2014/04/29

HARSOHULLUTUS


En kyllä äkkiä muista koska olisin viimeksi innostunut niin kovasti kässähommasta, kuin nyt innostuin harsojen tuunaamisesta! Miten outo innostumiskohde! Mä uhosin Jokelle perustavani vielä harsotehtaan tänne, ja harsotan kaikkien kavereiden vauvat ja vaikka ne kaveritkin! Kivaa, helppoa ja helposti kivaa!

Kaikki lähti siitä, että kasasin leijonapojan tulevalle äidille vaippakakkua, ja halusin sinne harsoja mukaan. Kuukausi aiemmin olimme tehneet toisen leijonapojan äidille vaippakakun, ja sinne ostimme tyylikkäitä Smålfolk -harsoja mukaan. Mutta nyt en löytänyt muita yhtä hienoja, enkä halunnut ostaa samoja. Ostin siis Prismasta Pikku Piian harsopaketin ja ajattelin että laitan vaan niitä perusvalkoisia harsoja vaippakakkuun, mutta sittenpä tuli mieleen että perunanpainanta on mulla vielä kokeilematta! Ainakin Kotipalapeli ja Piipadoo tuli äkkiseltään mieleen inspislähteeksi. Päädyin  käyttämään tuota samaa puolikuuta, ylläri ylläri, ja vitsi että tuli kiva! Tein vielä  toisellekin vauveliinille perunapainantaharson, kolmioireunuksilla.

Ja kun kerta tuunaamisen alkuun oli päästy, ja laatikossa pyöri pussi DEKA -batiikkiväriä, niin päätinpä koklailla liukuvärjäystäkin. Värjäyksen tein abouttiarallaa hieman samaan tyyliin kun viime kevään kokeilut (täällä ja täällä): Tein eka superlaihan väriseoksen pieneen vesimäärään ja dippasin sinne koko harson. Sitten sekoitin veteen lopun värijauheen ja upotin alareunan väriin. Sitten aina muutaman minuutin välein lisäsin reippaalla otteella kuumaa vettä väriseokseen ja syötin harsoa hiljalleen aina vähän pidemmälle veteen.



Vaikea sanoa että kuinka hyvin tuo painoväri pysyy harsoissa, voi hyvinkin olla, että se ahkerassa käytössä vähitellen kuluu. Liukuvärin uskoisin sen sijaan pysyvän oikein hyvin. Mutta ens tuunauskerralla hommaan kyllä vaan vähän laadukkaampia harsoja tai ompelen ne ite! Ikean harsot tuntui jo huomattavasti parempilaatuisilta. Onko vinkkejä muista hyvistä, valkoisista ja kohtalaisen edullisista harsopaketeista? Tai onko kokemusta mistä saisi hyvää harsokangasta, jos vaikka itse ompelisi?


Ja vielä ne vaippakakut. Näihin meni molempiin se Pampersin 58 vaipan paketti ja molempiin tein vielä tuttinauhat mukaan. Sinisen vaippakakun tuttinauhaan kirjailin "ihanin" ja tuossa keltaisessa lukee vauvan sympaattinen työnimi.

Mulla olis vielä yksi vauvajuttu esittelemättä, mutta muuttuuko tämä pian vauvablogiksi, jos on kolme perättäistä "tein kaverin vauvalle" -postausta?

:D

-hanne

61 kommenttia:

  1. WAU! Siis ihan mielettömän ihania ja uniikkeja! Itselläkin vielä perunapainanta kokematta, mutta tästä sai kyllä sellaisen inspiksen että pakko päästä kokeilemaan! :D Mukavaa vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Suosittelen kyllä lämmöllä, sekä perunapainantaa, että harsojen tuunaamista :) Perunalla painettu jälki on kyllä kovasti mun mieleen, tykkään sen epätasaisuudesta ja vaihtelevuudesta. Se samalla tekee myös painamisen helpoksi, kun se ei oo niin justiinsa tarkkaa ;)

      Kiitos, hyvää vappua sullekin :)

