2014/03/16

NEULAVIHKO

Vähäkö ois, jos vielä joku päivä löytäisin sen mystisen kätkön, jonne katoaa kaikki mun pinnit, neulat ja pampulat. Siinä olis kuulkaas loppuelämän varastot noita kaikkia! No mut neuloja varten tein nyt oman jemman, josko ne vähän paremmin pysyis tallessa. Voi nimittäin tietenkin olla, että niiden katoamista on edesauttanut se, että oon yleensä jemmaillut niitä esim. lähimpään lankavyötteeseen, housujen taskun suuhun ja pöydän reunalle...Ja saattaapa pari neulaa löytyä myös sohvan käsinojaan painuneenakin. Ja öö...ehkä myös verhosta. Ja sisustuskorin reunasta. Siis paikoista, joihin helposti yllän tästä käsityönurkkauksestani (sohvalta). Tämmösessä neulavihossa neulat pysynevät ehkä vähän paremmassa tallessa ja kulkeutuvat myös näppärämmin kouluun kirjontatunnille. Ei tästä tullu lähellekkään niin hieno kuin syksyisestä ompeluteknologian neulatyynystä, mutta ihan toimiva kuiteski.

Mutta se on mikä tässä neulavihossa on erityisen siistiä on se, että nyt on kyllä monenmoista koulussa opittua tungettuna samaan työhön: Kansien sisäpuoli on värjäyskurssilla värjättyä kangasta, samoin vihon sivujen villa on itse värjättyä ja tietenkin siten myöhemmin myös itse huovuttamaa. Ja kirjonnat on tietty myös itse tehtyjä, joskin tuo kirjontakäsiala vaatii kyllä todella vielä harjoitusta.Napin valkkasin edesmenneeltä mummaltani peritystä nappikokoelmasta. Ajattelin että se tuo vihkoseen kivan lisän, kun mumma oli kerta itsekin innokas kirjoja. Semmonen mustakin vielä tulee!

-hanne

24 kommenttia:

 1. Voi ompa nätti! :) Täytyis itsekkin tehdä tuollainen, meikäläisen neulat nimittäin pääsee aina tippuilemaan omasta ränsistyneestä muovikuorestaan ja sitten niitä saa etsiä laatikon pohjalta :-D

  Eppu,
  kotonatehtyja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuullostaa kovin tutulta, tai no, mulla ei kyllä ollut enää edes tuota muovikuorta :D Tämä toimii hyvin :)

   Poista
 2. Onpa kiva! Voisi olla ihan tarpeenkin täälläkin. Nimimerkillä, neulat hukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää oli taas sarjassamme töitä "miksi odotin näin kauan että sain tämän tehtyä...?". On nimittäin aika pienitöinen kuitenkin ja aika isohyötyinen :)

   Poista
 3. No voi sun ihanuus!! Mitkä suloiset työt!
  Sama juttu täälläkin, magneettineulatyynykin on, silti kuljettelen neuloja mukana ilman sitä. Ja kaikki kaikki katoaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mikähän siinä on, että on niin vaikea pitää tavarat siinä mihin ne kuuluu! Katotaan nyt, että kauanko tuossa sitten pysyy neulat tallella...

   Poista
 4. Kovin suloinen. Minun on nykyään aika outoa lukea tätä blogiasi. Se kun ruokkii kouluunmenohimoa. Sellaiseen kouluun, jossa saisi oppia kaikkea tuota kuin sinäkin pääset tekemään, käsillä ihan mahdottoman laajalla skaalalla eri tekniikoita.

  Olin nuorena tyttönä kansanopistossa vuoden ja siellä oli parasta juuri se, mitä kaikkea sai tehdä, dreijaamisesta grafiikkaan, öljymaalauksesta kankaanpainantaan. Sellaista kaipaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja voi ei, pahoittelen ;) Mä kyllä tosiaan viihdyn, ja tähän asti suuri osa kursseista on ollu sellaisia, että jos en olisi koulussa, olisin ihan mielelläni maksanut että olisin voinut näitä opiskella vaikka nyt siellä kansalaisopistossa.

   Ja jos nyt ei just ihan opiskelemaan asti jaksa lähteä, niin ainahan sitä voi tosiaan keräillä niitä kansalaisopiston kursseja? Mutta joo, on kyllä ihana kokeilla näin monipuolisesti asioita!

   Poista
 5. Onpa kiva! Tarvitsisin myös itselleni tuollaisen, koska neulat päätyvät minullakin sohvan käsinojiin, lankavyötteisiin jne. Vielä suurempi säilytysongelma minulla on puikkojen kanssa. Niitä löytyy suunnilleen jokaisesta kaapista ja laatikosta, mihin nyt sattuvatkaan käsistä sujahtamaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en siis ole ainut! :D
   Mä oon puikoille iskenyt viime kesänä semmosen ison karhu -lasitölkin, ja siellä ovat nyt kohtalaisen hyvin pysyneet. Vaikka joo, toki jokaisen matkakässänyssykän pohjallakin on parit puikot....

   Poista
 6. Tosi kiva! Tuollaisen minäkin tarvisin. Nimim. neulat saattaa joskus jäädä lojumaan ihan pelkiltään sohvalle ja matolle - hups! Ja mitä vielä, tuo kirjoitus on ihan mahtava. Itse tuskin pystyisin tuohon edes tikkukirjaimilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Neulat ovat kyllä kovin taipuvaisia lojumaan! Ja ilmeisesti sen myötä myös katoamaan... :D

   Poista
 7. Hyvin tyylikäs neulakirja. Jostain tänne eksyin ja viihdyin tosi hyvin! Kivoja juttuja olet kirjoitellut ja tehnyt. Tsemppiä opiskeluun, mutta pidä välillä vähän vapaatakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva että eksyit, jee! :) Tervetuloa, toivottavasti tulet toistekin :) Kiitos, ihan hyvä olisi kyllä päästä välillä pitämään sitä vapaatakin, nyt on ollut aika tiukka alkuvuosi ja kevätkin näyttää aika kiireiselle...no ehkä sitten kesällä vähän huilaan :D

   Poista
 8. Aivan ihana. Kirjonta vaatii aina harjoittelua, mutta nätti on. Kirjontalangat ja "pingotin" on ostettu vain kangas puuttuu ja inspis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinhän se vaatii, apua varmaan olisi myös siitä jos olisi kynän kanssa kaunis käsiala, mulla ei oikein oo :/ Mutta kai sitä voi treenata, samoin kuin sitten tuota itse kirjontaakin.
   Ja sähän oot sitten jo pitkällä, kankaana voi käyttää melkein mitä vaan ja netti on pullollaan ihania ideoita kirjontaan. Yks mun suokkari kirjoja on ehdottomasti Muita ihania -blogaaja, kandee käydä katsoos :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Hih, kiitän nyt kuitenkin, vaikka tämmönen vihko ei kyllä oo mun oma keksintö :) jollain kirjontasivustoilla oon tämmösiä joskus nähnyt ja siitä asti on ollut tarkoitus tämä tehdä. Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka siis ideahan ei oo oma, mutta kiitos silti ;)

   Poista