2014/08/31

KEHTO

Kiitos ystävät onnitteluista! Mä vähän ajattelinkin, että ehkä jokunen teistä on jo vähän veikkaillutkin syytä blogin hijaisuudelle :)

Minä sekä mun kaksi veljeä ollaan nukuttu aikoinamme ekat kolmisen kuukautta kehdossa, jonka on tehnyt äidin veli, mun kummisetä, noin 35 vuotta sitten. Äiti antoi silloin hieman mittoja kehtoa varten, sillä perinteiset kehdot on kovin kapeita. Tämä onkin kooltaan varsin tilava, hieman äitiyspakkauksen laatikkoa pienempi. Mä oon aina ajatellut, että nukuttaisin myös itse mielläni lastani kehdossa aluksi. Niinpä kun meidän pieni ilmoitti tulostaan, kaivettiin me Joken kanssa vanha kehto esiin varastosta. Se oli (meidän makuun) hieman koristeellisempi kuin muistin, mutta eipä siinä mitään, kun kerta saatiin lupa sekä äidiltä että tekijältä vähän päivittää sitä meitä varten. Eikun töihin! 

Niin joo. Kuvissa näkyy aina Jokke työn touhussa, mutta ihan oikeesti mäkin tein osani!


Kehdon päätyjen kanssa pohdittiin pitkään, mitä tehtäisiin. Molemmat pois, vai vaan toinen? Jätetäänkö toinen pää hieman korkeammaksi? Vedetäänkö suora linja, vai vähän kaareva? Päädyttiin lopulta symmetrisiin, kaareviin päätyihin, ja mä oon kyllä tyytyväinen! Jokke joutui hieman säätämään, että sai kaariin oikeat suhteet. Mun vaatimaton mielipide kuitenkin on, että lopputulos on täydellinen. Sit vaan hiottiin ja hiottiin, käsin ja koneella (mä hioin kans!)

Maalaus oli kyllä kokonaan Joken homma. Me haluttiin kehdosta vaalea, muttei aivan valkoista. Valittiinkin hyvin vaalea harmaa, joka kyllä loppujen lopuksi olisi voinut olla ehkä kuitenkin asteen verran tummempi. Höhlä. Jätettiinkin harkintaan uudelleen maalaaminen, mutta luulenpa että tässä me kuitenkin pysytään.Äitikin innostui kaivelemaan kaapeistaan vielä tallessa olevia vanhoja lakanoita, joista osa lienee isän pikkusiskonkin aikaisia. Kissapussilakana pääsee ainakin meille käytöön, sen alla myös mä oon nukkunut silloin...no, aika kauan sitten :)

Onko teillä nukuttu kehdossa, nyt tai silloin aikoinaan?

-hanne

24 kommenttia:

 1. Oi miten ihanasti entisöitte kehdon. Kaikenlaista tavaraa ja vaatetta vauva tarvitsee ja te molemmat olette käteviä käsistänne,mitä kaikkea vielä teettekään hänelle. Onnellista odotusta teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä kiva jos jaksettaisiin ja ehdittäisiin tosiaan tehdä paljon itse vauvaa varten vaatteita ja muita juttuja. Saa nähdä kuinka käy :) Mutta nyt ois ainakin sitten jo kehto valmiina! Niin ja kiitos <3

   Poista
 2. Tyylikäs lopputulos, ehkä olisi voinutkin olla hivenen tummempi? Sävy on kuitenkin oikein hyvä nytkin ja pienelle vauvalle mitä mainioin. Ihana toi lakanan kuosi :) En ole kehdossa nukkunut, mutta rottinkisängyssä. Sänky oli sama meillä kaikilla kolmella sisaruksella. Esikoisellani käytin samaa sänkyä myös, mutta kun ei ollut mun pituiselle selkävaivaselle suunniteltu, piti siitä luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu mielikuvissa se oli tosiaan hieman tummempi :/ No, mutta ehtiihän tässä vielä tosiaan vetäistä sen tummemmankin sävyn, jos siihen päädytään :) Rottinkisänky kuullostaa kivalle! Eihän tässä kehdossakaan ole aivan maailman paras ergonomia vanhempien selkää ajatellen, mutta aloitetaan tällä, ja jos tuntuu huonolta niin sitten vaan pinnistä käyttöön :)

   Poista
 3. Ihana paikka pikkuisen sitten aikanaan (ihan pian!) nukkua... Ihanaa odotusta teille molemmille, nauti kasvavasta masusta, itse hoivailen täällä meidän viisiviikkoista esikoista ja oli odotus sen arvoista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui niin se on jo aika pian, kun aika menee niin nopeasti! Kiitos, mä niin pidän tästä mahastani :D Ja ihanaa, onnea pikkuisesta!! <3

   Poista
 4. Onnea teille! Ihana tuollainen perintökehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja totta, tuntuu kivalta ainakin näin ajatuksen tasolla se, että tässä samassa kehdossa voi nyt omakin lapsia nukkua :)

