2016/05/07

KUKKIA JA PERHOSIA
Huomenna on äitienpäivä! 
Me vietetään sitä kotosalla Helsingissä, joten mummalle ja mummulle lähti äitienpäivätervehdykset postitse. Ompelin kummallekkin kesäkassin, johon painettiin sitten yhdessä poikasen kanssa jalanpohjilla perhoset. Perhosidean lainasin ystävältä, joka oli avoimessa päiväkodissa tehnyt tällä tavalla hauskat perhoskortit. Ihana idea! Kankaat on molemmat Ikeasta, Pilört ja Stocholm -kuoseja. Ylemmässä kassissa on vuorena Annon vihreää Usvaa ja alemmassa keltakukkaista kierrätyskangasta. Perhosen tuntosarvet piirsin kangastussilla ja kangasvärit on taas mun luottokamaa, Emo-tuotannon kangasvärejä.

Ihan alla olevan kuvan tavoin ei tuo painamisprosessi ehkä kuitenkaan mennyt, tosiasiassa siihen tarvittiin apuun kaksi aikuista, paljon peppupyyhkeitä ja nopeet kädet! Tekniikka tuli kuitenkin poikaselle näemmä tutuksi, sillä kun laitoin valmiit kassit lattialle kuvan ottoa varten, poikanen taapersi innoissaan demonstroimaan että tälleen ne tehtiin. Niin että tässä teille sitten poikasen toimittamana myös teko-ohje!


Ihanaa, aurinkoista äitienpäivää kaikille tasapuolisesti huomenna <3

-hanne

8 kommenttia:

 1. Oi, onpa hienot! Me mentiin ostolahjoilla mutta kortti askarreltiin jäbän kanssa kun se nyt tosiaan oppi ne pääjalkaset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei kiitos! Oli pikkasen hienot ne teidän kortit! Niin liikuttavat! <3

   Poista
 2. Ihanat lahjat. Viimeinen kuva on kyllä hellyttävä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo :D Mä olin aatellut että poikanen paljon pistänyt merkille että mitä siinä oikein puuhattiin (yrittiin hämätä teletapeilla vielä huomiota siinä muualle) mutta mitä vielä, kaverihan tiesi tarkasti että tälleen se homma hoitui :D

   Poista
 3. päiväkodin tätsät taitaa saada tänäkin keväänä kesäkassit :) kiitos ihanasta ideasta!

  VastaaPoista
 4. Oi, todella suloiset laukut <3! Minä muistan, kun yritin vuoden vanhan ipanan kanssa painaa jalanjäljet (jotka kulkee siis paidan poikki ihan kuin siitä olisi kävelty) miehen t-paitaan. Se vasta olikin hauskaa, eihän siitä ekasta paidasta mitään tullut. Sitten nakitin äitini avuksi ja saatiin edes sinnepäin onnistumaan.

  VastaaPoista