2016/06/07

ILOA OMMELTUNA!



Kun Jaana ja Minna Villa & Villa blogista kysyi halukkuuttani osallistua ommellen iloa -hyväntekeväisyyshaasteeseen, keksin monen monta syytä miksi en osallistuisi. Mutta sitten kuitenkin huomasin näppäileväni vastaukseen että toki toki. Jo senkin takia, että aika harvoin tulee harmiteltua sitä että on lähtenyt johonkin mukaan, yleensä se on toisinpäin! Ja niin oli nytkin, onneksi osallistuin! Joo, ei kaikki ollut ihan ruusuilla ompelemista, ja ajankohta päällekäin koulutöiden palautusten kanssa oli vähintäänkin huono. Mutta oli kyllä aika tosi hieno fiilis lopulta kääriä valmiit vaatteet pakettiin ja laittaa postiin!



Mulle valikoitui ommeltavaksi jotain 2 ja 4 -vuotiaille veljeksille. Urakka oli melko helposti lähestyttävä, sillä ainoat toiveet joita perheeltä sain, koski vaatekokoa ja lisäksi pojat olivat itse valinneet kuosit, joita toivoivat käytettäväksi. Sain myös vähän tietoa poikien lempiväreistä sekä lempijutuista. Sain siis varsin vapaat kädet! Suunnitelmaa tein hieman ompelukollegani Saaran kanssa, joka ompeli saman perheen toisille lapsille. Yhdessä päätimme ommella pojille pitkähihaiset ja shortsit.

Mutta kylläpä mä silti sain kulutettua tuntitolkulla aikaa ihan vaan jahkaamiseen, että mitä sitä nyt tekisi! Toki mä oon ennenkin tehnyt toisille vaatteita, mutta yleensä aina yllätyksenä, en sillä tavoin että tiedän että vaatteita odotetaan! Arvoinkin sitten kaikkea mahdollista kaavoista lähtien. Paita vai huppari, vuoritanko hupun vai en? Laitanko olkapaikat vai kyynerpääpaikat vai jätänkö ne pois? Entä kummin päin tähipaitaan kankaat, musta tähti vaikko kuosillinen? Onko ihana Mehujäätaikaa -kesäkuosi hassu hupparissa, pitäisikö siitä tehdä vain hellevaatteita? Ja niin edespäin.

Mutta onneksi pahimpien pähkäilyjen keskellä saatoin aina kääntyä meidän ommellen iloa -ompelijatarporukan puoleen! Meidän keskusteluketjusta facessa tuli varsinainen tuki ja turva, ja kysyinpä siellä viimeksi eilen vinkkiä jo aivan muihin ompelujuttuihin.

Neljävuotiaan huppari
Päätin käyttää poikien toivekuoseja nimen omaan paidassa. Isomman pojan paidan idea muotoutui nopeasti, kun yhdeksi poikien lempijutuksi oli mainittu tähdet ja toivekuosina oli Käpysen turkoosi Tähdet -jersey, jonka sain Käpyseltä lahjoituksena tähän projektiin. Olin joskus aikaisemmin pistänyt korvan taa Made for Apes -blogin tähtipaidan ohjeen. Nytpä pääsin sitäkin kokeilemaan! Lempiväreiksi oli listattu turkoosi ja musta. Paidan pohjakaavana on Raide (Ottobre 6/12) ja huppu on Beagle boy-kaavasta (Ottobre 4/13), koko 116. Tästä tuli aika raikas!

Kaksivuotiaan huppari


Pienemmän pojan paitaa pähkäilin vähän pidempään. Lopulta päätin antaa kuosin olla pääosassa ilman sen kummempia temppuiluja. Pojan kuositoiveena oli aivan ihastuttava Käpysen Mehujäätaikaa -jersey ja ehdottomaksi suosikkiväriksi kerrottiin pinkki, ja pinkkiähän siihen sitten oli saatava! Tässäkin paita on tehty pääosin Raide -kaavalla ja huppu Beagle boy -kaavalla. Koko on 98. Sekä pinkki (aniliini) jersey että Mehujäätaikaa kangas on Käpysen lahjoittama.







Shortsien osalta päätin käyttää molemmissa kaavoina uusimman Ottobren (3/16) Trick -kaavaa. Värit valikoin taas poikien lempivärien pohjalta. Tähdet tein aplikoimalla. Kiristysnyorin aukot halusin tehdä ommellen, sillä mulla huonoja kokemuksia sirkkojen pysyvyyden kanssa, vaikka niitä kuinka tukikankailla vahvistaisi. Hyvä ohje ommeltuun kiristysnyörin aukkoon löytyy täältä. Nämä on suht nopsakat tehdä, ja varmasti kestää!

Shortsien musta kangas on myös Käpysen lahjoitettamaa mustaa joustocollegea, turkoosi resori on Käpyseltä tilattua ja pinkki Eurokankaasta. Pieniä kauhunhetkiä koin, kun sain shortsit valmiiksi ja törmäsin parissakin blogissa kommenttiin, että Trick -kaava onkin tosi kapeaa mitoitusta! Ja mulla oli näissä vieläpä jc trikoon sijaan! Jaiks! Sain kuitenkin perheen äidiltä onneksi viestin, että shortsit sopivat. Huh! Tein samalla kaavalla vielä omalle poikasellekin shortsit ja niistä tuli kyllä kivat!