   Poista
 5. Meidän pieni 2kk tyttö nukkuu päiväunet kehdossa silloin kun ollaan sisällä. Se on anopin tuunaama ja siinä on nukkunut mieheni ja hänen isä aikoinaan :)

  Teidän kehdosta tuli kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tuntuu että kehtoja ei oikein kovinkaan ole käytössä enää :) Ja teilläkin on tuollainen oikein kunnon perintökehto! Toivottavasti meidänkin kehto saa jatkaa vielä joskus seuraavalle sukupolvelle :)

   Poista
 6. Oi onnea! Ihana perinnekehto, jossa vauvan kelpaa pötkytellä. Manta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Toivotaan että vauva siinä viihtyisi :)

   Poista
 7. Onnea! Ihana kehto ja hienoa, että kunnostatte vanhaa :) tännekin on tulossa vielä tämän vuoden puolella uusi vauva ja viime viikolla haimme miehen äidin ja hänen sisartensa vanhan pinnasängyn kunnostettavaksi :) on pienempi kuin nykyiset pinnikset ja on mukava käyttää vanhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oi, onnea sinnekin odotukseen <3 Meiltäkin löytyisi vanha pinnis jostain, mutta se vaatinee vähän enemmän työtä...saa nähdä jaksetaanko siihen lähteä :) Mutta ihanahan sekin varmasti sitten olis!

   Poista
 8. Söpö tuli. Mä olen itse nukkunut kelan laatikossa, mutta nuoremman sisaret nukkuivat kehdossa ja sama ihana puinen kehto on ollut meillä käytössä molemmilla lapsilla. Meinattiin kans tuunata sitä, mutta sitten jätettiinkin sellaisekseen. On se vaan ihana, pienellä vauvalla, ja kamalan haikeaa se on aina viedä kellariin ja siirtyä pinnikseen. Nyyh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Kiva kuulla jos muutkin mun äidin lisäksi on kokenut kehdon kivaksi vauvalle :) Ja että perintökehto teilläkin :)

   Poista
 9. Itse olisin ehkä jättänyt maalauksen väliin, kun on noin kauniit liitokset tehty alunperin nurkkiin.
  Mutta Heinolan tuosta tuli kertakaikkiaan!

  Oma esikoiseni nukui vanhassa ensisängyssäni. Kakkonen ja kolmonen majoittuvien suoraan pinnasänkyyn, kun se ensisängyn aina on oikeasti todella lyhyt. Parin kuukauden takia ei enää haluttu nähdä sitä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä me vähän mietittiinkin että harmillisesti liitokset vähän peittyy, mutta tuo männyn väri ei vaan ole yhtään meidän silmään :/ Eipä meilläkään varmaan tosiaan pitkä käyttöaika tälle tuu, mutta näköjään esikoisen kanssa jaksaa ainakin vielä vähän säätää :)

   Poista
 10. Ihana :) Me löydettiin odotusaikana miehen mummon ullakolta suvun vanha kehto. Oli 1840-luvulta peräisin, eli jotain miehen isoisän isoisovanhempien aikainen. Se kunnostettiin ja siinä meijän pötkylä nukkui nelisen kuukautta <3 Tällä hetkellä se toimittaa lelulaarin virkaa olohuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja oi, siinä on jo ikää kehdolla!! Mahtoi olla hieno, ja kiva että käyttöä löytyi myöhemminkin, pitääpä laittaa korvan taa toi lelulaatikkohomma :)

   Poista
 11. Oi, olin ihan missannut edellisen! Siispä Onnea! <3

  Itse en ole kehdossa nukkunut, mutta häälahjaksi saatiin vähän vitsillä vauvan kehto, ja siinä on nuo meidän kolme apinaa ottaneet tyytyväisenä nokosia vauvana. Vaarin tekemä äitini ja siskojensa yhteinen leveä päästävedettävä taas on ollut vanhimman tyttären sänkynä viime viikkoon asti, nyt oli hommattava runkopatja kun vauva on kasvanut niin isoksi. Snif :)

  Nautihan odotuksesta, ja vauva-ajasta ja kaikesta, se on ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Voi teilläkin ollaan jo niin isoja että isojen tyttöjen sänkyä jo tarvitaan! On siinäkin yksi aikakausi tullut sitten päätökseen. Voisin kuvitella että tyttö on innoissaan ja äiti haikeana :)
   Mä nautin, ja toivottavasti osaan nauttia vauva-ajastakin! :)

   Poista
 12. Oi hieno tuli!

  Me ostettiin Pöklylle käytettynä sellainen kattoon liinoilla kiinnitettävä Leander-merkkinen kehto. Se on aika ihana. Jospa kaverikin tykkäis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3
   Mä oon joskus kattonut noita kehtoja, ovat jotenkin liikuttavan näköisiä ja kätevän oloisia! Sopis varmaan talouteen josta löytyy kaksi kissaa ja yksi selkävaivainen. Tää meidän oma on nääs kyllä aikas matalalla! Mutta tällä mennään.
   Toivotaan että meidän babyt tykkää :)

   Poista