2014/03/30

KERÄPUSSITää meikän pussukka vaatii vielä ehkä jonnin verran jatkokehittelyä ollaakseen super, mutta on se silti jo nyt varsin kiva ja toivottavasti aika toimivakin. Mä neulon koulussa paljon, ja tuntuu että kaikki mun kauniit kerät hajoaa alta aikayksikön, kun heittelen ne aina vain tuonne repun pohjalle muiden kamojen joukkoon. Keräpussukan/-suojan teko onkin ollut listalla tovin, ja nyt viimein, kun on tuhat ja yksi koulutyötä tehtävänä, näen tarpeellisimmaksi tehdä tämän juuri nyt. Tietty!

 
Tässä pussukassa sain monta käsityöllistä kärpästä yhdellä iskulla varsinaisen pussukan lisäksi. Mä nääs näpsäkästi yhdistin useamman mielessä olleen ajatuksen ja kokeilun samaan työhön. Mä kokeilin:

a) Miltä rullaverho tuntuu ompelumateriaalina 
b) Testasin koneparsintaa mun uudella kirjontapaininjalalla (jee!) ja 
c) Kokeilin laatikkopussin tekemistä, maan mainio ohje löytyy TÄÄLTÄ


Ja sitä jatkokehittelyä tarvitaan:

a) Rullaverhokangas on hyvän jämäkkä materiaali, mutta siihen tulee ryppyjä nopeasti. Lisäksi valkoinen väri ei oo ehkä paras tähän pussiin...miltäköhän tää mahtaa näyttää, kun se on kuukauden päivät pyörinyt mun repussa? En myöskään vuorittanut pussia koska ajattelin että siitä tulisi liian raskas/jäykkä. Ajattelin väärin.

b) Koneparsinta on MAHTAVAA, vaikka tuosta mun "lankakerästä" tulikin aivan liian iso pussin kylkeen. Mut kuiteski. Mä <3 koneparsinta. 

c) Juu...ymmärrän että laatikko ei ehkä oo optimaalisin muoto pyöreille kerille, mutta tykkään tästä silti. Ehkä voisin kokeilla ommella nuo kulmasaumat hieman pyöreiksi? Ja tykkään tästä, vaikka unohdinkin ommella vetoketjun alkuun ja loppuun sellaiset kankaiset lipareet...ymmärrän nyt, että ne ei oo pelkät koristeet, vaan autta(isi)vat huomattavasti vetoketjun käytöä...jooh, eli ens kerralla ne mukaan. Tänne mahtuu puikot mukaan, se oli hyvä. Keriä menee kaksi ja molempien kerien langoille on omat purjerenkaalla vahvistetut ulostuloreiät. Mutta ehkä lisäksi teen kuiteski vielä sellaisen yhden kerän versionkin, siis pyöreän pussukan johon menee just yksi pyöreä kerä.


Koneparsintaa, mun kone on PFAFF Ambition 1.5 ja paininjalka on siis avoin vapaa tikkausjalka

Ai ja nuo lankakerät ovat Wanhan sataman kässämessuilta ostamaani Louhettaren luolan Pohjan neito -lankaa, värinä Hopea. Kaunis kaunis lanka!

Semmosta! Sit ehkä pitäis niitä kouluhommia...Tsau!

-hanne

35 kommenttia:

 1. Hyvä pussukka. Tarttuuko lanka saumoihin ilman vuoria? Mielettömät kirjailut, upeet!! Soveltuuko kaikki koneet kirjailuun? Kyselee tietämätön :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En usko että tarttuu, kerä/lanka ei juurikaan pyöri tai liiku pussissa, vaan lanka tulee suoraan kerän keskeltä ja tuosta aukosta ulos. Mutta käytössä sekin sitten selviää :)

   Kaikki koneet soveltuu vapaakirjontaan, mutta kaikissa koneissa ei ole mukana tuollaista kirjontapaininjalkaa. Se ois hyvä olla. Kirjoa voi kuulemma ihan ilmankin paininjalkaa (siis niin ettei koneessa ole mitään paininjalkaa) mutta se on kai paljon vaikeampaa. Kirjoessa koneesta otetaan siis alasyöttäjä pois käytöstä jolloin kangas liikkuu vapaasti ja vain silloin kun sä sitä liikutat :)

   Poista
 2. Oijoi! Huiman hieno ja käytännöllinen. Hitsit, joskohan sitä viitsisin kaivaa minäkin ompelukoneen esille. Tuossa olisi reipas palanen Kaunisteen kangasta, josta pitäisi pykätä projektipussukka poikineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista toveri! Kaiva ihmeessä! Mukavaa vaihtelua neulontaan, kun parin minsan saumalla sulla onkin valmis pussukka :D

   Poista
 3. Ihan mahtis! Ja upeat kirjailut :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit, niin mahtava!!! :D


  http://www.pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hieno kaikin puolin! Ja näyttää ainakin todella käytännölliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että toimii tosiaan käytössä. Hieman kyllä epäilen että tuo kangas menee nopeesti ruman näköisesti, mutta sitte vaan uutta putkeen :)

   Poista
 6. Heippa!
  Nyt vasta tajusin yhdistää nimen ja blogin kun kaverini osti sinulta ihanan pipon pari viikkoa sitten Koskarin käsityömarkkinoilta.
  Todella hieno ja käytännöllinen lankapussukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Paitsi että mä en oo kyllä ollut myimässä mitään missään :) Että voi olla, että nimi ei sitten kuitenkaan yhdistynyt aivan kohdilleen? :) Kiitos!

   Poista
  2. Jep, voi olla että sekasin. Merkki saattoi olla samantyyppinen.. :)

   Poista
 7. Hei,

  todella hieno idea! Olisiko kerni mukavempi materiaali? Itsekin virkkaan paljon bussissa, joten tuollainen tulisi omaan tarpeeseen myös, jotta langat pysyvät puhtaina. Mutta mihin keskeneräinen työ laitetaan, taskuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kerni mulla oli alunperin mielessä, mutten löytänyt mun kernikätöä enää mistään :/ liian hyvässä tallessa on siis...Keskeneräinen työ kulkee mulla yhä laukussa, suojapussin tarkoitus oli vaan pitää lankakerä ehjänä ja hyvässä järjestyksessä :)

   Poista
 8. Olen mieluillut tehdä tuon mallisia pussukoita ihasteltuani niitä Missä neuloimme kerranissa, mutta nyt, kun näin tuon hoksaamasi reiän, en voi olla tarttumatta ideaan itsekin. Saanko käyttää? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kiva malli, suosittelen! Ja tottakai saa käyttää ideaa, ei se edes oo mun oma, tämmöisiä lanka-aukollisia pussukoita on tullut vastaan ainaski mulle ennenkin :)

   Poista
 9. No ihan mahtavan hieno idea ja toteutus! :D

  -piia

  VastaaPoista
 10. Niin on nätti ja kätevä ja hiano.

  VastaaPoista
 11. Mullakin aina langat käsityökassin pohjalla ihan sotkussa.. tällaiselle olis siis käyttöä.:)
  Kivaa muuten kun löysin toisen kässäopeopiskelijan, jolla on oma blogi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä tulee ainakin mulle todella tarpeeseen... :) Ja jee! Mäpä tuun tutustumaan kollegan töihin :) Ja vinkkinä, että tuossa sun yllä kommentoinut Sormustimen Anni kuuluu myös meidän kanssa samaan klaaniin ;)

   Poista
 12. Törkeen hyvä keksintö, ja törkeen hienosti toteutettu! Pakko laittaa tämä idea kilsan pituiselle todo-listalle, koska mäkin neulon koulussa! Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Kukakohan keksisi jonkun näppärän diy vinkin miten diy to do listat saisi nopeasti lyhenemään?? :)

   Poista
 13. Mie oon ihan mykistynyt tästä blogista. Jokaisessa postauksessa aina jotain mielenkiintoista, yllättävää, ihanaa... Ylistyssanat loppuvat kesken!

  VastaaPoista
 14. Mahtaa ihana pussukka olla yleisen ihailun kohde luennoilla! :D Muista nostaa se keskelle pöytää, äläkä missään repussa sitten piilottele. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa nostaa, ja pitää ehkä vielä vähän aina yskäistä kun nostan sen esiin, että varmasti kaikki huomaa! :D

   Poista