2012/10/13

kauheen vaikeita päätöksiä


Te varmasti ymmärrätte mua. Tätä päättämisen vaikeutta.

Kun mun pitäisi tehdä tätä, 
lupasin kaverille jo ajat sitten tehdä sille tämän


Tai sitten mun pitäisi tehdä tätä, 
koska vitsi ku on aina kylmä ja mä niin tarvisin villatakin


Mutta sen sijaan mä haluaisin tehdä tätä, 
koska tämä on jo melkein valmis ja oon tosi innoissani tästä ideasta


Niinpä ratkaisen asian tekemällä tätä, 
koska tähän sain just eilen ihan uuden langan.


Huoh.

-hanne

52 kommenttia:

 1. Juu. Tällä hetkellä tiedän tasan tarkkaan mitä pitäis tehä. Mutta. Kun olis se ja se ja se mitä HALUAIS tehä. Ratkaisu. Enpä tee sit mitään. Just.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse asiassa, hyvin usein käy myös noin. Se on jotenkin outoa. Miten se, että on intoa liian moneen, aiheuttaa sen, ettei teekkään sitten yhtään miteen?!?!

   Poista
 2. Juuh, tutulta kuulostaa. Pitäisi tehdä kaulaliina ja kämmekkäät koska pyöräillessä tulee jo kylmä, mutta oikeesti haluaisin tehdä kirjanmerkkejä:) Ja tuo tilaustyökin tuollaa riivaa, se olisi pakko saada päätökseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi, ku ajattelisit että just vaikka kylmyys olis semmonen sopiva kimmoke, mutta ei. Kirjanmerkkejä, mahtavaa :D Ehkäpä sitten ajatus valmiista, kauniista kirjanmerkistä lämmittää kaulaa ja käsiä pyöräillessä ;)

   Poista
 3. Onneksi on muitakin joilla on monta projektia saman aikasesti työn alla. Kamalinta on se jos jokin rojekti unohtuu ja sitten ei enään muistakkaan mikä siitä piti tulla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pitäis kiinnittää jokaiseen joku pieni lappu, missä on kuvailtu parilla sanalla että mikä tästä on tulossa... :D

   Poista
 4. Ihanaa, että muillakin on sama meininki. Mulla odottaa neljä vasemman käden hanskaa jotka tarvitsisivat kaveriksi oikean käden hanskan. Kaikki tietysti myös erivärisiä =) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, neljä!! Mahtavaa! Hanskat ja sukat on kyllä pahoja siitä, ettei riitä että saa yhden valmiiksi. Yhdellä ei tee oikein vielä mitään. Mutta hei, aloita seuraavan kerran oikean käden hanskasta, ja käytä sekapareja?? :D

   Poista
 5. Haha, varmaan aika tuttu tunne monelle :D

  VastaaPoista
 6. Voi vitsit, että käy kateeksi. Siis sulla on noin monta ihanuutta kesken. Tuo kakkoskuva (ruskea palmikko) varsinkin vaikuttaa oikealta herkulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös ajatuksen tasolla ihana mun päässä. Katotaan kuinka käy. Ja toivottavasti se mikä käy, käy aika pian, kaipaan nimittäin sitä villatakkia joka päivä...

   Poista
 7. Näinhän se menee. Aivan loogista!

  VastaaPoista
 8. Juur näin! Sen sijaan, että mulla olisi kaikki tämä tai tämä tai tämä puikoilla, ensimmäinen tämä on läjä pyykkiä, toinen tämä on siivous jne jne... Mutta mä päätin tehdä vähän kaikkea, ei mitään valmiiksi :)

  VastaaPoista
 9. Täsmälleen samat ongelmat täällä ;) -ja vielä, kun tekisis mieli aloittaa xttätoista :D (siis neljättätoista tai ehkä jopa yhdeksättätoista!!??) Olisipa ihana saada joku pitkäaikainen "rojekti" valmiiksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, multakin löytyy vielä pari muuta "pikku"projektia kassien pohjalta näiden lisäksi, joskaan ei kuitenkaan neljäätoista :D Yksi iso harmitus näissä keskeneräisissä töissä on myös se, että vitsi että ne pussukat ja kassit vie paljon tilaa!?!

