2012/10/02

Yllätyssynttärit + DIY cupcake -baari


HUH. Yllätyssynttäreiden järkkääminen on raskasta puuhaa. 
Normaalisti mä kerron Jokelle arviolta kaiken, lisäksi kysyn sen mielipidettä varsin monessa asiassa...Siispä yllätyssynttäreiden järkkääminen herralle itselleen oli varsin jänskää puuhaa. Mun piti koko ajan tsempata etten möläytä sille jotain synttäreihin liittyvää. Varmaan tuhat kertaa olin jo avaamassa suutani tarkoituksena hihkaista "arvaa mitä, H ja V pääsee kans viikonloppuna sun synttäreille!" tai "jee, ne Teippitarhan pillit tuli!" tai "hei kato minkä idean löysin tarjoiltavaksi!!". Veikkaan, että tommonen olisi hieman pilannut yllätystä...Mutta mäpä sainkin joka kerta nielaistua lauseen viimeistään kahden ensimmäisen sanan jälkeen, niin että kun Jokke tuli nyt lauantaina treeneistä kotiin, ei se osannut aavistaa YHTÄÄN MITÄÄN. Olin varsin tyytyväinen itseeni. Minä, möläyttelijä, sain pidettyä salaisuuden! Ja mahtavinta oli tietenkin se, että lähes kaikki tärkeimmät kaverit pääsivät paikalle, osa pitkänkin matkan takaa. Niin hienoa!

Salaisuuden säilyttämistä auttoi hieman se, että tein lopullisen päätöksen synttäreiden järkkäämisestä vasta pari viikkoa ennen synttäreitä, ja suunnitteluun ehdin panostamaan kunnolla vain jälkimmäisellä viikolla. Mulla ei ollut tarjoilun osalta ihmeempiä suunnitelmia, mutta sitten törmäsin Green wedding shoes sivuston postaukseen, jossa esiteltiin valtavan hieno "cupcake-topping-bar". 

Mikä mahtava idea! Pöytä, jossa on tarjolla muffinsseja sekä herkullinen valikoima erilaisia kastikkeita, strösseleitä sekä marjoja muffinssin koristeluun oman maun mukaan! Huippua! Jokke on lisäksi vimpan päälle muffinssimiehiä, joten tämä sopi näihin pippaloihin enemmän kuin hyvin. Idea oli (mulle) täysin uusi ja minä vähän ronkelina syöjänä arvostan suuresti tällaisia "valitse itse herkkusi" mahdollisuuksia. Myös suolaisten osalta oli helppo toimia sitten samaan henkeen, erilaisia leipiä ja leivän päälle herkkujuustoja, levitteitä, salaatteja sun muuta.


En ehtinyt panostaa muffinssibaariin läheskään niin paljon kuin olisin halunnut (salaa leipominen on yllättävän hankalaa!!), enkä myöskään ehtinyt hankkia mistään tuoreita marjoja. Höh. Kasasin kuitenkin pikaisesti toissakesäisistä häistä yli jääneistä vanhoista piirakkavuoista sekä kynttilänjalasta (jonka spraymaalasin valkoiseksi) taas yhden keksitelineen, tai tässä tapauksessa muffinssitelineen, se näkyy tuossa vähän ylempänä kuvassa.  Tällä kertaa liimana käytin Bison pikaepoksiliimaa, toimi erittäin hyvin! Kahtena muuna muffinssitarjoiluastiana käytin vanhoja suorakaiteen muotoisia alumiinisia kakkuvuokia.

Muffinssit:

Muffinssibaarin täytteet:
  • vaahtokarkkeja 
  • värikkäitä suklaaraekarkkeja 
  • suklaarouhetta 
  • vadelmakastiketta 
  • mustikoita 
  • kaurahiutalehyvettä 
  • kinuskikastiketta
  • vanilijakuorutetta
  • suklaakuorutetta 


Muffinsseista mun  ehdoton suokkari oli suolapähkinä-suklaa -muffinssi, Jokke taas piti banaani-toffee -muffinsseista. Muffinssien tunnistamista helpotti huomattavasti eriväristen vuokapaperien käyttö, vaikka värit nyt olikin vähän mitä oli. Kuorutteista vain toiseen löysin viime hetkillä oikean pursotinpussin, tuntui kuitenkin että vieraiden oli helpompi käyttää perinteistä "kupista lusikalla" metodia, sillä tätä pursottimessa ollutta kuorutetta käyttettiin selvästi vähemmän. Toisaalta sillä sai vähän kikkailla jos semmoisesta pitää :)

Summa summarum. Suosittelen lämpimästi tällaista muffinssibaaria! Tästä löytyi kaikille jotain ja (mikäli tällaista ei tarvitse järjestää salassa, heh) baari syntyi varsin pienin ponnisteluin. Mä leivoin nyt neljää eri muffinssimakua, mutta varmasti olisi riittänyt yksi tai kaksikin eri makua. Koristeluun löytyy vaihtoehtoja loputtomiin, ja tarjoilutapana tämä oli ainakin mulle aivan uusi ja raikas juttu. Ehkä vähän amerikkalainen, mutta hei, mikäpä ei olisi?

