2014/07/31

TURBAANIPYYHE


Terkkuja mökiltä! 

Netti toimii täällä yhtä hyvin kuin lomalaisen pää, mutta ei anneta sen häiritä! Mökillä mulla on aina ahkerasti käytössä pyyheturbaani, sillä aina ei jaksa saunassa pestä hiuksia ja vielä vähemmän kiinnostaa hiusten kuivaaminen. Iso pyyhe kuitenkin painaa paljon ja meikäläisen jännitysherkät hartiat jämähtää nopeasti. Mutta tällainen näpsäkkä tuunattu pyyhe on kyllä erinomainen! 




Tämän kyseisen yksilön on tehnyt mun näppärä anoppi. Anoppi oli alunperin saanut tällaisen siskoltaan, ja on sen pohjalta tehnyt näitä nyt itsekin lahjaksi. Mikä mainio lahja esimerkiksi mökille.

Oma tapani pukea pyyhe on saman tyylinen, kuin normaalinkin pyyhkeen päähän kietaisu. Pää alaspäin, nappikohta niskaan, hiukset tuonne hieman pidemmän ja kapeamman osion sisään, pari rullausta ja pötkylä pään yli niskaan, kuminauhalenkki nappiin kiinni.




Tekoprosessi on simppeli: 
Otetaan tavallinen froteepyyhe, taitetaan se kahtia pitkittäissuuntaisesti ja toinen reuna leikataan kaarevasti puolikkaan pisaran muotoon, kuten yllä kuvassa. Kuva on hieman huonosta kulmasta, mutta pyyhe siis kapenee toiseen päähän päin. Sauma kulkee kauttaaltaan tuossa kaarevassa reunassa. Kapeampaan päähän sauman kohtaan kiinnitetään pieni kuminauhalenksu ja toiseen päähän taas nappi. Siinäpä se. Sauman voi vetäistä joko saumurilla tai perus ompelukoneella. Mainio tapa kierrättää vanhoja pyyhkeitä!

-hanne

30 kommenttia:

  1. Kiitos mitoista! Yritin nimittäin kerran tehdä tämmöistä summanmutikassa ja siitä tuli, noh, aika mielenkintoinen :D

    VastaaPoista
  2. Oi että! Näppärä! Monesti pyyhkeet on liian raskaita pitää sellaisenaan käärittynä päässä, josko sitä innostuisi elokuisena iltana taiteilemaan tällaisen itselleen vähän kuin alkavan syksyn lahjaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mä huomaan että itse meen aina sohvalle makoileen silleen että saan tuettua sen pyyhekasan jonnekin, ja sitten muistan että miksen käytä tätä :D

      Poista
  3. Tuo on kyllä kätevä! Olen joskus vastaavan ohjeen löytänyt Suuresta käsityölehdestä. Olen ommellut näitä joululahjoiksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos tiedosta! Mä yritin googlen kanssa haeskella tähän valmista ohjetta, kun olin varma että sellainen jostain löytyy...mutten kuitenkaan löytänyt kuin valmiita tuotteita. Pitääpä selata omat lehdet läpi, jos vaikka sattuis niissä olemaan. Näkis että onko siinä tehty jokin juttu eri tavalla :)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä. Tätä tarvii kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis itsekkin tehdä parit lisäkappaleet kaappiin, ehkä nyt saisin aikaiseksi :)

      Poista
  5. Olenkin miettinyt, missä Suuren käsityölehden numerosta löytäisin ohjeen, mutta kiitos tästä. Tyttö on ruvennut kiertämään pyyhettä päänsä ympärille ja iso pyyhe pienessä päässä on vähän hankala...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois kyllä kiva jos löytyis se numero! Mulle tuli SK jonkin aikaa, mutten kyllä muista nähneeni tätä...pitääpä selata ne läpi. Ois hauska tarkistaa että miten se ohje eroaa tästä :) Ja totta, tämä vois sopia vähän paremmin pieneen päähän :)

      Poista
    2. Suuren käsityölehden numerosta 6-7/2002 löytyy tällaisen pyyheturbaanin ohje :)

