2012/03/19

tunisialainen virkkaus


Nyt ei kyllä ole mun oma työ tuossa yllä, vaan äidin vielä keskeneräiset lapaset, joita hieman jatkan. Mulla on taas se aika vuodesta että lapasiin, pipoihin, villasukkiin ja kaulahuiveihin liittyvät jutut pakkaa jännästi jäämään kesken. Syytän siitä ihanaa lisääntynyttä valoa ja hiljalleen sulavia lumia.

Tunisialainen virkkaus (jotkut puhuu myös ees taas -virkkauksesta tai koukkuamisesta) tulee vastaan nyt joka paikassa. Eikä ihme, se on hauska tekniikka, helppo ja nopea. Perusidea näkyy tuosta videolta yltä, tarkempia ohjeita löytyy esimerkiksi Hääräämön sivuilta, täältä, sekä Kauhavan kangasaitan sivuilta virkkausohjeista (esim. koukutut kintaat ja myssy -ohje). Tähän puuhaan tarvitaan siis kaksipäinen Tunisialainen virkkuukoukku ja no, lankaa. Lapasia en varmaan enää nyt aloita, kun nuo edellisetkin on edelleen kesken, mutta voisinpa soveltaa johonkin muuhun.

Niin ja taas on tipahdellut tasaisesti uusia lukijoita, tervetuloa! 

-hanne

10 kommenttia:

 1. Nyt jäi häiritsemään.. en ihan tajunnu miten se työ voi edetä tolleen ollenkaan. :D
  Pitäis päästä kokeilemaan, että hahmottais.
  Mutta hauskan näköistä pintaa tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon huono selittämään tätä (siksi kuvasin videon...) mutta siis, tässä virkataan tuolla valkoisella langalla varsin samalla tavalla kuin miten normaalistikin virkataan - pistetään koukku edellisen kierroksen silmukan läpi ja otetaan langankierto koukulle. Normaalisti tämä uusi langankierto vedetään koukulla olevien silmukoiden läpi jolloin koukulla on koko ajan vain yksi silmukka. Tässä taas kerätään silmukoita koukulle ja ne tiputellaan pois vasta tuolla jälkimäisellä (keltaisella)virkkauksella...Keltaisella langalla tehdään ikään kuin ketjusilmukoita, joskin langankierto vedetään aina sekä sen keltaisen silmukan että koukulla olevan valkoisen silmukan läpi (jolloin valkoiset silmukat vähenevät koukulta).

   Tosi vaikea selittää, mutta usko pois, kyllä tuolla tavoin pääsee eteenpäin :D Ajattele se niin, että tuossa virkataan vuorotellen ihan tavallisesti (valkoinen lanka) ja vuorotellen tehdään ketjusilmukoita tavallisen virkkauksen "sisään" (keltainen lanka). Joo...tämä ei nyt varmaan selventänyt nyt ollenkaan :D

   Poista
  2. Kyllä se vähän selvensi.. :D

   Poista
 2. Olenkin miettinyt, miten tämä toimii, kiitos. Sinulle on tunnustus blogissamme. :)

  VastaaPoista
 3. Olisi tosi kiva, jos voisit postailla teidän hääjuttuja vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :)
   Tarkoitus on tehdä näin, runko ja osa kuvista on jo valmiina! Pidän siis sellaisen 10 päivän hääpostausputken, näillä näkymin rykäisen sen käyntiin ehkä jo ensi viikolla, kuitenkin viimeistään huhtikuun alussa :)

   Poista
 4. Kiitos videosta. Sanallisia tai printattuja kuvaohjeita ei ole jaksanut ymmärtää. Video laajensi tajuntani. Nyt sujuu:)

  VastaaPoista