2014/03/23

OODI HUIVILLE


Mä niin tykkään tästä. Tykkään tykkään tykkään. Mä rakastan huivin lankojen värejä ja mä rakastan tätä huivin mallia! Tämön ihana! IHANA! Mä halaan ja pussailen tätä, ja kietoudun siihen uudelleen ja uudelleen ja tykkään siitä ikuisesti!

Lankana mulla on tässä Louhettaren luolan Väinämöistä*. Valkkasin väreiksi sinisen Farkun ja harmaan Savun. Valinta oli helppo, koska ne nyt sattuivat olemaan ehkä maailman kauneimmat vyyhdit. Tuo sininen, se on kuulkaas ihanimman värinen sininen ikinä ja harmaan sävy on mukavan lämmin. Molempien lankojen väri ja pinta on elävä, mutta kuitenkin rauhallinen. Huivi ei siis pidä nyt sisällään varsinaista värien ilotulitusta, ja raidoitus voisi ehkä päästä paremmin esiin voimakkaammilla kontrasteilla, mutta nämä nyt on vaan aivan mun värit! Huiviin sain Jonnalta Kerästä vyyhdit kumpaakin sävyä, ja sinistä ostin vielä yhden vyyhdin lisää, kun se uupui vähän kesken. Nyt mulla on sitten sitä ihanaa sinistä jäljellä vielä muihinkin puuhiin. Ja jäi sitä harmaatakin nykerö. Jotain kivaa pitää näistä vielä tehdä!
Ja sit tämä malli. Voi Veera Välimäki! Huivi on tietenkin Veeran Stripe Study -huivi. Tämä on itseasiassa mun ensimmäinen Veeran mallin mukaan tehty neule, vaikka multa löytyy kyllä hyllystä myös Veeran kertakaikkisen hieno Lankaleikki -kirja. Sieltä olisi muutama malli ehdottomasti tehtävä, ehkä sitten seuraavan neuloosin iskiessä! Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa myös Veeran Ravelryn neulemallikokoelma

Nyt mä halusin valkata itelleni ison ja selkeän huivin, ja sitä tämä todella on. Huivi on suunnitteltu selkeäksi tehdä, eikä lankoja jää pääteltäväksi kuin kaksi molempia värejä. Huivin jujuina on Veeralle tyypillinen kauniisti laskeutuva ja joustava ainaoikein neulepinta, mielenkiintoinen raidoitus ja lyhennetyt kierrokset. Huivi on kolmiohuivi, mutta raikkaan epäsymmetrinen. Osaisinpa tällaisen vielä joskus itsekin suunnitella!


Tässä nyt yhdistyi kaksi hienoa ja laadukasta suomalaista, Louhettaren luolan Väinämöinen kauniine sävyineen ja neulonnan rokkistaran Veera Välimäen Stripe Study. Lämmin lämmin suositus molemmista! 

Terkut myös Elmalta, että ihana on.

-hanne

*osin siis saatu blogin kautta, osin itse ostettu

36 kommenttia:

 1. Ihana ihana, haluan samanlaisen! Värit ja malli, oivoi!

  VastaaPoista
 2. Nyt on selkeesti stripe study -villitys menossa. Törmään viikon sisään ties monettako kertaa siihen, että joku tekee tota huivia. Plus pari viikkoa sitte kaivoin itte 2 vuotta sitte tulostetun huiviohjeen laatikosta ja ryhdyin neulomaan. Tänään tuli valmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai, oho :D Mä ajattelin että oon niin jäljessä kaikkia kun nyt vasta teen Veeran huivia :D Ehkä nyt on vaan niin täydellinen huivikausi, mulle ainakin kevät on huivien aikaa :) Hurraa huuto huiveille!

   Poista
 3. Onpa kyllä. Pakko tehdä itsekin. Mitenkähän hitossa onnistuisin yhdistämään työnteon ja neulonnan? Turhauttaa lukea tietokoneen äärestä tällaisia maanantaiaamuna kun on vielä monta pitkää tuntia siihen, että pääsee puikkoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olen pahoillani :D Voinko kääntää veistä haavassa ja kertoa, että mä oon tehnyt tätä aika paljon koulussa luennoilla? :D

   Poista
 4. Ihana! Juuri tuollainen huivin pitää olla, pelkistetty ja ISO ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä tein viime keväänäkin ihanan huivin, mutta se on kyllä ihan tosi pikkuruinen nyt kun tähän vertaa. Huiviin pitää voida kietoutua :)

   Poista
 5. No onpa tosiaan ihana ja niin hurjan kauniit värit!

