2014/04/20

VIIMEINEN VÄINÄMÖINEN
Ja hyvää pääsiäistä ystävät!
Nyt on käytetty tuo Louhettaren luolan Väinämöinen pientä sinistä nöttöstä vaille loppuun asti! Johan siitä syntyi huivi ja pipo...Mutta jotenkin nyt koin syvää kiintymystä tähän lankaa. Viimeiseksi halusin vielä jotain harmaavoittoista, vaikka sitä olikin jäljellä ihan tosi vähän vaan.

Musta tuli viime keväisten Ruista ranteeseen -kämmenikkäiden myötä vannoutunut kämmenikäs ihminen. Kämmenikkäiden kans kun on vaan niin helppo elää; kädet pysyy lämpiminä ja tarvittaessa saa jemmattua sormetkin sinne sisään jos on enemmän viimaa. Ja sit voi tietty käyttää helposti kännykkää, mikäs sen tärkeämpää! Niinpä langanloput päätyi kämmenikkäiksi. Nämä tein hieman muunnellen tuota mun Ruista ranteeseen -ohjetta, silmukkamäärän taisin tiputtaa peräti neljäänkymmeneen, varsi on tietty paljon lyhyempi ja resorit pidemmät. Hieman meinasi tuo harmaa loppua kesken, ja varsi oiskin voinut olla vähän pidempi, mutta toimii nuo noinkin.


Ja että nyt erityisesti välittyisi tämä pääsiäinen, niin pakko kuulkaas laittaa tähän pääsiäisnoita kissoineen. Tämän on pienen pieni hanne omin pikku kätösin, tunteella ja innolla askarrellut joskus vuosia sitten. Tuo kissa on niin liikuttava! Noita-akka pääsi kissoineen koristamaan nyt pääsiäisenä mun vanhempien pihalle perinteisen pääsiäiskuusen(?!?) oksia pääsiäisen ajaksi.


Jännä muuten, että mua edelleen neulotuttaa, vaikka on jo aikas kunnolla kevät. Yleensä tähän aikaan alkaa neulonta tökkiä. No mutta tänään lähti tilaukseen Molla Millssin UUSI VIRKKURI -KIRJA!!!! joten ehkä se...ööö...virkkuusi(?) sieltä nostaa taas päätään! Lisäksi tein nyt viikonloppuna kevään ekat betonihommelit, ja se jos mikä on aina varma kesän merkki ;) 

Vieläkö te neulotte?

-hanne

12 kommenttia:

 1. Tosineuloja ei luovu puikoistaan kesäksikään. Kesää seuraa aina syksy ja siihen on hyvä varustautua ajoissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Me ei olla koskaan myöhässä, vaan aina ajoissa! :D

   Poista
 2. Hei, kävin jo klikkaamassa tykkääväni, mutta piti palata. Tulin vain kertomaan et olen sun ohjeilla tehnyt Pipon ja kämmekkäät. Kiitos paljon ohjeistasi!

  VastaaPoista
 3. Heippa ja kiitos ihanasta blogista. Sun töitä on ihana käydä vilkuilemassa. Sain juuri edellisyönä valmiiksi villasukat, jotka menevät klapikonevuokraajalle. Puikot ovat yleensä kesän huilaamassa, jolloin ehtii virkata ja puuhailla puutarhassa paremmin. Syksyllä (elokuussa) taas tekee mieli neuloa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos kovasti kommentista <3
   Mullakin yleensä vähän kesäksi hiipuu...mutta katsotaan kuinka nyt käy :)

   Poista
 4. Kivat kämmekkäät. Ja jotenkin erityisen kivat kuvat! Kyllä täälläkin vielä neulotuttaa, mutta kevään mekkejä ilmassa kun ompeluttaa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun pikkuveli sanoi että se oli eka pitkään kattonu noita kuvia ja luullut että esittelin tässä postauksessa itse värjäämiäni höyheniä...sit vasta lopuksi tajusi että kyse onkin kämmenikkäistä :D

   Poista
 5. Se tunne, kun saa sen lempparilangan käyttöön viimeistä senttiä myöten. :) Nätit kämmekkäät, varmaan hyvät myös sormikkaiden päällä (sitten hamassa tulevaisuudessa, jos ja kun joskus tulee taas kylmä ;))). En kovin usein virkkaile, mutta usein vaihdan keväällä neuletöitä sentään kevyempiin lankoihin. Nyt en. Sukkaa pukkaa ja merinolla mennään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Ja kiitos! Kämmenikkäät on kyllä niin kivoja kun menevät pelkästään ja just vielä hanskojenkin kans.
   Onkohan tämä varhainen kevät sekoittanut neulojien päät niin että neuloosi vaan jatkuu ja jatkuu?

   Poista
 6. Oikein kivat. Pitäisi itsekin kokeilla kun on tullut tehtyä kynsikkäitä ja sormenkoloissa on aina puuduttava homma. Kyllä puikot heiluu kesät talvet ja koukku myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, nämä valmistuvat kyllä aivan todella paljon helpommin!

   Poista