2013/05/09

HUIVI JA LANKA


Toiset ne vetää jo t-paitaa päälle ja shortseja jalkaa, mutta mä vasta varovaisesti luovun välihousuista. Tuleeks se kesä nyt sitten oikeasti? Saako vielä postailla neulottuja, villaisia juttuja?

Mutta jos ostaa uuden takin, niin tarvii myös uuden huivin. Vaikka oliskin jo melkein kesä. Ihana ihana Cladonia on odottanut kärsivällisesti vuoroaan ja pääsi nyt puikoille aivan yhtä ihanan Araucania Botany Lacen kanssa. Cladonia löytyi Ravelrystä, mutta muistan nähteeni sen monissa suomalaisissakin blogeissa. Cladonia on kyllä semmonen malli, että semmosen jos joskus osaisi itse suunnitella, niin olisin kyllä yksi onnellinen kässääjätyttö! Botany Lace taas löytyi Kerästä. Mä sain osallistua Keräläisen kautta tässä keväällä yhteen projektiin, jonka myötä tutustuin tähän lankaan. Tässä huivissa tuo vihertävä/sinertävä lanka on Kerästä saatua (muistaakseni väri pt1798), ja keltainen (väri pt2114 ) on taas Botany Lace huumassa omatoimisesti hamstraamaani uutuusväriä. 

Ja sit vielä lankaholistin mainospuhe. Teitä on varoitettu!
Jos vain suinkin pääsette, käykää joskus ottamassa näppituntumaa tuohon Botany Laceen. Se on ehkä jämerin lanka mitä on vähään aikaan vastaan tullut. Chileläistä, käsin värjättyä ihanuutta. Se on varsin ohutta (mikä siis on ainakin mulle vähän sellainen nou nou), mutta sitä neulotaan kuitenkin peräti koon 3 1/2 puikoilla ja Cladonia -huivini tein nro 4 puikoilla. Langassa on tasainen, tiukka kierre, minkä vuoksi se joustaa kovasti. Tämä taas tekee sen, että isohkoista puikoista huolimatta langan jousto vetää valmiin neuleen tiiviiksi. Ja kun tuollaista ohutta lankaa neuloo isommilla puikoilla, niin neuleesta tulee pehmoista ja laskeutuvaa. Saatteko kiinni? Niin ja koska lanka on  merinovillaa, niin se on tietty suuuuperrr lämmintä. Aijaijai!



-hanne

29 kommenttia:

  1. Ihana! Upeat värit, ja täydellisen kaunis tuo pitsikuvio! :) Tän mallin haluaisin kyllä kans joskus neuloa itselleni.

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi, aivan ihana huivi! Todella näyttävä ja siksi monikäyttöinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja pidän myös siitä että tämä on tosi ohut...tai kuvaisko kevyt paremmin? Sellainen mitä on helppo käyttää :)

      Poista
  3. Todella ihanan huivin olet tehnyt! Kauniit keväiset värit. Olet taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Malli on kyllä loppujen lopuksi ihan suhteellisen helppo, helpompi mun mielestä, kuin mitä olisin etukäteen kuvan perusteella ajatellut :)

      Poista
  4. Kaunis huivi, ihana tuo malli ja ihanat värit! Kyllähän tämmöisiä neulomuksia saa postailla vaikka pitkin kesää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä sitten, kun tämä neulominen on kuitenkin eniten se mun juttu :D

      Poista
  5. On ihana! Täytynee käydä ensi viikolla Kerässä hipelöimässä tuota lankaa. Tein oman Cladonian Malabrigo Yarnin lace -langasta ja muistelisin että ehkä jopa tuolla ohjeen 4.5 puikolla. Mutta siitä tuli vähän liian pieni, ei saa oikein käärittyä (solmittua) kunnolla kaulan ympärille. Jäi harmittaan :( Sulla näyttäis ainakin kuvan perusteella pitemmältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ensin ajattelin että tämä olisi jäänyt liian pieneksi, meni kyllä hyvin kaulan ympärille ja solmuun, mutta vain kertaalleen. Mutta jälleen kunnon pingotus yön yli auttoi kovasti, huiviin tuli melkein puolet lisää kokoa. Mutta jos vielä teen uusiksi Cladonian niin saatan kyllä tehdä sen vielä isommilla puikoilla. Mää tykkään kun on kokoa! :)

      Poista
  6. Todella upea ja mitkä värit! Cladonia on roikkunut mun listalla, mutta aina jäänyt tekemättä ohuen langan takia. En edes huomannut katsoa ohjeesta puikkokokoa. Tämähän muuttaa kaiken! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ohjeen puikkokoko on muuten peräti 4,5! Suosittelen kyllä kokeilemaan. Ainut hidas ja vähän ärsyttävä osio oli tuo viimeksi tehtävä nirkkoreuna, siinä päätellään aina 4 ja luodaan 6(!!!) jotka myös päätellään...näin edeten tuon loppureunan teko kestää sata vuotta...ens kerralla teen kyllä virkaten :D

      Poista
  7. Kaunis huivi ja ihanat värit! Pitää yrittää joskus päästä hipeltämään tuota Botany Lacea, kuulostaa mielenkiintoiselta langalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä tykkään erityisesti tuosta keltaisesta, se on luonnossa vielä kauniimpi!

      Poista
  8. Niin kaunis ja oi, keltaista! Ja kyllä vielä saa postailla talviasusteista! Itsellänihän ei ole kuin pääasiassa talvineuleita kesken ja eräskin valtaisan paksu kaulaliina esittelemättä. :---D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että saa :D Ja sitä paitsi, suomen kesä on niin lyhyt että ehkä me ollaankin tavallaan vain jo aikaamme edellä?? :D

      Tuo keltainen on luonnossa vielä kauniimpi ja vivahteikkaampi, aivan ihana!

      Poista
  9. Mun mielestä villahuivi on joka kauden tuote. Ja jos sitä pitää t-paidan kanssa, ei kerrankin palele... ;) Tuosta langasta ei parane kieltäytyä, jos ja kun vastaan tulee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, mä oon ihan samaa mieltä! Samoin villasukat toimii sekä kesällä että talvella!

      Poista
  10. It is beautiful and perfect for spring time...although I am not yellow woman, I love the combination and the pattern....should try!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, I really like it too, the color and the pattern :)

      Poista
  11. Kaunis huivi. Mä ainakin teen kesää kohti enemmän ja enemmän pitsihuiveja =) Mullakin on tää ohje ollut jonossa ikuisuuden ei vaan oo löytynyt sopivaa lankaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No ehkä tämä oli sitten ihan sallittu postaus :) Mäkin marinoin tätä ohjetta melki vuoden, olipas kiva saada se poikes to do listalta ja olalle :)

      Poista
  12. So beautiful! I like this color! Good job!

    VastaaPoista