      Poista
  2. Niin ihania! :) Miten tosiaan harsot onkin niin tylsiä yleensä. Tässäpä oiva vauvalahjaidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja niinpä, multa kyllä taitaa toi yks peruslahja, junasukat, korvautua ainaskin toisinaan tämmöisellä tai parilla :)

      Poista
  3. Onpa hieno idea! Täytyy varmaan itekki kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli kyllä helppoa ja hauskaa puuhaa :)

      Poista
  4. Kuinka somaa! Mulle vaippakakut on vain kaukainen amerikkalainen pinterest-tapa, ekaa kertaa näin jonkun "tutumman" tekevän sellaisen. Tai sitten olen vain auttamattomasti liian nuori vielä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no sitähän se vähän on! Tai eka kai tuli babyshowerit (ehkä jokunen vuosi sitten?) ja sitten niiden myötä myös vaippakakut :) Mutta toisaalta eipä tuo huono homma ole, niitä on kuitenkin kiva tehdä ja antaa, ja luullakseni myös saada :) Hyvä lahja esim. isommalta porukalta, kun siihen saa tungettua kaikkea tarpeellista!

      Poista
  5. Mun on pakko kokeilla tota harsotuunausta, on nimittäin tosi vaikea löytää kivannäköisiä kaupasta! Ja lisää lisää vauvajuttuja, terveisin 2kk pojan kässä-äiti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no hyvä, nyt nimittäin taas on niin monet kaverit vauvaa saamassa, että myös näitä vauvalahjoja ja juttuja ehkä nyt sitten riittää :)

      Poista
  6. Kiitos ideasta. Sain juuri mun siskolta pussillisen vanhoja harsoja. Osa oli jo aika kulahtaneita ja harmaita. Mietin, että oisin värjänny niitä meijän tulevalle pienelle. Mutta tästä sain inspiksen tehdä niille jotain muuta ku perusvärjäyksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, jos osui tämä sopivaan rakoon! Ja ainahan voi yhdistää tuon perusvärjäyksen ja sitten vielä painannan ;) Siis jos on aivan liikaa aikaa käsillä...:D

      Poista
  7. Minen ole ennen nähnytkään kertiksistä tehtyä vaippakakkua, olen ajatellut sen liittyvän vain kestovaippoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsitys on, että vaippakakut tehdään yleensä nimen omaan kertakäyttövaipoista. No, en nyt tietenkään ole kahden kakun jälkeen vielä varsinaisesti asiantuntija, mutta jos googlaa vaippakakun suomeksi tai enkuksi, niin kertakäyttövaippakakuilta ne mun mielestä näyttää :) Mutta toki siihen voisi upottaa yhtä lailla myös kestovaippajuttuja :)

      Poista
  8. Hienot kakut ja tuttinauhoistakin suorastaan innostuin, tein nimittäin sellaisen itsekin tässä justiinsa (mutta nää on ehkä tavallaan hienompia, ainakin sopivat kokonaisuuksiin erinomaisesti). Mutta mistä sait ne silikonirenkaat noihin tuttinauhoihin? Meiltä päin ei ainakaan nappikaupasta löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä oon tilannut noita silikonirenkaita joskus kauhean läjän semmoisesta nettiputiikista kuin Nappikauppa Punahilkka http://www.nappikauppapunahilkka.fi/. Sieltä löytyy sekä noita renkaita että nipsuja. Ja paljon kaikkea muutakin :)

      Poista
  9. Ihan mahtavia! Tästä sainkin idean, mitä meidän lapset askartelee sateisena vappu-päivänä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän voiskin kyllä todella olla mitä kivoin puuha lasten kanssa! :)

