2016/04/23

TAPAAMISIA, TUUBIHUIVI JA TURVALONKEROITA
Sain osallistua tuossa taannoin toistamiseen Oulunkylän Lankamaailman blogitapaamiseen, jossa saatiin tuntumaan kevään uutuuslankoihin, tavata toisia bloggareita ja vähä herkutellakin. Niin ja viime syksyisen tapaamisen väriluennon jatkona saatiin nyt kuulla muotojen vaikutuksesta. Ja juu, kivaahan siellä taas oli! Vaikka aluksi mulla oli kyllä vähän orpo olo, kun tajusin että olin lähtenyt kiireessä ilman kameraa, eikä mulla ollut neulomustakaan mukana, kun olin aatellut että valkkaan langan Lankamaailmasta enkä sitten heti löytänytkään sopivaa. Olin siis neulebloggareiden tapaamisessa ilman neulomusta ja kameraa. No mut, onneksi pöydällä oli kuitenkin niitä uutuuksia hipelöitäväksi ja karkkeja syötäväksi! Kaikki siis hyvin!

Lankamaailmasta saadun pussukan sisältöä*


Uutuuslangoista mua kiehtoi ehkä eniten 6 Karat herkkulanka, joka on merinovillan ja silkin sekoitus. Langassa on normaalien kierteiden sijaan punos, mikä kuulemma auttaa silkkikuitua pysymään paremmin kiinni villassa. Toinen mielenkiinnoinen lanka oli Cotton Linen*, sekoitelanka puuvillasta ja pellavasta. Kuullostaa aikas kesäiseltä! Ja tätä mä pääsen nyt testaamaankin, sillä saatiin Lankamaailmasta mukaan pussukat, joista paljastui mm. juurikin tätä kesäherkkua! Jea!

Lahjapussukasta paljastui myös kerä Superba Cotton Stretch* -sukkalankaa, Cotton nr.8* puuvillalankaa sekä mun vanhaa rakasta toveria, Blend Bamboota*. Tuo bambun ja puuvillan sekoitelanka on ehkä parasta ei-villalankaa. Se pitikin nostaa heti puikoille, tai siis koukulle, ja kokeilla tehdä jo pitkään mielessä ollut turvalonkero. Blend Bamnoo on niihin kyllä mitä paras lanka! Se on nukkaamaton, antibakteerinen ja kestää kovankin pesun. Samasta syystä se on kyllä aivan lyömätön rättilanka!

Mut hei, tuo turvalonkero, siis siitä tuli niin pieni! Kuvissa ne vauvojen rinnalla näyttää paaaaljon isommalta! Kylläpä nuo pikkuiset keskoset ovatkin vaan aivan valtavan pieniä.
Ja löysinpä sitten tapaamisen lopussa semmoisen langan, mitä olin etsimässäkin. Ompelin nimittäin just poikaselle kevättakin ja halusin sen pariksi harmaan tuubihuivin. Hankalaksi langan valkkaamisen teki se, että halusin langan olevan tuollaista värjättyä harmaata, ei siis meleerattua. Olipa vaikea löytää oikeaa sävyä! Mutta lopulta käsiin osui Hjertagarnin Ciao Trunte -lankaa (väri 1361). Arvoin pitkään ostanko harmaan kaveriksi sinistä, päätin että en ja kotona päätin että päätin väärin. Niin että uusi ostosreissu Lankamaailmaan vaan seuraavalla viikolla sinistä (väri 8633) hakemaan. Ja otinpa vielä toisen kerän harmaatakin, sillä yksi kerä ei olisi riittänyt. Punainen ja vihreä lanka löytyivät kotoa jämälankavarastoista. Vielä kesken neulonnankin kyllä epäröin kuvioiden kanssa (kiitos kaikille instagramissa asiaa kommentoineille!!), mutta onneksi tein ne - huivista tuli tosi kiva!

