2014/08/24

JATKOKEHITTELYÄ VAILLA


Tää on näitä "hei voisko semmonen toimia jos..." -tekeleitä, jotka toisinaan tosiaan toimiikin ja toisinaan taas eivät yhtään (ja päätyvät roskiin). Tai sitten kolmantena vaihtoehtona on "melkein/tavallaan toimiminen", jolloin voin aina viedä ne sitten äitille. Äitit on nimittäin siitä(kin) hyviä, että niille voi lahjoittaa sellaisia(kin) juttuja, jotka ovat periaatteessa ihan käyttökelpoisia, mutta sen verran poikkeavat siitä alkuperäisestä päänsisäisestä mielikuvasta, että itsellä jäisi käyttämättä ihan vaan sen harmituksenkin vuoksi. Että kun ei tää nyt oo kuitenkaan just sitä mitä piti. Mutta äitit yleensä tykkää niistä silti.

Niin että äiti, tässä on sulle uusi pannunalunen :)Se, mikä mulla alunperin oli mielessä, oli neulotun pannunalusen värjääminen semmoisella roisketekniikalla, käyttämällä ruiskuemulsiota ja väripigmenttiä. Ajattelin vähän sellaista "hups tähän on kaatunut jotain mustetta" -tyyppistä isohkoa musteläiskää (vaikka kahviläiskä olisi kyllä uskottavampi, kun eihän mulla mitään mustepulloja ole). Mutta eihän sellaista hienoa läiskää saanut alkuunkaan tällaiselle pinalle.

No, sitten meinasin siirtyä sellaiseen moniväriseen pisararoiskutteluun, mutta rohkeus loppui kesken ja lopputulokseksi jäi hieman roiskeinen pinta, jossa oli lisäksi yksi isompi läiskä (se ensimmäinen värjäyskokeilu). Tartuin lopulta pensseliin, ja nyt tästä tuli tällainen koivun runko -pinta. Joka näyttää muuten nyt näissä kuvissa vähän kivemmalle kuin mitä livenä. Että jos katselisin kotiani koko ajan vaan kameranlinssin läpi, niin voi olla että tulisin myös itse tätä käyttäneeksi.

Mutta ehkä vielä palaan tuohon pisararoiskutteluhommeliin...Ehkä. Tai sitten keksin taas puolessa välissä jotain aivan muuta. Ehkä.Itse pannunalunen on muuten neulottu kasin puikoilla, aina oikein Suomen Langan aivan mainiosta 24-säikeisestä Moppi-langasta. Lanka on saatu yhteistyökuvioiden pohjalta, johon palajan myöhemmin. Mukava materiaali, joka toimii mm. juurikin tällaisissa (toisinaan) laiskan tekijän nopeissa virkkaus- ja neulontatöissä, mutta siihen matonkuteeseen (mitä usein tulee käytettyä) verrattuna neule on selvästi selvästi pehmeämpää ja laskeutuvampaa paksuudestaan huolimatta. Näin ollen tämä toimii erihyvin myös patalappunakin. Ja koska moppilanka on tuollaista monisäikeistä, on neuleen pinta kauniin elävä.

-hanne

36 kommenttia:

 1. Näyttää ihan koivunrungolta! :) Villi idea kerrassaan, ja lopputulos mielyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla! On ainaski aika suomalaisen näköinen :)

   Poista
 2. Minä myös katsoin, että sikamakee koivunrunkopatalappu. Sitten tekijä olikin tyytymätön. Tosin kerroit, että se näyttää kuvissa paremmalta. Mutta silti, hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tää on just tätä, että kun pienen kässääjän päänsä sisällä miettii yhdenlaista ja lopputulos onkin aivan toisenlainen, niin vaatii jotenkin muka kauheesti uudelleen asennoitumista että näkee homman silleen objektiivisesti :) Mä yritän :D Niin ja kiitos kovasti :)

   Poista
 3. Mäkin heti katsoin että miten ihana koivu- kuvioinen patalappu. Hehe, minäkin lahjoitan äidille käsityöt,mitkä on siis ihan sinänsä onnistuneita muttei sitten kuitenkaan ihan mun juttu. Ja äti se käyttelee niitä onnellisena ja ylpeänä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenköhän mä voisin unohtaa sen alkuperäisen pläänin ja katsoa tätä silleen että oisko tää hieno koivupatalappu? :D Mutta totta, äideille yleensä kelpaa nämä tää-ei-oo-aivan-mun-juttu jututkin :) Onneks :D

   Poista
  2. Samaa tulin minäkin kommentoimaan, että magee koivunrunkoefekti. :) Että siinä sulle uusi "linssi", jonka läpi tuotosta katsella. Suomidisainia parhaimmillaan. :)

   Poista
 4. Siis tämähän on ultratrendikäs MARMORIPATALAPPU! Hieno on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aivan! Täähän muuttuu kokoajan vaan hienommaksi! :D

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ainakin näin linssin läpi! Tuo moppilankakin vaikuttaa ihanalta, mulla tuli jo kymmenen ideaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kiitos :) Moppilanka on kyllä ihanaa, kiva, superpaksu materiaali joka tuo ainakin mun mielestä kivaa vaihtelua matonkuteiden käyttöön :)

