2016/05/13

TUU MUKAAN VIRKKAAMAAN LANKAMAAILMAAN!
Pysytään yhä niissä hyvää tekevissä käsitöissä! Kuulun facebookissa Turvalonkerot -ryhmään ja sieltä bongasin tässä taannoin idean, jota jäin pyörittelemään. Heitin sen Hupsistarallaa -blogin Terhille ja sitten Lankamaailmaan. Ja kun kaikki innostuivat ideasta yhtälailla, niin nytpä voin heittää sen teillekin! 

Eli, tulkaa meidän kanssa virkkaamaan turvalonkeroita keskiviikkona, 25.5. klo 17:00-19:30, Oulukylän Lankamaailmaan! Lankamaailma löytyy Ogelin liikeskuksesta Helsingin Oulunkylästä. Ajatuksena on kokoontua virkkaamaan turvalonkeroita yhdessä ja hyvään tarkoitukseen. Lankamaailma tarjoaa meille puitteiden lisäksi ohjeet ja materiaalit, jokainen virkkaaja saa kerän turviksiin sopivaa lankaa ja vanua täyttämiseen. Minä ja Terhi voidaan tarvittaessa auttaa, jos virkkaamisesta on kulunut tovi. Sun tarvii vaan tuoda itsesi, virkkausintoa ja oma virkkauskoukku, käsialasta riippuen 2,5, 3 tai 3,5. Tai toki koukun voi hankkia paikanpäältäkin. Tulla voi missä tahansa kohtaa viiden jälkeen, yhden lonkeroisen virkkaamiseen menee ehkäpä tunti. Valmiit lonkerot luovutetaan Lastenklinikalle.

Turvalonkeroista voi lukea lisää täältä, mutta siis pähkinänkuoressa, turvalonkeroiden tarkoitus on tarjota keskosille ja miksei muillekin tehohoidettaville vauvoille jotain muuta mihin tarttua, kuin happiviiksiin tai muihin tärkeisiin piuhoihin. Koska käytössä olleiden turvalonkerojen pesua on vaikea järjestää sairaalassa, saa jokainen vauva oman lonkeronsa kotiutuessaan mukaansa. Siispä lonkeroiden tarve on jatkuva. 

Nähdäänkö siis siellä? Virkkausillan tapahtumasivu löytyy täältä!

-hanne

13 kommenttia:

 1. Jos vähänkään lähempänä olisin, niin tulisin! Ihana ajatus! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ja oli huippua että Lankamaailma heti innostui mukaan. Mulle jäi hommaksi vaan ehdottaa :D

   Poista
 3. Mahtava ajatus! Koitan päästä paikan päälle vaikka omat virkkaustaidot onkin hyvin hukassa. Äidilleni olen ideaa esitellyt pariin otteeseen kun hällä nuo koukut ja puikot pysyy paljon paremmin käsissä. Katsotaan jos saan siis myös äidin mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa ihmeessä! Ja mekin tarvittaessa jeesataan jos tuntuu hankalalta :) Vähän näpertämistähän nuo vaatii, mutta ei mitään perussilmukoita kummempaa! :)

   Poista
 4. Oulusta Oulunkylään on harmittavan pitkä matka - vaikka nimen perusteella ei kyllä niin uskoisi. ;) Mutta olen hengessä mukana ja virkkailen turvalonkeroita kotona; viisi on jo valmiina ja vielä olisi lankaa jäljellä ainakin muutamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No niinpä! Hengessä mukanakin virkkailu on oikein hyvä :D

   Poista
 5. Tärkeällä asialla olette liikenteessä! <3

  VastaaPoista
 6. Ai että, tää kuulostaa kivalta! Pitäisköhän, ehtisinköhän... osaisinkohan? Hmm.. mähän en siis ole oikeastaan virkannut juurikaan, mut intoa on ja ei kait nuo mitään järjettömän vaikeita ole. Vauvat ei myöskään ole niin kovin kriittinen kohdeyleisö, että ehkäpäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuu! Jos vaan suinki ehdit! Mä lupaan ainaski auttaa kädestäpitäen jos tarvii :) Ei oo vaikee, haastavinta on ehkä lähinnä se, että nää on niin pieniä, on aika näpertämistä, varsinkin noi lonkerot. Mutta teknisesti tässä tehdään vaan yhtä silmukkaa koko ajan ja lisätään ja kavennetaan pikkasen :)

   Poista