      Poista
  10. Kaikki on niin hienoja! Ihanan jenkki tuo vaippakakku :)
    Minäkin perunapainoin pari harsoa jonkun aikaa sitten piipadoon innoittama
    http://onshore-again.blogspot.fi/2014/02/stamping-rehearsals.html
    Eurokankaasta saa (ainakin vuosi sitten sai, silloin sitä ostin) harsokangasta 80cm leveänä.
    Lisää vain vauvajuttuja, mulle tuo aihe on ainakin kohtuu ajankohtainen vaikka oma vauvani taitaa kohta ollakin jo taapero iässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Ekaan ikinä näkemääni vaippakakkuun suhtauduin hieman epäillen, mutta nyt kun oon päässyt semmoisia itse tekemään, niin voi että kun se onkin hauskaa puuhaa :D
      Ja oho, niinpä ollaan oltu sitten samoissa puuhissa! :) Aivan valtaisan kaunis se keltainen pyyhe, voisinpa ehkä ottaa sulta siitä hieman mallia ;)
      Ja kiitos vinkistä, pitääpä käydä tsekkailees eurokankaan varastoja...miten ei tullut mieleenkään?

      Poista
  11. Voi ei miten hienoja! Minun täytyy ehkä kopioida tämä idea tulevaa nyyttiämme varten. Aivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen lämmöllä idean kopiointia :)

      Poista
  12. Oih että kuinka hienoja harsoja. Itse oon pesukoneväreillä värjäillyt, mutta eihän ne oo mitenkää noin tyylikkäitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mutta pesukonevärjäilyllähän saa aivan erittäin hienon pohjan painamiseen :)

      Poista
  13. Vastaukset
    1. <3 Ja hyvä kuulla, ymmärrän että äitejä ehkä kiinnostaakin, mutta tietty ideaalia olisi, että myös ei-lapsellisetkin saisi näistä jotain irti :)

      Poista
  14. Ihania on kertoo onnellinen omistaja! On se mukavaa, kun on näin taitava ystävä! Kiitos, kiitos, kiitos! NP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!! Ja eipä ehkä aikaakaan kun itse käyttäjäkin pääsee testaamaan...? ;)

      Poista
  15. Saisko kakuista kuvat pinterestiin? :) Vois omalle boardille sit pinnata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Santtu näytti jo nuo pinterestiin pinnanneen: http://www.pinterest.com/santtunen/gift-ideas/ :)

      Poista
  16. Hienoi! Erityisesti tuo keltainen tuo kivan lisän puolikuihin.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvät inspislähteet ;) Totta, keltainen piristää kivasti :)

      Poista
  17. Mä voin vastaanottaa kans painettuja harsoja lahjaksi!!! ;)

    t. Redux

    VastaaPoista
  18. Mageita juttuja taas! Kaveripiirissä alkaa vauva-kiintiö olla jo täys. Omalla kohdalla varsinkin. Mutta hyvä näitä ideoita on olla korvan takana. Kangasvärit pitäis kyllä käyttää pikkuhiljaa loppuun! Ehkä sun seuraava aihe onkin "Tein vauvan".. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, joo kieltämättä painetta ois vähän joka suunnalta alkaa omiin tekohommiinkiin :D "I'm so crafty that I make people" :D
      Ja juu, korvan takana on hyvä pitää vinkkiviitosia vähän joka juhlaan...ainahan niitä yllättäjiä kuitenkin löytyy :)

      Poista
  19. Todella kauniita harsoja, mahtava idea! Täytyy laittaa muistiin jos vaikka itsekkin innostuisi kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä kyllä tosiaan teen heti lisää, jahka koululta kerkiän! :)

      Poista
  20. Tosi kivoja harsoja niiden ainaisten valkoisten yksilöiden tilalle!:) Itsekin värjäilin juuri eilen perunalla ja omenalla, tosin ihan puuvillakankaalle.:)

    VastaaPoista
  21. Ihan parhaita harsoja ovat olleet Ruskovillan harsot. Mutta kalliimpia ovat myös, kuin pikku piiat. Harsokangasta olen ostanut toisinaan myös ihan paikallisesta kangaskaupasta.

    VastaaPoista
  22. Ei haittaa vaikka "vauvailet" ;) Minun kolmen lapsen kokemuksella kaikkein ohuimmat, hötöisimmän tuntoiset harsot on ne jotka on olleet eniten/mieluisimmat käytössä. Ne kaikkein parhaimmat on itse asiassa perintöä omilta vauva-ajoilta :D

    VastaaPoista
  23. Ihania! Harmi kun meillä on kohta harsoaika takana. Tai ehkä tuunaan nuo meidän vanhat miehen siskolle, kun tuntuu ettei kukaan kaipaa muuten käytettyjä harsoja.