  VastaaPoista
 6. Kaikin puolin mahtava - hyvät värit ja tuo malli nyt on niin hieno. Valkoiset kissankarvat tuovat taatusti oman sympaattisen lisänsä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D totta, ne todella tuovat sympaattisen lisänsä...niin tähän huiviin, kuin kaikkeen muuhunkin mun vaatetukseen. Ja kenkiin. Ja kasseihin. Ja sohvaan. Ja verhoihin. Ja mun silmiin (ah siinä vasta tunne!) ;)

   Poista
 7. Iso kiitos linkkivinkistä.. upeita töitä. Pitääpä tilata langat :)

  VastaaPoista
 8. Niin on nättiä jajaja. Ihana huivi. :)

  VastaaPoista
 9. Mäkin tykkään sun huivista :) Parasta on kyllä kun löytää ne värit ja tyylit joissa ite viihtyy, silloin tietää että joku juttu päätyy varmasti päivittäiseen käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin tykkään mun huivista :D Ja totta, mä aina vähän sorrun miettimään että höh onko nyt taas vähän synkät värit, mutta hei, semmonen mä vaan oon, vähän synkän värinen :D

   Poista
 10. Ihana, ihana, ihana!
  Kauanko sulla meni tämän tekemiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! No kyllä tähän tovi meni, viimeisillä kerroksilla oli varmaan lähemmäs 400 silmukkaa...Mä olisin neulonut tämän varmaan viikossa, mutta lankojen loppumisen myötä piti pitää vähän taukoa. Ja neuloin tätä siis iltaisin sekä jonkin verran myös luennoilla koulussa.

   Poista
 11. Mahtava väriyhdistelmä! Tämän huivin hienous on kyllä siinä, miten eri värejä yhdistelemällä saa niin erilaisia versioita aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan totta, nää on kyllä jokainen niin oman näköisensä, ja sehän nyt on vaan erihienoa :)

   Poista
 12. Oi mahtava! Ja just niin ihanan lämpöisen näköinen. Tuon kokoluokan huivin tarttisin töihin, kun taas ilmastointi pöhöttää niin, että työpisteella palelee T-paidassa, vaikka luokassa iskee hien pintaan.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämon just semmonen ihana kietoutumislämmike, joka sitten kuitenkin on riittävän kepeä että mahtuu yllättäen ihan hyvin myös takin alle. Oiva ilmastointisuoja siis ;)

   Poista
 13. No tykkään, tykkään minäkin! <3
  Minulla on jonkinasteinen puikkojumitus nyt päällä, ei meinaa saada mitään valmiiksi. Josko tuo kevät ja aurinko nyt inspiroisi saamaan keskeneräiset puikolta pois, juuri Veeran kirjasta tyttärellekin takki tulollaan (tai ollut jo kuukausi) mutta vielähän se kevät keleille ehtisi jos oikein yrittäisi! ;)
  Aurinkoisia päiviä siullekii!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä <3
   Mullakin on vähän jumitellut kieltämättä, siis neulonta sekä moni muukin asia. Mutta tämä kyllä syntyi yhdessä rykäyksessä. Varmaan kun oli sen aavistuksen verran vielä mieluisampi kuin muut keskeneräisyydet. Kyllähän tässä on vielä kevätkelit vasta edessä, että hyvin vielä ehtii, sekä neuloa, että vähän jumitellakin :)
   Kiitos, aurinkoa myös sinne suunnalle :)

   Poista
 14. Tästä tekstistä huokuu kuinka innoissas oot tästä huivista!
  Aivan kertakaikkisen ihanan värinen se kyllä on <3

  VastaaPoista
 15. Tässä on kyllä niin hyvä väriyhdistelmä! Erittäin kaunis huivi! :) Tuleppas kurkkaamaan blogiini, sieltä löytyy sinulle tunnustus :) http://handmadebyona.blogspot.fi/2014/03/ilosofiaa-was-here-tunnustus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos!! Ja kiitos tunnustuksesta, pitää pistää korvan taakse :)

   Poista
 16. Mahtavat värivalinnat tälle mallille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän kyllä ite just erityisesti näistä väreistä :)

   Poista
 17. No jos se on vielä kissan hyväksymä, niin sitten... onpas todella onnistuneet värit huivissa ja ihana malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Kissan hyväksyntä se on se ultimaattinen hyväksynnän muoto :) Kiitos!

   Poista