2012/09/05

Kerällä


vihdoin vierailulla Kerässä! 

Kerä on tullut vastaan jo monessa blogissa, eikä ihme. Jotain mystisen suloista tuossa kaupungin ihanimmassa lankakaupassa on. Siis jotain muutakin, kuin niitä ihania lankoja. Me tehtiin Kerään Tampereelle nyt hyvin pikainen pysähdys matkalla Helsingistä Seinäjoelle, enkä harmikseni ehtinyt edes testaamaan Kerän kehuttuja nojatuoleja. Tyhjin käsin en kuitenkaan (tietenkään) lähtenyt, sepä olisikin ollut varsinainen yllätyskäänne, kun ottaa huomioon vuodenajan ja mun lankaholismin. Ja tietenkin sen, että lankoja löytyi vähän liiankin houkutteleva valikoima aina luottolangoista superextremeherkkulankoihin. Meinas ihan pienen neulojan päänuppi poksahtaa!

Mutta sainpas pidettyä itteni kasassa! Mulla oli nimittäin visio, ja suorastaan suunnitelma. Villatakki! Eikö kuullostakin tarkalle? Mä oon miettinyt tätä paljon! Langaksi tähän projektiin valikoitu Rowanin ihastuttava, ruosteenvärinen Creative Focus Worsted -lanka. Mä oon tästä langasta innoissani kuin pieni apina! Se on pehmeää, vahvaa ja sopivan paksua. Villaa, mausetettuna alpakalla. Ai että. Olin niin malttamaton, että piti samantien repäistä auki toinen silkkikääre (Kerässä todella pakataan langat silkkipaperiin!) ja lähteä tekemään mallitilkkua (jota en yleensä koskaan tee). Vääränkokoisilla puikoilla tietenkin, koska autossa ei sattunut olemaan mukana kuin vaan kahdet puikot. Että ihan valtavasti oli hyötyä siitä mallitilkusta...Mutta sainpas kokeilla!

Suunnitelmat ovat edelleen vähintäänkin epämääräiset ja epäilemättä hitaasti hahmottuvat, sillä kovin vähän villatakkeja neuloneelle villatakin neulominen ilman ohjetta lienee aavistuksen työläs pikku projekti. Mutta jos mä huutelen siitä täällä, niin sitten on ainakin pakko saada jotain aikaiseksikin. Niin että jos ei kuukauteen kuulu mitään, kysykää multa että mites se villatakki..??

Toiseksi langaksi tarttui mukaan liukuvärjätty Langyarns:n Sol Dégradé -puuvillalanka. Siitä syntyy ehkä tuubihuivi. Ainakin melkolähesvarmasti. Kutkuttelemaan mieleen jäi vielä viimehetkillä bongattu ihanan sävyinen sukkalanka ja herkulliset tweed -langat...Onneksi talvi on vasta tuloillaan!


No mutta, koko jutun pointtina oli, että Kerä oli ihana. Ens kerralla menen sinne kutimien, ja ennen kaikkea ajan kanssa. Voisin kokeilla kinuta kupposen kahvia, ja sitten vaan neuloaneuloaneuloaneuloa :)

-hanne

25 kommenttia:

  1. Mulla on nyt kesken neljäs koskaan tekemäni villapaita ja oon tehny sitä kohta kaks kuukautta, eli "jos kuukauden päästä ei vielä kuulu mitään" ei oo vielä mitään hätää :P

    Löysin ihan viikko sitten blogisi ja rakastuin heti! Ihanaa, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no hyvä sitte, yritän ottaa rauhallisesti tuon villatakin kanssa...:) Ja kiitti kiitti, yritän jatkaa :)

      Poista
  2. Harmillista, että tuollainen ihanuus on täältä katsottuna niin syrjässä. Mutta nettikauppa varmaankin on? Ihania ovat ostoksesi ja villatakille pidetään peukkuja pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä kyllä itsekkään ihan viikottaiseksi vierailijaksi pysty ryhtymään, tulis vähän langoille hintaa kun ajais aina parisataa kilsaa niitä hakemaan... :D Nettikauppaa ei ole vielä, mutta on kuulemma tulossa aivan näillä näppäimillä :)

      Poista
  3. Oi, silkkipaperiin kääriminen tekee ostoksista - oli ne mitä tahansa - aina niin juhlavan tuntuisia. Jotenkin ihanaa että lankakerät saavat niin paljon rakkautta ja arvostusta osakseen. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ehkä se on se Kerän tunnelman salaisuus, erityisen suuri rakkaus ja arvostus lankoja kohtaan?? Varsinkin tuo mun miekkonen oli vaikuttunut tuossa silkipaperista. Se on niitä ihmisiä, joka ottaa kaupassa hedelmät paperipussiin (jos vain suinkin mahdollista) ja valitsee papupurkin etiketin tyylikkyyden perusteella. Ripaus luksusta elämään piristää kummasti!