Ja sainpa muuten "mä en oo koskaan" listalta tätä huivia tehdessä yhden asian pois, mä en oo nimittäin ikinä aiemmin neulonut intarsiaa(!!), vaikka teoriatasolla tekniikka olikin tuttu. Kuvioiksi valitsi ison kolmion, mitä olin jo etukäteen suunnitellut, ja neliön kun se vaan tuntui hyvältä...mutta sitten oli pakko vielä lisätä huiviin pieni pallo, sillä mulle oli jäänyt tuolta muotojen vaikutuksesta kertovalta luonnolta mieleen erityisesti se, mitä pallosta kerrottiin: "Pallo on muodoltaan koskematon ja täysi. Siinä on kaikki mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Pallo on täynnä sisäistä voimaa". Pallo edustaa myös liikettä, koska siinä ei ole kulmia mitkä pysäyttäisi tai vaihtaisi suuntaa. Niin että kyllä mun oli saatava tuon todella rauhallisen ja ihanan poikasen huiviin yksi pallokin tuomaan energiaa!
Takin kuvaan ja bloggaan jahka ehdin, Lakki on Punaiselta Norsulta ostettu
Huivista sen verran, että neuloin sen 40 silmukalla ja 3,5 puikoilla aina oikein. Huiville tuli korkeutta noin 17cm. Pituutta neuloin reipas 90 cm, koska ainaoikeinneule joustaa kovasti ja huivi varmaan vähän venähtääkin käytössä. Harmaata lankaa kului tähän vähän reilu kerällinen. Lanka on merinovillaa, muttei kuitenkaan pehmeintä mahdollista merinolankaa, joten nuo isommat puikot teki neuleesta vähän paremmin laskeutuvaa. Ja lopuksi kun kastelin ja puristelin huivin kunnolla, siitä tuli oikein tosi passeli huivi kevääksi poikaselle!

Niin ja muuten, note to my self, on turha yrittää kuvata sisätiloissa tuubihuivia rauhallisenkaan taaperon yllä.
Kiitos taas Lankamaailmalle järkkäämisestä ja blogikollegoille seurasta!
-hanne

*) saatu

12 kommenttia:

 1. Hauska idea noiden turvalonkeroiden silmät tehdä noin. Lonkerot on kyllä niin pieniä ja kun sitten näkee netin täynnä kuvia keskosten vieressä voi vain miettiä miten pieniä ihmisen alkuja he ovatkaan. Ihana olla vaatimattomasti mukana tässä hankkeessa.
  Ihana tuo sinun taaperosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kuvat on kyllä tosi hämääviä, kun jotenkin sitä mielessään miettii tahtomattaankin semmosia normaalivauvan kokosia vauvoja ja sen perusteella muodostaa mielikuvan lonkeroisen koosta...Vaikka oonhan mä nähnytkin keskosia osastolla! Mutta silti pääsin yllättymään lonkeron pienuudesta.
   Kiitos <3

   Poista
 2. Ihana postaus. Söpö taapero huivinsa kanssa.

  VastaaPoista
 3. Ooooi miten söpö poitsu ja tyyli <3 !

  Ei sellaista tilannetta, jota ei langat ja karkki pelastaisi ;) Näyttääpä tosiaan pieneltä tuo lonkero, niin sitä aina yllättyy keskosten pienuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3
   Ja joo, totta, lankaa vaan ja karkkia ni kaikki on hyvin :D

   Poista
 4. Intarssia pitäisi selättää täälläkin. Kuulostaa vain niin hankalalta. Todella hienoja juttuja sillä saa tehtyä, niin kun tämä huivi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selätä ihmeessä! Ei se ees ollut hankalaa, roikkuvien lankojen määrä kyllä ärsytti, mutta ei muuten. Tai no, ympyrä vaati vähän kokeilemista. Ja sit sillä oli vähän väliä, että kummin päin lankoja kierti toisiinsa vaihdoskohdassa, koska eri kiertosuunnat vaikuttaa siihen näkyykö vaihdos enemmän edessä vai takana...mutta jos neulois vaan sileää niin voip. olla että tätä ongelmaa ei tulisi? Aina oikein neule ei ehkä ollut helpoin yhdistelmä intarsian kanssa. Mutta siis, kiitos :D

   Poista
 5. Kiitos seurasta itsellesikin. :) Ihana turvalonkerokamu ja tuo tuubihuivi on mainio. Mullakin on tuo intarsia vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti! Suosittelen näin yhden huivin perusteella lämpimästi intarsian kokeilua :D

   Poista