Halusin tehdä vielä äidillekin jotain pikaista edes. Ompelinkin äidille trikoisen pannan samisteluväreissä. Vähän solmimistavasta riippuen saa pannasta enemmän musta tai pinkin. Pitää tehä tämmönen itellekin, mulla on nimittäin semmoset helposti pienessäkin tuulessa paleltuvat korvat, että tämmöstä todella tarvisin hiekkalaatikon reunalla kököttäessäni!

http://www.kapynen.fi/


Ihan valtavan iso kiitos ensinäkin Villa&Villa blogin Jaanalle ja Minnalle jotka ideoivat, käynnistivät ja hoitivat koko hankkeen eteenpäin, sekä kannustivat, auttoivat ja tsemppasivat meitä kaikkia tämän projektin aikana <3

Yhtä iso kiitos myös Käpyselle, joka ainakin minun osaltani todellakin mahdollisti tämän projektin!! Oma elämäntilanne on kuitenkin just nyt vähän semmonen, että en olisi pystynyt itse toivekankaita hankkimaan. Enkä ollut todella ainut projektin ompelija, jolle Käpynen lahjoitti pyydetyt kankaat. Kiitos kiitos!! Ja lämmin kiitos myös muille mukana olleille kangaskaupoille, Tyyne Esterille, Paapiille, Nappinjalle, Koot.fille ja Ikasyrille! Ilman lahjoituksia olisi tämä prokkis jäänyt paljon pienemmäksi!

Ja vielä mä haluan nakata kiitoksella haasteen muita ompelijoita, ootte aika <3

Muita tässä projektissa valmistuneita vaatteita voipi käydä katsomassa sekä tietenkin mukana olevien ompelijoiden blogeissa ja instagrameissa. Villa&Villa tekee myös lopuksi vielä koostepostauksen kaikista vaatteista, jahka kaikki on valmiina ja toimitettu perille. Instagramiin ilmestyy myös kuvia hästäkillä #ommelleniloa

Ja ne ompelijat:
Cutie/Noora,  Fagerwear/Hanna,  HAH/Iina,  HannaMi/Hanna,  Helmoja ja hepeneitä/Krista,  Hippu/Emmi,   HommaHuone/Sanne-Maija,  Kaiken takana on äiti/Hanski,  Kototeko/Sanna,  Kärpäsiä keitossa by Mersia/Mersia,   Kätilön käsistä/Johanna,  Liljatar/Heidi,  Lydia/Linda,  mehelmie/Emmi,  Miiinullekko/Julia,  Mumintalo/Helena,  m3niemi/Marja,  Osifa/Sofia,  Punatukka ja kaksi karhua/Hanna,  saaraoikarinen/Saara,  Unelmallinen/Kati,  Vaahtokarkkimonsteri/Kirsi,  Villa Kiana/Mari,  Villa Pipo/Hanna  ja  Villa&Villa/Jaana ja Minna

-hanne

18 kommenttia:

  1. Minusta tämä on uskomattoman hienoa, että olette antaneet aikaanne ja taitoa toisten auttamiseen! Tästä tulee iloa itsellekin, kun näkee, että toiset tekee maailmasta paremman paikan. Jippii!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, että osallistuit <3 Aivan mahtavat vaatteet ja asusteet ompelit eli todellakin ommellen iloa :) Ei voi sanoin kuvailla kuinka hyvä porukka meillä on ollut kasassa ja millainen yhteishenki <3 Toi tähtipaita toimii muuten parhaiten juuri noin päin kankaat valittuna, kun sitä aluksi mietit :) Upeita yksityiskohtia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos että järkkäsitte ja ylipäänsä kutsuitte! :) Meillä on kyllä ollut ihan erikova porukka! Enpä etukäteen aavistanut että hyväntekeväisyyden lisäksi tässä saisi bonuksena tututstua tämmöseen mahtiporukkaan! :)

      Poista
  3. Kauniita vaatteita teit. Varmasti tuottavat paljon iloa. <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan pirtsakat näistä tuli. Tyylikkään reippaat ja käytännölliset. Oli tosi mukava hengailla porukassa, vaikka en kauheasti jutskailuun ennättänytkään mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä mukavaa, joskin tosiaan oli vähän vaikea välillä pysyä edes perässä! :D

      Poista
  5. Huippu hienot näistä tulikin! Ihanat väriyhdistelmät, niin raikkaat ja reippaat! Minustakin on ollut tosi mukavaa olla mukana tässä projektissa, ryhmän keskusteluihin en vain ole kovin paljoa ehtinyt osallistumaan :).

    VastaaPoista
  6. Ihanan raikas setti! Pinkki-musta, turkoosi-musta, on ne vaan niin ihanat yhdistelmät! Tämä oli kerrassaan mahtava projekti! Näitä Ommellen iloa -tuotoksia katsellessa oikein hengästyy, jokainen on taituroinut niin upeita vaatteita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhdistelmä on kyllä tosi kiva! Ja samaa mieltä, varsinkin tuo Villa&villan kokoelmapostaus kaikista tekeleistä oli valtaisa!!

      Poista
  7. Ihan mahtavat setit, raikkaat ja samalla coolit! Ja ihanaa että olit mukana <3!

    VastaaPoista
  8. Olisko sulta mahdollista saada jonkinmoinen ohje pääntien huolitteluun framilonilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tämä tulee nyt viiveellä tämä mun vastaus, ehkä ootkin jo löytänyt ohjeen. Mutta vinkkaan silti, että Mehukekkerit -blogista löytyy ainaskin mainio ohje framilonilla huolitteluun :) http://mehukekkerit.net/2016/05/paantien-huolittelu-kuminauhalla-tai-framilonilla/

      Poista