   Poista
 6. No hei, superhieno! Ite kiikutan aina tyssin tekeleitä mummolaan, ku niitä tuppaa tulemaan melkee joka päivä ja nurkat on pullollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, kiitos sitten vaan :) Voin kuvitella että mummola olisi myös erittäin hyvä vastaanottokoti tällaisille :D Anoppilaa pitäis kokeilla kans ;)

   Poista
 7. Oi kun on nättiä lankaa! Ja mää niin tiiän tuon hei voisko semmoinen toimia jos -tekniikan, joskus oon jopa miettiny tekeväni postauksen joistakin valituista hei ei muuten toiminu -projekteista. Tulee turhan ruusuinen DIY-kuva pelkkien onnistumispostausten perusteella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mietin kuumeisesti että oisko vaikka joku tyynynpäällinen vai mitä voisin seuraavaksi tehdä tästä matskusta :) Semmonen realismipostaus ois kyllä asiallinen aina välillä, ainut vaan, että sit pitäisi tosiaan alkaa kuvaamaan myös niitä pettymystöitä :D Jotenkin jännästi ne usein mulla "katoaa" ennen kuin ehtivät kameran eteen...:) Mutta toishan se tosiaan semmoista todellisuuspintaa hyvin tähän kässäämiseen, koska juu, todellakaan ei aina onnistu :)

   Poista
 8. Pannulappu on todella hieno! Tiedän silti tunteen kun tekele ei ole juuri sitä mitä itse oli kuvitellut, nimim. muutama vuosi sitten tehty kaapissa lojunut ja "pieleen mennyt" villatakki saa pian napit ja pääsee käyttöön, ei se niin ruma ollutkaan kuin miltä se valmistuttuaan vaikutti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä munkin pitää jemmata tää hetkeksi kaappiin ;) Mutta juu-u, niin se vaan on, että odotusarvo vaikuttaa kauheasti...vaikka aika mukavasti myös täällä saatu palaute auttaa muutamaan mieltään :D

   Poista
 9. hm, hauska idea. voisi toimia loistavasti vaikka mökkituliaisena. tai testata virkattuun tai neulottuun koriin. Jatkokehittelyä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Korissa voisi toimia aivan erinomaisesti! Kiitti jatkokehittelyvinkistä :)

   Poista
 10. Juu, olet luonut koivunrunkomallin. ;) Olisi tosi kiva myös ihan valkoisena; ihana möhköneulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, aivan uusi ja ennennäkemätön malli :D Ja totta, tämä tosiaan ois aika kiva myös ihan "vaan" valkoisenakin. Ja sitä ei sitten tarvisi enää jatkokehitellä :)

   Poista
 11. Itse olen miettinyt, että virkkaisin Hahtuva-langasta pannunalusen, jonka kutistaisin ja värjäisin kasveista saatavilla väreillä samanaikaisesti. Enpä tiedä onnistuisiko, mutta kokeilla kait pitäisi. Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuullostaa kivalle! Aina kannattaa ainaskin kokeilla :)

   Poista
 12. Tosi hieno koivukuvio! En olisi tätä kyll "epäonnistuneeksi" arvannut jos en olis lukenut tekstiä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no, jos olisin alunperin tehnyt koivunrunkopatalappua, niin ei tää varmaan oliskaan epäonnistunut :D Kiitti!

   Poista
 13. Täytyypäs kokeilla Moppi-lankaa, näyttää niin kivalta!

  Ennen kuin luin tekstisi luulin, että olet täsmännyt kuvion sopimaan Mrimekon kahvipannuun! Hieno tämä on; ei mikään epöonnistunut tekele, vaikka tiedän kyllä, että jos mielikuva valmiista työstä on ollut toisenlainen, siitä ei meinaa päästä irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! On tosi kiva materiaali :)
   Ja kiitos! Mietinkin tuossa, että jos olisin yrittänyt tehdä koivunrunkomallia, tää ois hyvä :D Ne ennakkosuunnitelmat ja niiden mönkään meno...huoh :)

   Poista
 14. Mulle ensimmäinen ajatus oli kyllä musteläikkätestilappunen! Mut ok, onhan se koivunrunkokin mustavalkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehei! Ehkä tää ei sitten mennytkään ihan huti mun suunnitelmasta :) Jee :)

   Poista
 15. Siitä tuli hieno!
  Pakko saada jostain ostettua tuota Moppi-lankaa. Mielessä on heti monta ideaa, joissa tuota voisi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Tää on kyllä kiva ja monipuolinen materiaali! Ihanan muhku!

   Poista
 16. Hienohan se on, vaikkei sellainen kun olit ajatellut. :) Pidän blogistasi.

  VastaaPoista
 17. Hih, justiinsa lahjoitin äidille koko kesän tekeillä olleen afrikankukkapatalapun! :D terv. nimim. "eilen vein" ;)

  VastaaPoista
 18. Todella kaunis, ensimmäisenä minullekin tuli mieleen koivunrunko.

  VastaaPoista