2014/07/13

HEI TAAS!

Toivottavasti teitä vielä sieltä ruudun takaa löytyy!


Aloittaiskohan sitä pahoitteluilla vai selittelyillä? 
Viimeinen postaus näyttäisi olevan kahden kuukauden takaa! Huh! Siinä kohtaa kun hyvältä ystävältäni oltiin kysytty että "onko sillä Eilen Tein -blogaajalla kaikki kunnossa, kun blogi on hiljentynyt?" tuli viimeistään aika huono omatunto. Vannon, että jos olisin tiennyt että tämä tauko venyy näin kovasti, olisin ihan suosiolla ilmoittanut blogilomasta. Mutta kun oon joka viikko ajatellut, että en mä nyt mitään taukoa pidä, teen ihan kohta postauksen...Juuh, mun ihan kohtat on toisinaan aika pitkiä. Jokkehan olisi tietty tämän voinut etukäteen kertoakin, koska ainakin kotihommien kanssa mä usein "ihan kohta vien ruokalautasen sohvalta tiskipöydälle" ja "ihan kohta viikkaan nää vaatteet tästä kaappiin". Hih.

Taukoiluni takana on kaikenmoista (joista lisää myöhemmin), mutta yhtenä isoinpana asiana se, että mä en oo oikeasti tehnyt yhden yhtä käsityötä! En neulonut, en virkannut, en ommellut, en mitään! Ihan outoa! No, paitsi nyt kuluneen viikon aikana taas vihdoin ja viimein. Nyt on myös vihdoin pari betonimuottia jo jemmassa, neuletyö kohta valmis ja seuraava saippuaresepti valittuna. Että vähitellen, vähitellen! Täytyy myöntää, että jonkin verran iski näköjään käsityöuupumus, kun sai kesäkuun alussa puristettua työllä ja tuskalla viimeiset koulutyöt palautukseen. Kaippa se sitten on tässä käsityöttömyyden takanakin. Mutta tästä se taas lähtee, kesätöitäkin on enää kaksi viikkoa ennen lomaa. Jee sille!


Mä ajattelin, että mun paluupostaukseksi sopii toinen todellinen "ihan kohta" projekti. 

Kaksi vuotta sitten(!!), kesällä 2012 oltiin ystävien maatilalla vierailulla. Sain silloin samaiselta vierailulta mukaan vanhasta navetasta pelastetun ruosteisen lämpölampun. Lampun antanut on ollut blogin innokas lukija, ja antoi lampun ajatuksella että keksisitkö tästä tehdä jotain. No, uskomattoman oivaltava suunnittelmani oli tehdä tästä lampusta lamppu! Ha! Mitä luovuutta! Mutta kun kerta aihio on niin valtaisan hieno ja meillä keittiön katossa lampun menevä kolo, niin mikä jottei! 

Niin ja rehellisyyden nimissä sanottakoon, että Jokke on vastuussa aika monesta työvaiheesta tässä projektissa.


Alkutilanne oli aika vääntynyt ja ruosteinen. Ensimmäisen kerran tämä projekti liikahti eteenpäin silloin kesällä 2012 heti pian lampun saamisen jälkeen. Silloin harjailin lampun kehikon teräsharjalla läpi ja sainkin irti melko suuren osan näppeihin tuntuvasta ruosteesta.Ruosteen perusteellisempaa poistoa miettiessäni kuin tilauksesta Susanna pisti ilmoille postauksen omasta ruosteenpoistokokeilusta. Siinäpä ratkaisu! Hain apteekista sitruunahappoa, ämpäriin muutama litra lämmintä vettä, 200g sitruunahappoa (Susannan ohjeen mukaan oikea suhde olisi 100g/1 litra) ja seos seisomaan yön yli. Enpä tietenkään ollut tajunnut ottaa kuvaa lopputuloksesta, mutta ylläolevassa kuvassa näkyy jo varsin hyvin irti ravisseen ruosteen määrä! Ja toden totta, seuraavana päivänä huuhtelin ämpäristä lähes ruosteettoman kehikon! Pinta oli toki epätasainen, Jokke sitä myöhemmin vielä hieman hioi tasaisemmaksi.


Sitten lamppu unohtuikin pitkäksi aikaa. Olikohan se alkuvuonna 2013, kun Jokke lopulta harjasi ja hioi lampun kuvunkin siistiksi pahimmasta ruosteesta. Pinta pyyhittiin vielä tinnerillä pinnan puhdistamiseksi. Sitten kuvun sisäpuoli sai pintaansa valkoisen maalin. Sitten, arvatkaa mitä, projetki unohtui taas VUODEKSI!
Helmikuussa 2014 me lopulta todettiin, että nyt me todella nyt tarvitaan se keittiön lamppu. Jokke tarttui työhön, ja maalaili lampun kehikon sekä kuvun ulkopuolen ensin kauttaaltaan pariin kertaan valkoisella pohjamaalilla ja lopuksi vielä parin kerroksen verran kiiltävällä mustalla. Ja juu...taisi siinä mennä vielä pari kuukautta, että jostain kaapinperältä saatiin kaivettua esiin punainen kangasjohto ja polttimo, ja värkättiin lamppu vihdoin ja viimein sinne keittiön kattoon. Joskus sitä hiljaa hyvä tulee, mutta ehkä tämä lamppu olisi aivan yhtä kiva nopeamminkin tehtynä!