      Poista
    3. Aa se onkin vähän vanhempi numero. No mutta kiitos tiedosta, pitää käydä vaikka kirjastossa selailemassa :)

      Poista
  6. Ai miten näpsäkkä. Hyvä joululahjaidea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Eikä oo erityisen työläs valmistaakkaan...mulla jää joululahjat aina viimetinkaan, joten nopea valmistusprosessi on aina plussaa joululahjoissa... ;)

      Poista
  7. OI ihanaa, vihdoin ohje miten näitä tehdään! Nyt vaan pyyhekaapille pemmastaan :D Kiitos paljon!

    VastaaPoista
  8. Oho! Täähän on tosi näppärä, miksi en oo ennen nähnyt tälläistä. Pakko ehkä koittaa tehdä, kiitti neuvoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin ehkä joskus jossain tämmöisen nähnyt, mutta olin kyllä totaalisesti unohtanut koko jutun! Kiitos siis anopille :) Ja on kyllä oikeesti näppärä käyttää :)

      Poista
  9. Hei hyvä idea! Vois kokeilla sellaistakin versiota! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos kivasta vinkistä!
    Mulla on ollut tuollainen turbaani jonkun hiustuotteen " kylkiäisinä" tullut ja sitä käytetään saunassa kun hiuksissa on hoitotuote.
    Mutta tästä sain idean joululahjoihin - ja itsellekin saunan jälkeen käytettäväksi. Kiitos!!

    Iloa kesän jatkoon!
    t. vakkarivieras

    VastaaPoista
  11. Kuten muistelin ja täällä kommenteissa jo mainittiinkin, niin olihan tälle oikein virallinen ohjekin. :) Itsekin olen sitä joskus testannut ja kätevä värkki on! Ja vanhat pyyhkeethän on usein vähän kauhtuneita ts. imukykyisempiä kuin uudet, joten kuivaa sitten hiuksetkin nopeammin. ;)

    VastaaPoista
  12. Hei mun mies kiittää! Mulla on ihan sairaan ruma saunamyssy, jota välillä käytän suojatakseni kutrini ja mies ei vaan voi olla joka kerta mainitsematta kuinka ruma myssy voikaan olla. Ehkä hänenkin olonsa helpottuu, kun tällasen itelleni tekasen ja päähän kietasen. Josko ihan pinkin tekisin niin siitä tulis supersöpöki vielä!

    VastaaPoista
  13. Hei :) Hienolta näyttää! Suunnittelen tekeväni tämän myös itselleni sekä äidilleni ja siskolle. Tiedätkö onko nuo mitat sopivat myös pitkähiuksisille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mulla on itellä pitkät ja paksut hiukset ja latvat kyllä pakkaa jäädä välillä vilkkumaan tuolta päästä. Ajattelisin että jos tohon kokonaispituuteen lisäis vähän senttejä, niin sitten ainakin varmasti sopisi :)

      Poista
  14. Kiitos ohjeesta. Tulee tarpeeseen. itselläni pitkä tukka ja oon paljon liikkuva juuri silloin kun normisti on iso pyyhe käärittynä päähän, ja tietenkin aina se on tipahtanut sielt alas kerran toisensa jälkeen. Ja lahjaksikin ajattelin tehdä ku todellakin löytyy noita kunnollisia vanhoja pyyhkeitä yli 30 vuoden takaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva kuulla!! Tämä mun oma on itseasiassa unohtunut nyt taas jostain syystä kaapin perälle, pitääpä kaivaa se, on nimittäin niin paljon keveämpi päässä kuin kokonainen pyyhe! Vanhat pyyhkeet on kyllä tähän lyömätön materiaali! :)

      Poista
  15. Ohje tuli just oikeeseen aikaan mulle ,heti alan kokeileen onnistuuko. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  16. Kätevä hiusturbaani! Itse myös selailin muutamia netistä, kovasti kiinnostaisi tilata. Varmasti hellävarainen hiuksille ja päänahalle, kun ei ole ylimääräistä painoa repimässä. Tämmöinen oliskin siis hyvä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista