakko esitellä teille jotain, mikä on selvästi parantanut mun ja mun työpaikan siivoojien elämänlaatua. KeepCup, tai kannettava muki, niinku yksi mun työkaveri sanoi. Mä oon kaffi-ihmisiä, ilman säännöllistä kofeiinia nukahdan pystyyn. Oikeesti. Mutta aina ei oo aikaa jäädä kahvihuoneeseen notkumaan ja joskus on ihan mukavakin palata kirjoittelemaan lausuntoja oman työpöydän ääreen, kahvikuppi mukana. Ja mun työhuonehan on luonnollisesti toisella puolella rakennusta kahvihuoneeseen nähden. Matkalla työhuoneeseen ehdin yleensä läikytellä noin puolet kahvista siivoojien riemuksi lattioille. Termosmuki on ollut ostoslistalla jo pitkään, mutta jotenkaan en oo saanut aikaiseksi hommattua. Kun en kuitenkaan tarvi varsinaisesti sitä termosominaisuutta.

Mut sitten työkaveri kysyi, haluaisinko lähteä kimppatilaamaan KeepCup -mukeja. Mulle nämä olivat uusi tuttavuus, Jokke tiesi että niitä on Helsingissä myynnissä joissakin kahviloissakin. KeepCupin idea on korvata paperiset kertakäyttömukit (joissa on usein muuten sisällä muovipinnoitus, minkä vuoksi niitä ei voi kierrättää muun pahvimoskan kanssa). Kertakäyttömukeja valmistetaan vuosittain maailmassa 500 miljardia. Arvata saattaa, että näistä syntyy myös himpun verran jätettä. KeepCup -sivuston mukaan 32 kertakäyttömukia vastaa muovimäärältään yhtä medium kokoista KeepCuppia, jota voikin sitten käyttää melkeinpä loputtomasti.



KeepCup on suunniteltu siten, että sen eri kokovaihtoehdot sopii kahviloiden kahviautomaatteihin, muki on kestävä, kevyt ja kaunis. Tai just niin kaunis kuin millaiseksi sen suunnittelee. Puljun sivuilla on suunnittelutyökalu, jossa ensin valitaan kupin koko neljästä eri vaihtoehdosta, ja sen jälkeen pääsee valitsemaan just semmoset väriyhdistelmät kuin haluaa, värit saa valita siis erikseen mukiin, kanteen, kannen lippaan sekä vyötteeseen. Hintakaan ei ole päätähuimaava.



Mä tilasin näitä heti kaksi, toisen työhuoneen ja kahvihuoneen välille, toisen kodin ja minneikinäoonkinaamullakiireessämenossa -välille. Jokkekin tilasi, ja sen oma on kulkenut myös mukana päivittäin siitä asti. Muki ei ole täysin umpitiivis, mutta helposti roiskeen kestävä.

Ei mulla nyt muuta, halusinpas vaan hehkuttaa. Joskus pienet, simppelit asiat piristää valtavasti eloa.

-hanne

28 kommenttia:

  1. Mä olen myös addiktoitunut termosmukiini tänä syksynä. Asustelen Köpiksessä ja täällä kaikilla tuntuu olevat sellaiset mukana. Harmittaa vain, etten aikaisemmin tajunnut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis minkäköhän takia tämänkin hankintaa piti niin pitkittää, sen verran iso hyöty tästä on! Hieman mua on vaan huvittanut tän kanssa ratikassa kulkea, tulee kyllä vimpan päälle kaupunkilaistunu olo, ei olisi uskonu mustakaan, maalaistytöstä :D

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Me reissataan paljon autolla ja olen jokseenkin kyllästynyt pahvikuppeihin, joita miehen jäljiltä lojuu takana jalkatilassa nätisti sanottuna muutamia.. Nyt tiedän, mitä me saadaan joululahjaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan käyttetty näitä just myös automatkoilla mukana. Näppärää ja siistiä :)

      Poista
  3. Hei onpa kivan näkösiä! Meinasin jo alistua tyytymään clasohlsonin valikoimaan, mutta ehkä nyt ei tartte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin mun silmää kyllä miellyttävät nämä kovasti :)

      Poista
  4. Hei osaatkos kertoa mitä kokoa nuo teidän tilaamanne mukit ovat? Olen itse tilaamassa samanlaista (hävettää opiskelijana miten paljon menee roskiin kertakäyttömukeja koululla juotuihin kahveihin ja miten paljon säästäisin ihan silkkaa rahaa kun ottaisin aamukahvin aamulla kotoa jo mukaan)! Mutta en oikein hahmota että kannattaako ottaa se small vai medium, miten iso se medium koko on? Nämä teidän kupit näyttävät nimittäin juuri passelin kokoisilta, siltä että mahtuu aika reilu kuppi kahvia tai teetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips!
      Meidän kupit on medium kokoa, kannen kanssa mitattuna 12,5cm korkea. Koko on ainakin mulle just sopiva, vastaa sellaista reilun kokoista kuppia...ehkäpä take away kahveista sitä isoa kokoa. Small koko taitaa taas vastata sitä sellaista peruspientä take away kahvikuppia, joka on mun makuun vähän liian pieni, pitäis ottaa aina lisäksi vielä puolikuppia santsia.