-hanne

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

P.S. Kiitos jo nyt isostijajättimäisesti kaikille Eilen tein -synttäriarvontaan osallistuneille! Mä oon lueskellut vastauksia liikuttuneena ja vaikuttuneena. Mahtavaa ihmiset! Miksei kommenteissa voi olla "TYKKÄÄN!!" painiketta!?!

+++++++

P.P.S. Lankakauppa Kerä, josta postailin aiemmin, laittaa ensi viikoksi pystyyn pop-up kaupan Helsinkiin! Jee!! Kaikki paikalle, mä ainakin meen!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

33 kommenttia:

  1. Oi nam! Nyt tekee mieli muffinssia. Ja muffinssibaaria. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hähää :) Meillä on vielä pari muffaria jäljellä, lohduttaako yhtään? :D

      Poista
  2. Ihana idea! Taidan napata tän ja soveltaa lastenkutsuille. Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voisi varmasti toimia hyvinkin lastenkin kanssa, ainakin pienen valvonnan alla :D

      Poista
  3. Oi, miten houkutteleva herkkupöytä! :)

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtava idea, ja herkkua myös silmille! :) Mitäs tykkäsit tuosta ohjeesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tykkäsin todella, eikai noilla aineksilla voi mennä pieleen?? :D Ja Joken mielestä ne oli setin parhaita muffareita :)

      Poista
  5. Noita Omar-karkkikuppikakkuja on ehkä pakko tehdä joku päivä kouluun! Täytyy varmaan luvata jo etukäteen tuovansa ettei tuu yksin syötyy kaikkee, nomnomnomm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että saat koulusta kiitosta jos näitä viet tarjolle, ovat nimittäin (yllättäen) varsin hyviä ;)

      Poista
  6. Olipas harvinaisen mukava idea, ja niin aion testata tätä myös lastenkutsuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin jotenkin pidin tästä ideasta. Pienellä vaivalla jotain vähän erillaisempaa :)

      Poista
  7. Ihan mahtavia herkkuja! Mun blogissa on sulle pikkujuttu: http://sortofpink.blogspot.fi/2012/10/those-little-things.html

    VastaaPoista
  8. huikee ylläri.
    ja ihan loisto idis toi muffinssibaari. täytynee munkin kehitellä jonninmoiset kekkerit, jotta saatais tollasii herkkuja maistella. njam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä semmoset nyt-ei-ole-mitään-juhlimisen-aihetta-joten-pidetään-juhlat-ihan-muuten-vaan -juhlat ovat erityisen suositeltavia :D

      Poista
  9. aivan ihanan näköisiä kaikki! :)

    VastaaPoista
  10. Voi mitä herkkuja, ihana muffinssibaari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, voin kertoa, että myös maistui hyvälle :D

      Poista
  11. Ihan mahtava idea, ja näyttää niiiiin herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin vähän ollut elämäni aikana tekemisissä cupcake leivosten kanssa, etten olisi kyllä ikinä tämmöstä kekannut itte, mutta huippua että joku on, ja laittaa sen vielä nettiin :)

      Poista
  12. Mahtava idea! Enkä oo mäkään ennen kuullut moisesta! Tuli mieleen, että tohon cupcake-baariin vois yhdistää vaikka jäätelöbaarin ja noi samat fyllingit kävis sitte molempiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunday, sanoisin, että sulla erittäin taidokkaasti rakentunut herkkumaku :D Todellakin, jäätelöbaari samaan! Mä olisin taivaissa! Pitänee keksiä joku juhlien aihe, että pääsee kokeilemaan...:D

      Poista
  13. Hauskoja leivoksia! :D ja hyvä et onnistuit yllättämään joken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuivat myös oikein hyviltä :) Ja juu, olin kyllä varsin tyytyväinen että sain pidettyä yllätyksen, yleensä mä möläyttelen kaikki vähänkin salaiset jutut...

      Poista
    2. Kuolaan tolle ensimmäiselle kuvalle! :--) Joo, mahtoi olla todella hankalaa pitää suunsa kiinni pari viikon ajan kun samalla järjestit juhlat :D
      pari vuotta sitten keksin järjestää poikaystävälleni yllätysjuhlat, tosin VASTA juhlien edellisellä illalla... Tunnelma oli yhtä hullunmyllyä, oli kiire siivota, käydä äkkiä kaupassa ostamassa kaikkea tarvittavaa, leivota kakut, kutsua melkein 20 kavereita paikalle. poikaystävän kanssa piti vielä käydä kaupassa ostamaan "tekosyyksi" ruokaa ja siksi aikaa kaverit pääsivät kämpälle.. niitten oli pakko viedä autonsa muualle piiloon, jottei poikaystävä huomaisi ja aavistaisi mitään. hyvin onnistui yllärit! :D mut ens kerral mieluiten vähän riittävän aikaisemmin vois jo järjestellä.. ehkä :D

      Poista
    3. Heh, no vähä niinku vipaan iltaan jäi meilläkin nuo varsinaiset järjestelyt. Onhan nää yllätyshommat hieman hankalia järkätä, mutta ehdottomasti vaivan arvoisia!

      Poista
  14. Oh wow so yummy. Its looks so beautiful and delicious.Thanks for hare this post.
    UANEPFO

    VastaaPoista
  15. So beautiful post. Its looks so yummy and exciting. Thanks for share a wonderful post with us.
    SSC CGL ADMIT CARD 2018

    VastaaPoista