2016/05/30

TURVALONKEROITA TULOILLAAN! [ja arvonnan voittaja]
Keskiviikkona virkkailtiin hyvää mieltä Oulunkylän Lankamaailmassa. Mä pääsin paikalle nippa nappa viideksi ja kyllä kuulkaas mieltä lämmitti, kun paikalla oli jo silloin yli kolmekymmentä innokasta virkkuria! Parhaimmillaan meitä sitten olikin siellä yli neljäkymmentä, tuolitkin loppui kesken ja Lankamaailman ihana henkilökunta rullaili viimeisille tulijoille toimistotuolejaan. Mä ainakin yllätyin siitä, että lähes joka iikka tuntui olevan paikalla melkein sen koko kaksi ja puolituntia, mitä meillä aikaa oli! Ja työskentely oli sen verran intensiivistä että Lankamaailman kattama kaffipöytäkin pysyi varsin koskemattomana, kun tämä ihana naislauma vaan yksinkertaisesti istui ja virkkasi! No ja jutteli, tietenkin!

Mahtava oli huomata myös se, että paikalle vaikutti tulleen myös monta sellaista, joille virkkaaminen oli vähemmän tuttua ja joille lonkero oli ensimmäinen laatuaan. Ja sitten oli niitä, jotka tullessaan toivat mukanaan kasan jo valmiitakin lonkeroita. Ja kaikkea siltä väliltä! Mun pöydässä istui esimerkiksi yksi, joka työsti ensimmäistä turvalonkeroaan (ja siitä tuli mitä sympaattisin lonkeroinen!) sekä sitten myös koko turvalonkerovillityksen äiti, Annika Pakkanen, joka on siis tehnyt turvalonkeroiden alkuperäisen ohjeen. Annika virkkasikin siinä illan aikana lonkeronsa nro 121!

Lämmin kiitos vielä teille kaikille paikalle tulleille! Teki mieli sielläkin jo kilistää lasia (tai koukkuja?) ja pitää pieni kiitospuhe, heh! Ja iso kiitos myös Terhille joka oitis innostui tähän mukaan sekä Lankamaailmalle joka myös tarttui heti ehdotukseen ja tarjosi meille tilat, tarjoilut ja materiaalit!!

Lankamaailma ottaa muuten vastaan turvalonkeroita 15.6. saakka, minkä jälkeen he pesevät ja toimittavat koko kasan Lastenklinikalle. Mullakin on vielä pari kesken.

Tässä on tuloillaan vasemmalla ensimmäinen ikinä ja oikealla lonkero nro 121!

Ja vielä kerran linkkaan Turvalonkeroista kiinnostuneille, että ohje löytyy TÄÄLTÄ, video-ohjeistuksen lonkeron tekemiseen voi katsoa TÄÄLLÄ, ja Annika Pakkasen turvalonkero -faceryhmä löytyy TÄÄLTÄ :) 

Ja jos muut keskosiin ja muihin tehohoidettaviin vauvoihin liittyvät hyväntekeväisyyskäsityöt kiinnostaa, niin tsekatkaapa esimerkiksi Nuppupeitto ja kenguruhoitomyssy.

*****


Ja hei! Ehdinpä arpoa jo voittajan Emman makeat piirakat -kirjalle kaikkien teidän Laura lähes ammattilaisten, Tauno tuurilla onnistujien, Ulla uuniin polttajien, Krista kokeilijoiden, Sanna soveltajien, Niina nautiskelijaleipojien ja muiden jauhopeukalojen joukosta! Tällä kertaa vanha toverini, True Random Number Generator valkkasi voittajaksi nro 49 joka on Juulia! Onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

-hanne

6 kommenttia:

 1. Kiitos linkkauksesta:) turvalonkerot on ihania ja todella tulee tarpeeseen. Itsekin tein näihin jo 2013 ensimmäisen suomenkielisen ohjeen, joka löytyy myös blogistani. Peukut Annika Pakkaselle, joka on laittanut hyvää asiaa myös eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ohjeesta :) Peukutukset kaikille tämmösille ohjeille ja käsitöille!! :D

   Poista
 2. Voi kun osaisin virkata, voishan sitä tietty kokeilla.
  Osallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
  Hyvää alkanutta viikkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aina voi kokeilla ja näiden tekemiseen löytyy hyvä videokin :) Hyvää viikkoa sinnekin!!

   Poista
 3. Hienoa, että virkkaajia löytyy. Mukavaa yhdessä tekemistä.

  VastaaPoista