2016/05/01

PIPPURIA JA JUHLAA




Vuosi sitten näihin aikoihin mietin että mihin mä oon taas lupautunut, ompelemaan NOSH:n uutuuskankaista jotain, ja laittamaan ompelukset vieläpä näytille blogiin! Ja naisten kangasmallistosta! Lapselle olisi niin paljon helpompi tehdä kuin itelle. Olin ostanut elämäni ensimmäisen saumurin kuukausi sitten ja vaikka oon aina tasaisin väliajoin jotain ommellut, niin aika alussa mä olin tällä ompelu-urallani. Mutta noista viimekeväisistä vaatteista tuli yhdet mun ehdottomista suosikeista ja ne olikin päällä kevään, kesän ja syksyn aikana paljon. Mallit oli kivoja, vaatteet istui hyvin, kuosit miellytti ja ennen kaikkea kankaat oli laadukkaita. Ei näy muuten edelleenkään käyttö näissä kankaissa!

Niin että toki taas innoissani tartuin tilaisuuteen päästä testaamaan naisten kesämalliston NOSH kangasuutuuksia. Siltikin, että tiesin, että tulee kyllä kiiiiiiiiire! On nimittäin parit kouluhommat kertynyt ja kaikkea muutakin. Mutta ei siinä kun vaan päiväunet ja illat tehokäyttöön!




Naisten SS2016 -kesämallisto on julkaistu kahdessa erässä. Tämä jälkimmäinen erä piti sisällään uutuusväreissä ja -kuoseissa tuttuja materiaaleja: flaméa, jerseytä ja farkkucollegea. Ja sitten täysin uuden materiaalin, pippuricollegen*. Ja tottahan mun täytyi tuota saada kokeilla! Materiaali osoittautui erikoisimmaksi tavalliseksi kankaaksi mitä on hetkeen tullut vastaan! Matsku on 100% puuvillacollegea mikä joustaa jonkin verran leveyssuunnassa. Pinnan kuviointi on nopeasti katsottuna meleeratun pinnan näköinen. Siinä ne tavallisuudet. 

MUTTA! Meleeratun näköinen pinta ei olekkaan aivan tavallista meleerausta, vaan valkoinen lanka on neulokseen kuvionomaisesti neulottua, ja se läikehtii kauniisti syvän sinisen pohjavärin rinnalla. Ideoi blogin Piia kuvaili pintaa osuvasti piirrosmaisen meleeratuksi. Nurjalla puolella näkyy valkoisen langan lankajuoksut raitoina, kaunis pinta sekin! Ja kankaan leveys! Se on aikamoinen, 2,4 metriä! Näin ollen sain metrin(!!) pätkästä leikeltyä tunikan pitkillä hihoilla ja vielä kietaisuhupullakin. Aikamoista. Kaiken kaikkiaan siis mielenkiintoinen tuttavuus. Erinomainen, collegekankaaksi keveä materiaali, esimerkiksi just tämmöisiin rentoihin kesävaatteisiin. Nurjan hieman koholla olevat lankajuoksut tekevät pinnan kuitenkin aavistuksen karheaksi, tuntu kyllä näyttää nopeasti pehmenevän käytössä, mutta ihan pikkuruiselle lapselle en kuitenkaan ehkä tekisi tästä suoraan ihoa vasten tulevia vaatteita. 


Mä näin tämän kankaan heti rentona tunikahupparina. Sellaisena, jonka voi heittää kesällä illalla muiden vaatteiden päälle, kun alkaa tulla vilu. Tunikan helmaan halusin jujuksi tuollaisen kerroksellisen rakenteen, jonka bongasin alunperin pinterestistä (linkki ei valitettavasti enää vienyt alkuperäiseen lähteeseen). Helmasta tuli kaunis, mutta voin ihan vinkkinä kertoa, että tuo suht simppelin näköinen ja tästä tummasta kankaasta tuskin erottuva (!!) rakenne oli kuulkaas aikas aivopähkinä meikäläiselle ompelujärjestyksen ja kaavoituksen osalta. Etukappale ei siis ole kaksinkertainen, vaan kappaleet kiinnittyvät toisiinsa tuon ylemmäs jatkuvan helman reunakaitaleen saumoista ja sitten sivusaumasta. Mutta sain tehtyä! Hupun ja taskupussit vuoritin Noshin petroolin värisellä jerseyllä*. Tästä tuli kyllä tosi tosi kiva!


Halusin päästä upottamaan sakseni myös aiemmin julkaistuun petrooliin Juhla -kuosiin*, ja monen suunnittelumutkan kautta päädyinkin tekemään siitä ihan erilisen vaatteensa, kun bongasin Kätilön käsistä -blogista valtavan kauniin tulppaanimekon. Mä oon kropaltani tämmönen vähän Y-mallinen, ja mulle usein sopii tuollaiset vaatteet, jotka tuo vähän lisäsenttejä lantiolle. Olikin pakko kokeilla tätä mallia! Hieman jännityshetkiä koin taas kaavoituksen kanssa kun mutulla jälleen etenin, mutta lopputulos on kiva! Apuna kaavaan käytin omia luottokaavojani, mittanauhaa ja Ottobre 2/16 lehden Tropical Flowers ja Wrap Effect -kaavoja. Ompelinpa pitkästä aikaa oikein rintamuotolaskoksetkin! Pääntien ja kädentiet käänsin framilonin avulla. Niin ja Juhlakuosi on siis sitä tuttua, NOSH:n ihanan sileäpintaista, napakkaa ja laadukasta jerseytä, joka ei käytöstä ja pesuista hätkähdä!