      Poista
  5. Hianot on! Itse en kahvisumppia juo, mutta teetä sitten senkin edestä. Vaikkakin mulla on maailman hienoin Fingerpori-muki töissä, niin ei se tahdo pitää teetä pitkään oikean lämpöisenä. Tee kun ei saa olla polttavan kuumaa muttei mitään haaleaa litkuakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon taas semmonen "hyi ku kuumaa" ihminen, että mulla pitää olla kaikki juomat sellaisia sopivan haaleita ;)

      Mutta lisämaininta siis vielä, että tämä ei siis ole termoskuppi, lämmönpito-ominaisuudet vastanee firman sivujen mukaan tommosta take away kuppia.

      Poista
  6. jos joisin kahvia, ni haluisin kans tämmösen mukin! tosi kiva! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää on kyllä ollut kiva, nytkin se tuossa vieressä nököttää :)

      Poista
  7. Hei ihan mahtava! Tästä miekkoselle joululahja kenties!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin kans tilannu Jokelle, jos se ei olisi heti ite innostunut tilaamaan. Nyt harmittaa ettei tullu tilattua parille kamulle samalla just lahjaksi.

      Poista
  8. Eikä! Mäkin heti ajattelin tilata miehelle lahjaks! Nyt on vaan ongelma, että minkä värinen! :D

    VastaaPoista
  9. Innostuin tästä ihan hirmuisesti ite oon pitkään jo halunnu vastaavaa mutta en oo löytäny mistään tarpeeksi silmää miellyttävää. Miten sulla toi tilaaminen onnistu? Itsellani sivu sekoili koko ajan ja jouduin tekemään monta kertaa saman kupin kun niitä itsestään katosi ostoskorista. Ja samoin maksu kohdassa oli ongelmia vaikka olen jo ihan kokenut netti tilailija ja oon nyt ihan pihalla että menikö läpi ollenkaan. Tuliko sulle vahvistus viestiä tilauksesta sähkö postiin mistä tiesit että tilaus oli mennyt läpi? Kiitos jos jaksat vastata ! :)

    T: Yksi Venla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellurei! No nyt täytyy myöntää, että mä en tehnyt tilausta ite vaan liityin vaan työkaverin kimppatilaukseen. Yritän muistaa työkaverilta huomenna kysäistä että oliko tilauksessa jotain häslinkiä, ei se ainakaan maininnut mitään...ja tarkistan että tuliko siitä jonkinlainen varmistusviesti...yleensähän niistä jonkinlainen kuittaus tulee?

      Poista
    2. Se olis tosi kiva :) huomasin muuten että helsingissä Kaffecentralen myy noita, niin jos toi tilaus ei menny läpi taidankin hakea oman tuolta!

      Poista
    3. Hei ja sori hidas vastaus, meinasin jo unohtaa aivan. Mutta työkaveri sanoin, ettei tilauksesta ollut tullut missään välissä (!!) mitään varmistusviestiä. Tilauksen teon jälkeen ruudulle oli tullut vain että kiitos tilauksesta ja tilausnumero. Kannattaa varmaan laittaa vaikka sähköpostia firmaan tuosta. Tosi kummallista!

      Poista
  10. Mä ostin omani kans pari kuukautta sitten Kaffecentralenista ja oon tykännyt ihan hulluna. Bonarina on se, että KeepCupissa voi laittaa kaffen myös laukkuun ilman älytöntä lotrausvaaraa, jolloin bussikuski ei valita ja päästää kyytiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Parhautta! Itseasiassa sä kävit mun mielessä, kun näin tämän ekan kerran, muistan että kehuit jossain kommentissa jonkun kahvilan palvelua, missä ne teippaa take away kahvikupin aukon umpeen ;) Nyt löytyy palvelu omasta takaa!

      Poista
  11. löytyy mun joulutoivelistaltani! :)

    http://j-ennas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Osaatko sanoa, kauanko toimituksessa meni? Havahduin nyt vasta että tässä ois siskon miehelle ihan parhain lahja mutta epäilen, ettei se ehtisi enää jouluksi :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla ettei enää ehdi, muistaakseni siinä meni ehkä reilu viikko, että siinä ja siinä...

      Poista
  13. Mulla on ollut KeepCup käytössä viime keväästä ja se on ihana! Käytin aikoinani värien mallaamiseen KaffaCentralenissa varmaan puoli tuntia... Se on ollut tosi paljon käytössä, hienoa että konsepti leviää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin kyllä sovittelin noita värejä aika hyvän tovin :D Helpotti vähän, kun päätin tilata kaksi mukia, ei tarvinnu tukkia yhteen mukaan kaikkia kivoja värejä :) Ja muki on kyllä huippu, mulla ainakin menossa mukana vähän koko ajan!

      Poista