    VastaaPoista
  24. Ajatus jäi kytemään, ja kun taloudessa ei enää harvoja käytetä, ajattelin painaa lakanakankaasta kesämekkokangasta saman tyyliin

    VastaaPoista
  25. Ei pöllömpi hullutus :) Kivat kakkukeot!

    VastaaPoista
  26. Taidanpa itsekin kokeilla tuota puolikuuta johonkin :) Perunapainantaa harrastettiin joskus mukulana (haha!) kotona äidin kanssa!

    P.S. Blogissani on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  27. Jutta -tuotteen harsot ovat hyviä ja jos ihan superpehmeitä haluat, niin bambuharsot ovat ihania. Itse olen niitä värjännyt pesukonevärillä.

    VastaaPoista
  28. Mulla on ainakin kangasväreillä painettu harso kestänyt käytössä oikein hyvänä. Painoin pingviinejä sabluunalla :)
    Ikean harsoja ei suosittele. Ei kovin käteviä, kun eivät ime mitään. Ehkä sadesuojaksi vaunuihin ;D

    VastaaPoista
  29. Harsot ja villahousut olivat todellakin parhaita pikkuvauvan hoidossa :) Miehen vauva-ajalta peräisin olevat toimivat parhaiten. Olin niin innokas taittelija, että löysin niitä pinoja vielä "vauvan" ollessa kolmevuotias :D

    VastaaPoista
  30. http://kangastukku.com/?pg=182&page=Group&nimi=Harsot
    Tuolta voi esimerkiksi tilata harsokangasta.

    VastaaPoista
  31. Blogi katkolla kun ei mitään ole tullu pariin kuukauteen? :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, joo, pahoittelen kovasti asiaa! En ole suunnitellut taukoa, mutta tässä on ollut vähän kaikenmoista muuta...olisin ehdottomasti laittanut asiasta ilmoituksen, jos olisin tajunnut että tauko tulee näin venymään... :( Mutta nyt olen aivan näillä näppäimillä palaamassa intoa täynnä! Kiitos kärsivällisyydestä :)

      Poista
  32. Oooooh!
    Pitäisköhän mun sittenkin kaivaa vanhat harsot takas kirppiskasasta ja vähän tuunata niitä?
    Tosin ei niille kyllä enään mitään käyttöä ole :/
    Tai mitäköhän muuta käyttöä keksisi harsoille kuin puklurätiks?

    VastaaPoista
  33. Sinä ja Marimekko olette saaneet samasta paikasta inspiraatiota ;) Eilen selailin mm:n sivuja ja pakko oli tulla katsomaan tätä vanhaa postausta, kun muistelin, että ne vähän toisiaan muistuttaa ;D https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/kumpu-huivi-041045-193

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! :D Mä kyllä inspiroiduin ihan tylsästi vaan muista blogeista ja niiden puolikuumuodoista, kun Marimekolla on varmaan tässä taas takana joku hieno suomi-tarina jostain mummolan verhoista tms :D Lopputulos on näemmä kuitenkin lähes tismalleen sama :)

      Poista
  34. Moi! Kiinnostaisi tietää, onko painetut harsot kestäneet kovaa käyttöä? Oletko pessyt 60 asteessa? Ja mitä värejä käytit, mitkä olisi laadukkaita?
    Blogisi on ihana ja inspiroiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelen vastausviivettä, huomasin kommentin vasta nyt! Tuossa liukuvärjätyssä käytin muistaakseni Deko -nimistä käsinvärjäysväriä ja se kyllä ei ole valitettavasti oikein kestänyt. Sen sijaan painetut kuviot on kestänyt (omissa vastaavissa) harsoissa erinomaisesti. Ne on tehty Emotuotannon painoväreillä. Emotuotantoa suosittelen lämpimästi, oon käyttänyt sitä moniin moniin muihinkin töihin ja värit on aina pysyneet erinoimaisesti!

      Poista