   Poista
 10. Just näin. I can feel your pain.

  VastaaPoista
 11. Et ole yksin! :D Kuulostaa liiankin tutulta.

  VastaaPoista
 12. Parasta tai ehkä kuitenkin kauheinta on, kun jotain uutta työtä alotellessa etsii oikean kokoisia puikkoja ja lopulta löytää ne jostain laatikosta tietysti kiinni jossakin viritelmässä. "Ai, kato mulla on tällanenki kesken!" Olen tehnyt päätöksen, että jos keskeneräisiä töitä on enemmän kuin viisi en saa aloittaa uutta. Sen sijaan listaan/piirrän uudet ideat pieneen muistikirjaan. Siellä ne säilyy ja motivoi saattamaan projektit loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ARGH! Se on kyllä pahinta. Itseasiassa tuossa keltaisessa palmikkojutussa on jo kiinni väliaikaispuikko silmukoita pitelemässä, koska tarvin oikean kokoisen puikon toisiin puuhiin...Mä oon yrittänyt kans viritellä tuollaista muistikirjakäytäntöä, mulla on vaan niin huono itsekuri...ihailtavaa jos oot onnistunut pysymään tuossa viidessä!

   Poista
 13. Välittömästi Anteeksi, en tiedä suomalainen käyttöön Google.
  Olen samassa tilanteessa nyt, mutta turhaan 2 Projects yhteenveto neulominen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ongelma on yleinen siis kansainvälisestikin :D

   Poista
 14. Oi nam mitä neuleita työn alla :D Tee aina pari kerrosta yhteen ja vaihda sitten seuraavaan!

  VastaaPoista
 15. Mulla on vähän sama ongelma, että tekis mieli tehdä kymmentä eri työtä yhtä aikaa !

  VastaaPoista
 16. Niin tuttu tunne! Aina pitää pohtia, mitä keskeneräistä jatkaisi eteenpäin ja kun päätös tuntuu liian hankalalta, aloitan uutta tai alan mököttää enkä tee mitään :")

  VastaaPoista
 17. Toi eka näyttää aika lupaavalta :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii :D
   Kyllä siitä kiva tuleekin, haaste on tuon kuvion miettiminen ja laskeminen...mut mää lupaan! Se valmistuu...ööö...uskaltaisinko luvata että lokakuun aikana?? Toivottavasti!

   Poista
 18. Mä niiiiiiiin ymmärrän ja tiedän tunteen!

  VastaaPoista
 19. Mäkin ymmärrän ja jaan saman tunteen! Lattialla, koreissa ja muovipusseissa on sitä, tätä ja tuota! Hampaat irvessä koittaa priorisoida, jos on pakko. Tai ajatella "teen näin ja näin monta riviä tätä kiireisintä työtä ja SITTEN voin tehdä niin monta riviä tätä kivempaa työtä kuin haluan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten kyllä iso haaste meidän pienessä kämpässä, tuo pussinyssyköiden loputon suo. Jo se pelkästään pakottaa ainakin sitten ees jossain kohtaa ja vihdoin ja viimmein saattamaan loppuun vähemmänkin mielenkiintoisen työn...

   Poista
 20. Tuo on justi niinku ärsyttävän tuttua :O)
  Ajattelin jo välillä, että teen itseni kanssa sopimuksen, että alan järjestelmällisesti tekemään keskeneräiset loppuun ja sitten en aloita aina kuin yhden työn kerraallaan, että se olisi jotenkin niin täsmäälistä ja hyvin organisoitua..mutta sitten ajattelin, että ei hemmetti, kun en ole sellainen. Ja vaikka minulla on monta työtä (ja varsinkin ajatusta) yhtäaikaa, niin kaikki ne silti (pääsääntöisesti) tulee kuitenkin tehtyä loppuun, vaikka aikaa menisikin tai purettua ja aloitettua joku muu kivempi, jos siinä välissä on mieli muuttunut tai parempi malli löytynyt :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin yritän tehdä päätöksiä, mutta sitten aina alan miettimään sitä että mä teen käsitöitä, koska HALUAN tehdä niitä. Niin enkö mä sitten saisi tehdä just sitä mitä mä sillä hetkellä haluan tehdä? Töissä pitää tehdä kaikkia juttuja koska on pakko, mutta tämä on "vaan" harrastus, joten...Varsinkin jos saa kuitenkin just pääsääntöisesti kaiken tehtyä joskus sitten loppuunkin asti. Niin että ei muutakun JUST NYT INNOSTAVIA juttuja tulille vaan :D

   Poista
 21. Tuo on täälläkin niiin tuttua..

  VastaaPoista
 22. joo mä ymmärrän... just tota...huoh...

  VastaaPoista
 23. Kyllä! Mullakin kymmenen projektia ja kaikki vaan seisoo :D

  VastaaPoista
 24. just noin täälläkin :) eikä pelkästään käsitöiden kanssa vaan kaikenlaisten muidenkin projektien :D aina sata rautaa tulessa ja niistä saa tehtyä vaan murto-osan...

  VastaaPoista
 25. Itsellä niin sama tilanne. 4 eri neuletyötä kesken ja lisäksi maalausta, teippailua ja sapluunoiden tekoa ympäri asuntoa.

  VastaaPoista
 26. Hih, kuulostaa niiin tutulle! Itselläni on vielä se paha tapa, että kyllästyn helposti keskeneräisiin töihin ja keksin aina aloittamistani töistä jotain parannettavaa - loppujen lopuksi käy usein niin, että puran lähes valmiit työt ja aloitan ne uudestaan pienillä muutoksilla (tällä hetkellä esim. palmikkoneuleen versio nro 4 menossa).. Mies tosin pitää tätä tapaa oikein kätevänä: eipä tule ostettua niin usein uusia lankoja, kun kierrätän vanhoja moneen kertaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mahtavaa, kierrätystä jo ennen kuin on päässyt käyttöön, jonkinlaista esikierrätystä siis? Taatusti sekä luontoa että lompakkoa säästävää, joskaan ei välttämättä hermoja säästävää :D

   Poista
 27. Toi on kyllä niiiiin tuttua! Tosin mulla käy aina niin, etten päättämättömyydessäni osaa sitte tehdä mitään.

  VastaaPoista
 28. Voi kuinka tuttu ongelma. Tämän asian kanssa et taatusti ole yksin. Pitäiskö perustaa joku anonyymit neulojat ryhmä, missä vois jakaa tuskaa muiden kanssa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo. "Hei, olen Hanne ja olen käsityöholisti. Tällä hetkellä mulla on kesken kuusi eri neuletta,." :D

   Poista
 29. Mä niin symppaan sua!
  Eilen tungin taas yhden jättisäkin alotettuja ja melkein valmiita neuleita yläkaappiin. Ne häiritsi mun uusinpien projekstien tekoa...

  T. Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D "häiritsi uusinpien projektien tekoa" Ymmärrän TÄYSIN! :D

   Poista
 30. aijai jai, kui tuttu tilanne. mulla ompelukset, virkkuukset ja neulokset kirkuvat tuota samaa, tiiä sitten minkä ensinnä valmiiksi saattaisi. ja kas, kaik on kesken, aina vaaan. mut aina pitää olla monta kesken, jotta säilyy tuntuma kaikkeen.
  tsemiä sulle "taistoihin". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo tuntuman säilyttäminen. Alan ehdottomasti vetoamaan siihen! Pitää siis olla ainakin yksi virkkuutyö, yksi kirjoneuletyö, yksi palmikkoneule...ja tietenkin vielä jokaista vaatekappaletta tulossa ainakin yksi, ettei esim. kantapään teko pääse unohtumaan. Herranjestas, munhan pitää aloittaa nopeesi monta uutta projektia että saan kaikkiin tuntumaa :D

   Poista
 31. Voi kyllä! Ja vanhin keskeneräinen on jo kymmenen vuoden takaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun mainitsit, niin munkin vanhin keskeneräinen, eräs ristipistotyö, täyttänee myös pian kymmenen vuotta. Ehkä vielä joskus! :)

   Poista