Kannattaa muuten vilaista myös tuo NOSH women mallisto läpi! Mun tulee enää todella harvakseltaan ostettua itselleni valmisvaatteita, mutta nuo NOSHin vaatteet ovat tyyliltään sellaisia, että voisin valkata niistä melkeinpä mitä vaan päälleni. Ainakin siis jos tykkäisin enemmän ostaa vaatteita kuin kankaita ;)

-hanne

*) Saatu NOSH:lta postausta varten


Ps. Niin joo! Hyvää vappua :D Me taidetaankin tästä lähteä ulos syömään välipalaa ja puhaltelemaan saippuakuplia!

26 kommenttia:

  1. Vautsi, ihanat ompelukset jokainen! Noshin kankaita olen vilkuillut, mutta en vielä koskaan tilannut. Minulla on ollut projekti, että olen yrittänyt ommella kaikki kankaat pois ennen uusien ostamista. Neljän vuoden aikana olen ostanut vain muutaman possupussin ja nyt kankaat alkavat olla lopuillaan :) Vaan, niin on rahatkin :D ;D Haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhei, siinä oliskin järkevä projekti :D Vähän meinaa nimittäin lipsua tuon hamstrauksen puolelle mulla välillä :D Mut rahojen loppuminen onkin sitten taas mullekin tutumpaa :P

      Poista
  2. Nää on kyllä hienot. Ja tykkään kun kuvat on otettu luonnon keskellä. Nyt on jo alkanut vihertääkin täällä :) Tulppaanimekko menee kokeilulistalle ja pohdin myös itse että olisin tilannut tuota juhlatrikoota. Turkoosi olis munkin valintani. Hupparin leikkaus on simppeli ja silti tyylikäs kuin mikä :)

    PIIA/ideoiblogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!! Meillä on kivoja metsämaastoja tässä ihan lähellä. Ainut vaan että koska nyt oli tosi kaunis päivä, oli siellä aika paljon muitakin kävelyllä. Niin vähä piti pitää välillä semmosia nolostelutaukoja tuon kuvaamisen kanssa, jos ohi kulki ihmisiä :D :D
      Petrooli sopis sullekin varmaan tosi hyvin! Meille taitaa ainakin osin kyllä käydä samat värit :)

      Poista
  3. Upeat taas kerran! Voi vitsi miten onkin hienot! Erityisesti tuo pippurimekko!

    VastaaPoista
  4. Miullakin on tehtynä tuo tulppaanimekko, tuli aika kiva :) Mutta voi vau kuin hieno tuo huppari! Siis miten tuo helma on tehty? Ei kai koko etukpl ole kaksinkertainen? Ihanat kuvatkin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tulppaani kyllä kiva malli! Taskut tekee siitä sopivan rennon :)
      Mä päivitin tuonne tekstiikin, että siis joo, etukappale ei ole kaksinkertainen, vaan se on leikattu tuolla lailla helmasta vinoon ja sitten lisäsin pienemmän kappaleen toiselle reunalle. Pienempi kappale kiinnittyy miehustaan tuosta yllä olevan kaitaleen sauman kohdalta ja sitten sivusaumasta. Olikin haastava miettiä ompelujärjestys, kun halusin kaitaleen siten että se on kaksinkertainen, että sen kohdalla sivusaumat jää sisälle piiloon. Vähän hankala selittää :D Jaksaiskohan joskus tehdä tuon uusiksi ja kuvata blogiin? :)

      Poista
  5. Vautsi mitkä vaatteet! Tuo pippuritunika erityisesti :) Ja voi mitä ihanaa korallipippuria olikaan Noshilla <3 Täytyy ensin saada tuo olemassa oleva varasto loppumaan, että kehtaa tilata lisää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! Siitä tuli kyllä aika hauska! Ja mä kans kuolasin tuota korallikin, mutta se ei oikein värinä sovi mulle, vaikka ihana onkin.
      Koskahan sitä ite sais olemassa olevan varaston loppumaan ennen lisäostoksia... :D :D

      Poista
  6. Noshin kankaat on kyllä hurjan hyvälaatuisia. Tykkään! Samoin tykkään näistä mekoista. Pippuria pitää varmaan haalia itsellekin.

    VastaaPoista
  7. Oijoijoi, nyt on kyllä hienot!! ❤❤ Onpa nätti tuo meleerattu kangas, ja mekon mallikin tosi kiva. Rento, mutta jujua. Kauniisti sopii sulle tulppaanihelmainen mekko, onnistunut toteutus kyllä. ❤

    VastaaPoista
  8. Ihanat vaatteet olet tehnyt! Tuo tunikamekko on hirmu kiva. Tykkään tuosta helmasta kovasti. Pippurineulos näyttää kivalta. Tuo sininen väri ei vain olisi oikein itselleni omam tuntuinen. Sulle sopii kyllä. Samoin kuin tuo toinenkin kangas sävyineen. Ja tulppaanimekkokin on kiva. Kauniit kuvat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! Helmasta tuli kyllä kiva, ja tuo kankaan värikin on ihana...mutta harmi kun tuo rakenne ei oikein erotu noin tummasta pohjasta :D No pitää joskus kokeilla uusiksi :) Saa nähdä tuleeko tuota pippuria muissa väreissä kuin navy ja sitten se keltainen!

      Poista
  9. Molemmat on mun mielestä tosi kivoja, hyvän värisiä ja sopii sulle hyvin.
    Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Pitää tulla vierailulle! Mukavaa alkanutta viikkoa Aurinkokujallekin :)

      Poista
  10. Upeat luomukset! ❤ Tilaisin heti tuollaisen huppumekon, niin superihana.:)

    VastaaPoista
  11. Tosi kivan mallinen tuo pippuri huppari! Kauniita vaatteita olet ommellut :)

    VastaaPoista