2014/07/18

SIVISTYNYT VAUVA


Tuossa juuri ennen blogi(ttomaan)koomaan vaipumistani toukokuussa, uhkailin pistää ilmoille vielä yhden vauvapostauksen. Se jäi silloin laittamatta, joten laitetaanpas nyt.

Baby Sophisticate on vauvan neuletakkimalli, joka on ollut (varmasti monen teidänkin) To Do -listalla tovin, ja nyt vihdoin puikkoillakin. Ystäviemme laskettu aika lähestyi keväällä, ja se mulla olikin mielessä, kun Wanhan sataman kässämessujen Titityy <3 Kerä kojulta sujahti ostoskassiini kaksi vyyhtiä Louhettaren luolan Pohjan neito -lankaa, värinä hopea. Lanka on 100% superwash -merinovillaa, joten se soveltuu erihyvin lasten vaatteisiin. Väri ei kuvassa taaskaan pääse oikein oikeuksiinsa, mutta se on sitä tuttua ja taattua Louhettaren luolan kauneutta alusta loppuun asti.


Itse villatakin ohjehan löytyy Ravelrystä ilmaiseksi, ja mikä vielä parempaa - neuletakki neulotaan top-down tyylisesti pääntiestä alaspäin, ilman sauman saumaa! Ei oo kuulkaas monimutkainen tekele! Ja jos vielä helpommalla haluaa päästä (niinkun mä halusin tietty), niin Äidin lintu -blogista löytyy ohjeen suomennos.

Lisähaastetta sain kuitenkin, kun totesin että alkuperäinen ohje on tehty vieläkin selvästi paksummalle langalle, kuin mitä tämä Pohjan neito on. Kokeilin ensin tehdä neuletta ohjeen suuremman koon mukaan (6-12kk) mutta sekin osoittautui liian pieneksi. Siispä päädyin muokkaamaan ohjetta kauttaaltaan hieman isommaksi. Ja eikö olisi tosi näppärää, jos olisin tuolloin tarkasti laittanut ylös muokkaukset ja voisin ne teille nyt tähän kertoa? Mutta enpä ottanut!! Sorppa!! Jos joku ehdottomasti ne tarvitsee, niin voinen pyytää takin uudelta omistajaltaan pikalainaan ja kokeilla laskeskella silmukoita. 

Väitäisin kuitenkin, että aloituskierroksella silmukoita oli ohjeen isomman koon 34 silmukan sijaan muistaakseni 40 tai 42, ja samassa suhteessa kasvattelin myös muita mittoja. Siltikin takki on aika pikkuruinen, luulisin että menee 2-4kk ikäiselle. Mutta eipä tässä nokkakaan kauan tuhissut ja lankaa meni suurin piirtein puolitoista vyyhtiä. Sitä jäi siis vielä töppösten verran!-hanne

ps. kiitos kaikille teille takaisintervetulotoivotuksista <3

27 kommenttia:

 1. Ihana! Ja saumattomuus kuulostaa niin taivaalliselta, että täytyypä pitää tää neuletakkimalli mielessä kun seuraavan kerran jollekin läheisen vauvalle jotain aion neuloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämmöllä, saumattomuus on mahtijuttu (ainakin tämmöiselle laiskalle saumaajalle...:)

   Poista
 2. Tosi ihana! Ja kiitos ohje-linkistä! Tämä menee kyllä kokeiluun, kunhan sopiva vauveli osuu kohdalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkujan sopivan vauvan löytymiselle :)

   Poista
 3. Kiitos tästä vinkistä! 2-viikkoinen poika tuhisee vaunuissaan ja tää äiti tuntee hirveitä tunnontuskia kun muiden vauvoille on tullut neulottua kaikenlaista, mutta omalle vasta yksi pusero...Mut nyt kun sormetkin alkaa palautua niistä turvonnoista patukoista omiksi, niin tää takki on pakko tehdä pojalle, niin söpöltä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä jos osui kohdalle :) Eiköhän se omakin ehdi saamaan vielä aika monta neuletta, jos on kuitenkin vasta 2 viikkoa plakkarissa :) Niin ja onnea!!

   Poista
 4. Ihana neuletakki! Tuo on todellakin ollut to-do listalla jo pitkään, bebe on jo 5kk ja nyt taitaa jo hankitut langatkin vaihtua kun tuo näyttää niin hyvältä! :D

  VastaaPoista
 5. Samaan tyyliin olen neulonut disneyn animator -nukeille neuletakkeja. Tuossa juuri eräänä päivänä pohdin, mistä löytäisin (laiska) ohjeen lapsen koossa.

  VastaaPoista
 6. Ihana neule! Mulla olisi langat valmiina tuohon, mutta ovat myös ohkaisemmat kuin alkuperäinen. Mitä siis tarkoitat "samassa suhteessa" lisäämisellä? Kun alussa olet lisännyt kahdeksan ylimääräistä silmukkaa, niin oletko myös joka levennyksessä lisännyt kahdeksan silmukkaa vai vain pari silmukkaa enemmän?
  nimim. "tyhmä" neuloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan!
   Tarkoitan siis, että suhteutettuna muihin lisäyksiin, eli ei aina kahdeksaa. Hyvä vinkki on vertailla ohjeessa jo olevien kahden koon välisiä suhteita. Siinä taisi aloitussilmukoiden määrä olla juurikin 8 silmukkaa enemmän (isommassa koossa), joten voi vähän siitä ohjeesta verrata, että paljon näiden kahden koon välillä on lisäyksissä ja silmukoissa eroja, ja mennä samassa suhteessa :)

   Poista
 7. Suloinen ja niin sivistynyt nuttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tulee väkisinkin korkeakoulutettuja ihmisiä tämmöisillä takeilla :D

   Poista
 8. Todella nätti takki. Ja upea kissa! <3

  VastaaPoista
 9. Hetken pohdittuani ja aloitettua kutomisen, taisin kekkaista tuon samassa suhteessa isontamisen. :) Yrityksen ja erehdyksen kautta. Katsotaan mikä on lopputulos.
  Nimin. Tyhmä neuloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Piti kyllä itekkin vähän hakea...sanoisin, että ei tyhmä neuloja vaan rohkea ja kokeileva neuloja ;) Mä vertasin myös ohjeessa olevien kokojen suhteita ja vähän niiden lisäys- yms. erojen avulla tein omaani :)

   Poista
 10. Tyylikäs takki, samoin kuin kissakin :)

  VastaaPoista
 11. Aika maukas akateeminen takki !
  Louhittaren Luola on kestosuosikki ja se Hopea kaikella eleettömällä kauneudellaan täydellinen, nimimerkillä jo yhden villapaidan siitä neulonut :)

  ja kisu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Hopea on kyllä aivan valtaisan kaunis, ihastuin siihen heti! S toimii varmaan pintana vielä aivan eri tavalla jos neule ois isompi?

   Poista
 12. Ihana neuletakki, ja miten kaunis kissa! Oli pakko jäädä tuijottamaan hetkeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Untolla on hetkensä. Tänään sitten taas kun pesin sen ripulipyllä, totesin että on myös niitä toisenlaisia hetkiä... :D

   Poista
 13. Voitko laitta ohjeen vielä. En löytänyt sitä antamastasi linkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Eli kun klikkaat tuonne https://www.ravelry.com/patterns/library/baby-sophisticate-2 niin lankatietojen jälkeen on kohta jossa lukee ree Ravelry download. Siitä kun klikkaa, pääsee lataamaan ohjeen. Valitettavasti sitä ei pysty linkkaamaan, vain tuon sivun missä latauskohta on :)

   Poista