      Poista
  4. Kerä on tullut mulle ihan lempikaupaksi. Tunnelma on lämmin ja ystävällinen. Onnea villatakin tekoon.! T. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä kyllä yhtään ihmettele! Kiitos kovasti, epäilen, että hieman onnea tässä tarvitaankin... :D

      Poista
  5. Sitten kun meet sinne kutimien ja ajan kanssa niin ilmottele, olis kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoittelen :D Voisin toki tulla myös ihan teillekin, ajan ja kutimien kanssa :)

      Poista
    2. No sekin olis tosi jees! :)

      Poista
  6. Voi kääk ja jalat suusta! Mulla on ollut tälle syksylle myös eka villatakkiprojekti suunnitteilla, ja kuin myös Kerä-ihistelyä on tehty. Mä en kestä! Oon saattanut jopa hypistellä tuota samaa lankaa :) Pohdinnassa on vaan se, minkä mallisen tekis ja koska ehtisi istumaan neulontanurkkaan... Minä sentään asun Tampereella, joten Kerään on kerittävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kuten sanottu, mullakin on vielä ehkä millisti epämääräiset suunnitelmat, mutta ne konkretisoituu koko ajan, toivottavasti ihan takiksi asti...:D

      Poista
  7. Mä kävin Kerässä jo kesällä ja oli kyllä ihana paikka, mutta mun langat makaa edelleen kaupan kassissa niissä silkkipapereissa... Aina jotain muuta ajaa puikoille edelle. Ehkä mäkin kaivan ne nyt esille ja pistän puikoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :D Noin kyllä käy joskus, on mullakin nyt kolmeen projektiin langat ostettuna, ja sitten teen kaikkia vähän silloin ja tällöin...pitäis varmaan palkata joku ulkopuolinen priorisoimaan näitä juttuja :)

      Poista
  8. Siitä lähtien kun Kerästä kuulin olen halunnut käydä siellä, mutta toistaiseksi matka ei ole vielä suuntautunut Treelle... Jospas tässä vielä joskus. :) Näyttää ja kuulostaa niin taivaalliselta paikalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä pistäytyä jos sattuu niille seuduille, pikkuruinen kerä pitää sisällään paljon villaa ja lämpöä :)

      Poista
  9. Ooo... parantumattomana lankahamsterina mun pitänee pysyä pois tuolta. No, en ehkä malta kumminkaan, mutta jos ees vähän ehtis omia varastoja neuloa pienemmiksi ennen vierailua kuitenkin. :)

    Jos ihmettelet miksi blogistani eksyy piipahtelijoita tänne, se johtuu siitä että listasin sut tunnustukseen. Tartu siihen tai jätä väliin, saat valita. Halusin kuitenkin antaa linkkivinkin kivasta blogista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, tartuin kerrankin, ja oikein huolella :)

      Poista
  10. Kävin Kerässä itsekkin kun tamperelainen olen ja täytyy kyllä sanoa että on ihanan kodikas kauppa:) Mukaani tarttui tummansinistä Rowanin Tumble lankaa yksi kerä:) Ihanan pehmoista ja lämmintä, suosittelen kokeilemaan!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsi, kiinnostais kyllä tuo ko. lanka, Kerän Elina just postas tuonne naamakirjan puolelle kauniin muhkean huivin, ja tais olla juurikin tuosta langasta.

      Poista
    2. Niin oli:) Itse teen siitä pipoa, mutta minulla on ongelmia langan riittämisen kanssa kun ostin vain yhden kerän:D

      Poista
  11. Osaatko sanoa saako tuota Rowanin lankaa muualta kuin Kerästä? Itse ei ole mahdollista käydä siellä ennen joulua ja haluaisin tehdä pipoja joululahjaksi ystävilleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kyllä sitä saa. Keränkin pitäisi itseasiassa käynnistellä tässä kohta verkkokauppaa, mutta vielä sitä ei näytä olevan. Helsingissä Rowanin lankoja näytti myyvän Menita (design museon lähellä), ja muistaakseni Titityyn verkkokaupassa on ollut ainakin jossain kohtaa tätä myynnissä. Kannattaa googlettaa, varmaan löytynee myös muita verkkokauppoja.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Täytyypä tilata netistä ja joskus sitten käydä Kerässä hypistelemässä kun sinne päin on asiaa :) Nyt sitten vaan tilailemaan ja joululahjoja neulomaan!

      Poista