2014/08/10

VIRKATUT KORVAKORUT
Me saatiin tälle kesälle kaksi hääkutsua, molemmat tietty just samalle päivälle ja eri puolille suomea. Voi harmitus! Valittiin lopulta ne häät, jonne oltiin jo ehditty ilmoittautua. Mekon häihin hain tapani mukaan päivää ennen häitä, ja korvikset sekä kortti syntyi edellisenä iltana / hääjuhlien aamuna. Milloinkahan sitä ihminen oppisi aikatauluttamaan elämäänsä järkevämmin?

 
Nämä korvakorut syntyi onneksi aika nopeasti 1,5 nron virkkuukoukulla ja karhunlangalla. Ihan hauskaa puuhaa, ja näitähän voi varioida loputtomiin. Luokkakaverilla oon nähnyt aivan mainiot minikokoiset isoäidinneliökorvakorut, liekkö ehkä ompelulangalla tai muliinilangalla virkatut? Vähän tällä lainatulla ajatuksella nämäkin nyt syntyi. Tein kukkaset, koska ajatus ei nyt ehtinyt sen innovatiivisempiin syövereihin. Mutta näin myöhemmin oon pohtinut, että miltähän näyttäisi korvissa vaikkapa minikokoinen, ompelulangalla virkattu pitsipöytäliina? Riittäisköhän kärsivällisyys kokeilemiseen?


Näitä peruskukkia on helppo varioida, nyt tein nämä kukkaset about tällä tavalla: 

Tee lankaan pieni lenkki. Virkkaa lenkkiin 9 kiinteää silmukkaa ja sulje rinki piilosilmukalla. Kiristä aloituslenkki tiukaksi. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa, jätä 1 ks väliin ja virkkaa seuraavaan kiinteään silmukkaan piilosilmukka. *Virkkaa 4 kjs, jätä 1 ks väliin, virkkaa seuraavaan kiinteään silmukkaan ps*, toista *-* vielä 3 kertaa = viisi sakaraa. Virkkaa ensimmäiseen sakaraan 2 ks, 1 puoli pylväs, 2 ks ja siirry seuraavaan sakaraan. Virkkaa siihen taas *2 ks 1 puolipylväs, 2 ks* ja siirry taas seuraavaan. Toista *-* seuraavissakin sakaroissa. Virkkaa 1 ps sakaroiden väliin, vedä lanka nurjalle puolelle. Päättele langat.

Laita pikaliimatippa korvispohjaan ja paina kukka kiinni pohjaan.


Kortiksi syntyi tällä kertaa hieman naivistinen, langalla kirjailtu kortti, jossa kukkien keskellä on kihlajaisten kiitoskortista napattu kuva. Mun piti alunperin kirjailla korttiin kokonainen kukkameri, mutta no, se vähän kiireinen aikataulu...Eiköhän onnittelut menneet perille tuollakin. 

Tsau taas, me lähetään nyt hakemaan karkkia Makuunista!

-hanne

23 kommenttia:

 1. Kauniit! Sellaisia minikokoisia pitsiliinoja olen itse yrittänyt joskus värkkäillä, mutta omasta mielestäni en ole koskaan saanut tehtyä tarpeeksi siistiä jälkeä, joten hommaa en ole lopulta koskaan saattanut loppuun.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä onkin sitten haaste! Voipi olla, että omakaan käsiala yllä aivan tyydyttävään lopputulokseen...no, pitää kokeilla :)

   Poista
 2. Onpahan söpöset! Varo vaan, ettei riistäydy käsistä tuo korujen teko. Tiiän yhen tyypin jolle käy aina niin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) No mutta jos jälki on yhtä hienoa kuin sillä sun tuntemalla tyypillä, niin eihän se haittaa :)

   Poista
 3. Ihanat korvakorut :) Luulin niitä bloggerin esikatselukuvasta katsoessa pandalakusta leikatuiksi viipaleiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja totta! Voisi olla aivan sellainen lakun viipale! Eipä tullut itselle mieleen :)

   Poista
 4. Oi, onpas ihanat korvikset :) Nyt jokaiseen asuun oma väri... :D Hitsi kun mä en osaa virkata, ottaa taaaaaaas aivoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos vain jaksaisi värkkäillä niin monet... Varppina osaat pienen harjoittelun jälkeen :) Mutta ehkä ei kannata aloittaa näin pienestä työstä, menee vaan hermot :)

   Poista
 5. Suloiset; pitsipöytäliina olis korvissa aivan mahtava näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin ehkä voisi tosiaan olla! Pitää oikeasti yrittää saada ne(kin) työnalle :)

   Poista
 6. Ihanat korvikset <3__<3 ite en kyl tiiä et kestäiskö hermot ja sorminäppäryys tommosten tekemiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä syntyi ihan kohtalaisen helposti, mutta se mun pöytäliina-ajatus kyllä vähän epäillyttää.. :D

   Poista
 7. Oi hurja, etenkin toi kortti, ihana!

  -Paula

  VastaaPoista
 8. Kauniit korvikset! Korttikin on oikein soma =)

  VastaaPoista
 9. Onpas kivat korvikset! –> työn alle ;)

  VastaaPoista
 10. Virkkaamalla syntyy kyllä tosi kivoja korviksia. Tein noita isöäidin neliöitä ainakin puolentusinaa paria viime kesänä. Lanka on muliinilangan paksuista, mutta jotakin hiukan heikkolaatuisempaa. Postauksestasi innostuneena taidan tehdä aiheesta postauksen minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sulla on uusi blogi!! Jee! Tee ihmeessä postaus, mää haluan nähä :)

   Poista