Mutta nyt on meikä takaisin ruudun takana ja keittiössä uusi hieno kattovalo! 
Ja tällä kertaa palaan takaisin linjoille oikeasti PIAN! ;)

-hanne

32 kommenttia:

 1. Hieno lamppu tuli. Ja kiva kuulla susta. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno lamppu!
  Kiva taas lukea postauksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja olipa kiva myös kirjoittaa! Enpä huomannut että oli aivan ikävä blogia ja teitä! :)

   Poista
 3. Ooo, tulipas oikein kiva!! Tervetuloa takaisin:)

  VastaaPoista
 4. Jee! Taisi päästä innokas hihkaisu kun blogia taas vilkaisin, ja olit palannut.

  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, multa kans, kun huomasin että teitä on yhä siellä! Jee <3

   Poista
 5. Huikean hieno lamppu!

  Ja hei, välillä se vaan ottaa aikansa, niin blogi kuin tuunauksetkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin kyllä ottaakin, vaikka ehkä tuo pari vuotta tuon lampun kanssa oli hieman pitkä aika...varsinkin kun sille ois ollu koko ajan tarvettakin! :D

   Poista
 6. Ompa hieno lamppu! Mulla käy noiden projektien kanssa joskus ihan samalla tavalla, että toteutuksen eteneminen vain lykkääntyy ja lykkääntyy. :) Mukavaa jos nyt palailet bloginkin pariin! Sun postauksia ja aikaansaannoksia on ilo seurata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ei tää oo kyllä eka "vähän" venynyt työ...se pian valmistuva neuletyö on lähes vuoden puikoilla ollut villatakki :D Ja kiitos vielä, ihanaa että teitä heti löysi monta takaisin tänne, oli ja on tosi mukava palata :)

   Poista
 7. Ihana lamppu! Ja kivaa, että olet taas linjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Ja olipa kiva tehdä pitkästä aikaa postausta!

   Poista
 8. Täällä ollaan edelleen ja kiva että olet taas ruudun sillä puolella! <3
  Ja hiano lamppuprojekti, ihan ajan väärtti! ;)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa <3 Mä oon myös muiden blogia lukenut todella huonosti, nyt reipastun siinäkin! Ja kiitos, vaikka ehkä kaksi vuotta on hieman liikaa..? :D

   Poista
 9. Hei pitkästä aikaa! Tervetuloa takaisin :) Aattelinkin että olet ollut väsähtänyt opiskelluista - ja oikeaan taisin osua!! AIVAN mahtava lamppu teillä ollut yhtesienä projektina, Ja niin kaunis lopputulos. Kannatti odottaa, hiljaa hyvä tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan!! Ja kiitos kovasti! Joo, odotin että vähän väsähtäisin, mutta ehkä sitten väsyin enemmänkin, kun ei vaan oikeastaan tullut mieleenkään että olisin käsitöihin tarttunut! Mutta nyt sitten kun taas tartuin, niin tuntuu oudolta etten oo mitään tehnyt :D Että kyllä se tästä taas! Ja kiitos, ollaan kyllä aivan tyytyväisiä, vaikka nopeampi toimitus ois ehkä ollut vielä mieluisampi ;)

   Poista
 10. Jotkut projektit vaan vaativat vähän kypsyttelyä! Täältäkin löytyy yksi keskeneräinen tuoliurakka, joka ei ole oikeasti edes mikään suuri urakka, mutta on vaan venynyt ja venynyt. Viime elokuussa otin ennen-kuvat ja luulin postaavani valmiin tuotoksen vielä saman kuun sisällä, mutta kappas: tuoli on tällä hetkellä muutamaa ruuvia vaille valmis. Melkein vuosi siihenkin sitten meni. Tosi hieno tuli teidän lampusta!

  Tervetuloa takaisin - loma tekee välillä ihan hyvää, otti sitä sitten töistä tai bloggaamisesta tai mistä vain tarvitsee. :)

  Ps. Mulla on muuten arvontaa meneillään vielä vajaan vuorokauden verran, jos kiinnostaa kurkata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä aivan totta! Mulla itseasiassa se "pian valmistuva neuletyö" on sellainen, jonka langat kuvasin kaksi vuotta sitten ja postasin että tästä syntyy kyllä villatakki nopeasti :D Mutta nyt kohta, ja samoin ilmeisesti tuo sun tuoli ;) Tsemppiä loppurutistukseen! Se onkin hyvä välillä laittaa blogiin näytille jotain keskeneräistä, jos vaikka ees sit huonon oman tunnon vuoksi sais työt valmiiksi :D
   Eli kiitos, ja mäpä tuun kurkkaan! :)

   Poista
 11. Sait hienoa jälkea aikaan!
  Vaivaa ja taitoa vaativa homma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Onneksi tuolla miehellä osaamista noihin maalihommiin :)

   Poista
 12. Ihan mielettömän hieno lamppu jonka eteen olet nähnyt paljon aikaa ja vaivaa :) Kyllä kannatti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nähtiin kyllä todella vaivaa ja ennen kaikkea aikaa :D

   Poista
 13. Mä olen oikeasti ollut vähän huolissani susta! Kiva, että palasit, ja vielä noin upealla tuunausprojektilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aw <3 Täällä ollaan aivan kunnossa, vähän vaan laiskana ;) Ja kiitos! :)

   Poista
 14. Jee - mä tiesin, että siitä ruosteläjästä seuraa jotain upeaa!!! Niin ja ihan mahdottomasti sitten kaikkea iloa ja onnea tuleviin projekteihin <3 Terveisin nonna savosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos kovasti, sekä lampusta että kommentista :) Me jatketaan innolla näiden muiden kivojen projektien parissa :)

   Poista
 15. No mutta tätä postausta sopikin odottaa pari kuukautta, kepeesti - lopputulos on ihan älyttömän hieno!!!

  VastaaPoista