2015/05/05

NOSH UUTUUDET JA ASTETTA KIVEMMAT IMETYSMEKOT

Kuvat lainattu NOSH:n sivuilta

(Blogiyhteistyö) 
Vähän ennen mun äitiyslomaa Jokke vihjaili nätisti, että nyt kun oot enemmän kotosalla, niin sähän voisit hankkia vaikka jotain kivoja mekkoja kotivaatteiksi. Voi ehkä olla, että takapuolesta roikkuvat vanhat collegehousut (Jokke kutsuu niitä vaippahousuiksi) ja nukkaantunut paita ei aivan mee kivoista kotivaatteista. Olin itekkin aivan intona, että joo nythän mä alan vähän satsaamaan, itsenikin iloksi....ja sitten tuli muutto, joulu ja vauva, niin niinhän niiden mekkojen hankinta jäi.

Olinkin jo tuomittu kulkemaan vaippahousuissani, kunnes yhtäkkiä syttyi ompelumania ja samaan syssyyn sain vielä NOSH:lta mahdollisuuden päästä ottamaan näppi- ja ompelutuntumaa NOSH:n naisten kankaiden kesäuutuuksiin! Kokeiluja varten sain palaset Kide -jerseytä sekä Maxiraitaa sekä vielä ripauksen aquan väristä resoria

Ja tadaa!! Mulla on kaksi aivan superkivaa tunikaa/mekkoa! Mä tykkään näistä niiiiin paljon, ovat ihania kumpainenkin! Nyt saa lentää meikän vaippahousut roskiin. Näiden mekkkojen ominaisuuksiin kuuluu ihanuuden lisäksi myös imetyshelppous, mikä on tietenkin tärkeä ominaisuus tässä elämäntilanteessa.


Ensin syntyi mekko, jossa kankaana on harmaan/vanilijan värinen Kide*. Kide on napakkaa mutta pehmoista jerseytä, sellaista, että kun sitä vähän hiveltää, niin tietää että nyt on laatua käsillä. Printti toimisi erinomaisesti myös legginssinä, mutta mä halusin tästä ehdottomasti mekon. Kaavan pohjalla on Ruskamekko imetysluukulla. Maustin ja muokkasin kaavaa parilla muullakin valmiskaavalla ja sekä mututuntumalla. Mekko on päällä istuva mutta rento, sopivan lämmin ja kuitenkin kevyt. Eikä imettäessä kummemmin vilku!Toinen saamani kangas oli Maxiraitaa, harmaan/aquan värisenä*. Maxiraitaa olin jo aiemminkin vilkuillut NOSH:n kangasvalikoimista, joten innoissani kävin nyt sen työstöön. Tämä kangas on yhtä pehmeää, hieman joustavampaa ja ehkä aavistuksen ohkaisempaakin jerseytä kuin Kide. Pyörittelin pitkään kangasta kädessä ja ajattelin, etten saisi tästä reilusta metrin palasesta tunikaa. Mutta kappas vaan, syntyihän siitä semmoinen, ja vahingossa vielä melko pitkähihainenkin, vaikka alunperin ajattelin t-paitahihaista.

Tätä jälkimmäistä tunikaa tehdessä aloin jo valmiiksi murehtia, että jääkö nämä ihanat käyttämättä sitten kun ihmetys loppuu. No, voihan noita imetysluukkuvaatteita käyttää ilman imetystäkin, mutta päätin kuitenkin toteuttaa tämän tunikan imetysluukun sijaan tekemällä pääntielle syvän nepparilistan. Naps vaan, niin onnistuu imetyskin! Jälkeenpäin tuli mieleen, että jos tuonne nepparilistan alle miehustaan lisäisi vielä kangassuikaleen, ei imettäessäkään vilkkuisi kuin kivat kankaat. Mutta mitäs sitä turhia ujostelemaan!

Tässäkin kaavan pohjalla oli Ruskamekko (lähinnä kädentien osalta), ja muutoin kaavat syntyi taas parin muun valmiskaavan, yhden kauppaostoisen topin sekä mututuntuman perusteella. Pääntien kanttauksen, nepparilistan sekä helmaresorin tein tuosta aquan värisestä resorista*, joka on muuten niin mukavan ohkaista resoria, että se sopii täydellisesti kanttauksiin.Hei hei siis vaippahousuille! Ja vaikka koko ajan puhunkin kotimekoista, niin kyllä nämä todella jäävät päälle kaupungillekin lähdettäessä. Olipa erimukava ja todellakin tarpeeseen tullut projekti. Ja tämän sekä edellisen postauksen pohjalta voin kyllä todella antaa aivan vilpitömän suosituksen NOSH:in kankaista! Iso plussa vielä luomukankaista ja vastuullisuudesta

-hanne

*saatu blogiyhteistyön kautta

14 kommenttia:

 1. Kauniit ja varmasti kätevät mekot! Kelpaa kyllä kaupungillakin tepastella noissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulis nyt jo vähän lämpimämpi niin lähtisin innolla tepastelemaan! :)

   Poista
 2. Tosi kauniit mekot! Tykkään erityisesti tuosta Kide-kankaasta, nyt houkuttelee aivan vietävästi samanmoinen ompeluprojekti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kide oli tai siis on kyllä vallan ihanaa! Suosittelen lämmöllä ompeluprojektia ;)

   Poista
 3. Yleensä ne lemppareimmat kotivaatteet ovat ne kaikista kulahtaneimmat, joissa ei voisi edes harkita näyttäytymistä ihmisten ilmoilla. Korkeintaan viedä roskat ja nekin nopeasti :) . Mutta vau, nämä ovat sekä mukavan että kauniin näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh no aivan totta! :D Mutta ne mun vaippahousut alkoi olla jo niin ällöt että tuntui itestäkin just yhtä ällölle...:) Nyt onkin nämä mekkoset ollut päällä valmistumisesta asti! :)

   Poista
 4. Ihanat mekot! Kide-kuosista mekkoa kuolasin jo Noshin valikoimista, mutta nytpä taidankin tilata kangasta, niin saan itselleni sopivan mallisen mekon! Täytyy myös perehtyä imetysluukkusysteemin ompelemiseen, niin saan käytännöllistä puettavaa juuri kaupungille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Imetysluukku on ihan iisipiisi ommella, tsekkaappas vaikka Nauravasta napista ohjeet: http://nauravanappi.blogspot.fi/2015/04/normaalitunikasta-imetysversion.html :)

   Poista
 5. Tosi kivan näköiset mekot! Tuommoista neppilistalla olevaa mekkoa suunnittelin itsellekin, mutta mun kangas kerkesi loppua, ennenkun kerkesin tilata :/ On vaan niin kätevä imettäessä, eikä jää kaappiin, kun maitoluukulle ei ole enää tarvetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Voih, joskus ihanimmat kankaat kyllä tuntuu liikkuvan aika vikkelään näissä putiikeissa! Mutta totta, nepparilista on kyllä pitkäikäisempi. Tai vähän suunnittelin, että voisin tuon imetysluukun reunaan kiinnittää jonkun kontrastinauhan joka jatkuis selän puolellekin...sitenhän mekko näyttäis vaan siltä että siinä kohtaa menis sauma :) Ja eihän tuo luukkukaan nyt niin paha ole :)

   Poista
 6. I love both dresses! And your pictures are so beautiful. The one with (your?) baby is full of emotion and those on the field have a very special expression, too!

  VastaaPoista
 7. Oi, kiva kuulla positiivista noista kankaista! ^___^ Yksi ystäväni piti juuri "Nosh-bileet" kotonansa, enkä harmittavasti ehtinyt paikalle, mutta hänen kauttaan tilasin kuitenkin tota Kide-kangasta hiekan värisenä. Kohta pääsee ompelemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just tänään viimeks miehelle totesin että laatu on kyllä aivan todella priimaa! Jos vaan vähän saisin pienennettyä tuota kangasvarastoa, niin tilaan kyllä ehdottomasti NOSHilta lisää kankaita!

   Poista